Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tergiversare

Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat pentru a treia oară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, prin care USV cere ministerului daune de peste 4 milioane de lei, a fost amânat pentru a treia oară.

Suma reprezintă bani neîncasaţi de Universitatea „Ştefan cel Mare” după ce a fost clasificată pe o poziţie inferioară în rândul universităţilor de stat.

„De la al doilea termen şi până astăzi (n.r. - vineri), când a avut loc noul termen de judecată, au fost operate schimbări importante în structura şi la conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Noul ministru a solicitat o perioadă de graţie pentru a lua la cunoştinţă de toate datele procesului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector în cadrul USV.

Cu privire la actele care au stat la baza clasificării universităţii sucevene, documente pe care Ministerul Educaţiei era obligat să le prezinte în cadrul înfăţişării de vineri, Mihai Dimian a declarat: „S-au prezentat o serie de acte, cel mai probabil nu cele care justifică ierarhizarea realizată de minister. MECTS a fost avertizat, data trecută, că riscă să fie amendat în cazul în care nu prezintă documentele, prin urmare a adus nişte hârtii cu care să se acopere până la următorul termen de judecată.”

USV nu este la primul proces cu Ministerul Educaţiei. Imediat după clasificare, USV a cerut în instanţă suspendarea ordinului de clasificare, însă pentru că acest ordin deja produsese efectul, a renunţat la proces.

Potrivit conducerii USV, clasificarea universităţii ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie, a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care instituţia ar fi trebuit să-l primească. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, universităţile româneşti au fost clasificate în trei categorii, şi anume universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat pentru a treia oară.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat pentru a treia oară5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   3 vinovati directi! trimis de
(12 ian 2013, 12:23:41
Pentru aceasta situatie sunt vinovate doar 3 persoane!
Funeriu pentru "implicare", iar Flutur si Ardeleanu pentru pasivitate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei