Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 8.500 de polițiști asigură ordinea luni, când elevii încep cursurile

Duminică, 13 Ianuarie 2013 (18:38:33)

Poliţia română informează că 8.534 de polițiști vor fi prezenți în stradă, luni, când elevii încep şcoala, agenţii asigurând ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ.

Înainte de începerea anului de învățământ preuniversitar 2012/2013, Poliţia Română a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ.

Potrivit sursei citate, din cei 8.534 de poliţişti, un număr de 7.143 sunt de la ordine publică, 1.127 de la rutieră și 264 de la alte structuri,

În cadrul unei videoconferinţe, susţinute la data de 5 septembrie, şeful Poliţiei Române a solicitat tuturor inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să ia măsurile necesare pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă. De asemenea, a solicitat ca o atenţie sporită să fie acordată pentru protecţia elevilor din clasa 0.

În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii acţionează în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri asigură fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Șeful Poliției Române a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor. De asemenea, a solicitat efectuarea de patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe şcoli deţin terenuri de sport frecventate de copii.

De asemenea, a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor şi a solicitat o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Inspectorul general a solicitat directorului general şi inspectorilor şefi transparenţă totală, informarea opiniei publice cu privire la măsurile pe care le întreprind şi la competenţele poliţiei.

Semestrul al II-lea începe luni şi se încheie în 21 iunie pentru majoritatea elevilor, cu excepţia celor din clasele terminale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.500 de polițiști asigură ordinea luni, când elevii încep cursurile.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.500 de polițiști asigură ordinea luni, când elevii încep cursurile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei