Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valul scumpirilor

Conducerea TPL ia în calcul majorarea preţului la abonamentele de transport în comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu autobuzele şi microbuzele TPL Suceava s-ar putea scumpi în perioada următoare cu până la 15%, dar numai pentru cei care circulă cu abonament. Directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că majorarea de preţ nu vizează şi preţul biletelor de transport în comun, a căror valoare este acum de doi lei pe călătorie.

„Voi veni cu o propunere de noi preţuri la abonamente în prima şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor de la TPL. Măsura este absolut necesară pentru a putea acoperi pierderile pe care le înregistrăm din majorarea preţurilor carburanţilor, dar şi ale altor utilităţi. Am tot strâns şurubul, să facem economii, dar nu reuşim să ajungem pe linia de plutire”, a declarat Darie Romaniuc.

Ultima majorare a preţului abonamentelor TPL a avut loc în urmă cu doi ani, când costul unui abonament lunar valabil pe toate liniile a crescut de la 50 de lei la 60 de lei.

Noul preţ propus pentru achiziţionarea unui abonament lunar valabil pe toate liniile va fi de maxim 70 de lei, după cum a precizat directorul TPL.

„Chiar şi aşa, ar fi unul din cele mai mici preţuri din ţară, în condiţiile în care în majoritatea oraşelor costul unui abonament lunar pe toate liniile depăşeşte 100 de lei”, a spus Darie Romaniuc.

De exemplu, la Bacău, un abonament valabil pe o singură linie de transport costă 53 de lei, unul valabil pe două linii – 75 de lei, iar pe toate liniile – 105 lei.

La Piatra Neamţ, costul unui abonament lunar valabil pe toate liniile este de 100 de lei, iar la Iaşi, costul unui abonament lunar pe o singură linie este de 63 de lei, pe două linii – 78 de lei, iar pe toate liniile 97 de lei.

 

Reduceri semnificative la consumul de carburant

Pentru a diminua pierderile şi a feri societatea de transport public local de faliment, în ultimii ani, conducerea TPL a iniţiat un program de reducere a consumurilor de carburant, care reprezintă cam 80% din cheltuielile materiale lunare.

Drept urmare, în ultimii trei ani s-au înregistrat economii de până la 80.000 de litri de motorină pe an, comparativ cu consumul anilor anteriori.

Dacă în 2009 consumul de motorină a fost de 1.340.177 litri, în 2010 acesta a fost redus cu 15.273 litri, în 2011 s-a reuşit reducerea consumului cu peste 79.000 de litri de motorină, comparativ cu anul anterior, pentru ca anul trecut să se ajungă la un consum de 1.169.312 litri de motorină, cu peste 76.000 de litri mai puţini decât cei utilizaţi în 2011 şi cu 170.865 de litri mai puţin decât în 2009.

„Ne străduim să reducem pe cât posibil consumul de carburant fără a afecta transportul în comun, suntem atenţi la fiecare litru de motorină utilizat, dar preţurile combustibililor ne termină”, a adăugat directorul TPL, Darie Romaniuc.

Principalele metode de reducere a consumului de carburanţi au fost de limitare a numărului de curse făcute pe timp de noapte şi la primele ore ale dimineţii, când numărul călătorilor este foarte mic, primele curse fiind mutate de la 4.10 la 4.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea TPL ia în calcul majorarea preţului la abonamentele de transport în comun.
 Vizualizări articol: 2860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Conducerea TPL ia în calcul majorarea preţului la abonamentele de transport în comun2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 ian 2013, 11:21:20
Pretul biletelor si abonamentelor din tara:
 ☭  ϑ
2.   Pretul biletelor si abonamentelor din tara trimis de
(12 ian 2013, 11:22:50
bilete . tramclub . org
3.   TPL trimis de
(12 ian 2013, 11:41:59
De ce nu se pun automate de bilete-abonamente in fiecare statie,s-ar face economie din eliminarea taxatoarelor care ,unele dintre ele nici nu au loc sa se deplaseze printre scaune de grase ce sunt.
4.   TPL trimis de
(12 ian 2013, 13:32:16
oare mai merita sa mergi cu TPL mai degraba o sa mergem pe jos decat sa dam 70 de lei era vorba demult de scumpirea abonamentelor dar au fost alegeri si au lasat-o moarta ,au adus 2 miniautobuze si acuma spun ca merg in minus ,primarul a promis in campania ca va aduce troleee unde sunt acasa la el? sa le fie rusine si 60 de lei e enorm pentru suceveni sunt persoane care traiesc o luna cu banii astia si ei vor sa mareasca ce se va intampla vor fi din ce in ce mai putin care vor merge cu TPL ca raspuns sa nu vorbim de soferii lor care nu stiu sa conduca iti ichid usa in nas sau de taxatori care au niste fete de parca au nevoie de o lamaie...fac comparatie cu alte orase la preturi dar ei uita ca si miloacele de trasnport au conditii mai bune ca cele din Suceava si sa nu uitam de nr lor si de traseu.sa faca 100 lei si sa dea faliment ......
5.   Respect pentru clienti trimis de
(12 ian 2013, 13:51:54
Bine ca la preturi stiti sa umblati! Cand o sa umblati si la imbunatarirea calitatii serviciilor??
Cand o sa avem si in SV autobuze care sa circule dupa un orar bine stabilit? Deocamdata autobuzului e o loterie...
5.1  RE: Respect pentru clienti trimis de
(12 ian 2013, 13:54:03
Vroiam sa zic "Deocamdata asteptarea autobuzului e o loterie"
Nu stii niciodata cand trebuie sa vina. Ar trebui ca TPL sa ia exemplu de la alte tari.
6.   TPL trimis de
(13 ian 2013, 11:58:27
pai nu vezi ca ia un exemplu ca toti ceilalti si mareste pretul abonamentelor ca doar a devenit o obisnuinta la noi sa se scumpeasca toate.
7.   TPL trimis de
(13 ian 2013, 12:02:56
 ☭  ☭ www.ratb.ro/bilete.php-in Bucuresti RATB
 ☭  ϑ in Constanta
toate orasele au preturi mai mici la bilete cat si la abonemente dar numai la Suceava se vrea mai scump
8.   Solutia este trimis de
(14 ian 2013, 02:59:06
Dupa cum ati putut observa sunt orase in care tarifele sunt mult mai ieftine ca la Suceava. La noi se doresc a fi mai scumpe.
SOLUTIA ESTE:
REINTRODUCEREA TRANSPORTULUI ELECTRIC CU TROLEIBUZE
Beneficii:
Independenta fata de pretul motorinei
100% ecologic
Durata de viata dubla a motorului electric
Cheltuieli de intretinere mai mici a troleibuzelor
...
Dezavantaje care vor fi amortizate rapid:
Infrastructura noua & pret mai scump al troleibuzelor fata de un autobuz

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei