Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Jandarmii montani

Zeci de accidente pe pârtiile din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmii montani au intervenit în ultimele trei săptămâni la zeci de accidente pe pârtiile din județ, informează Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava.

Luni, de exemplu, jandarmii montani care asigurau măsurile de ordine pe pârtiile de schi „Şoimul” (Gura Humorului) şi „Parc” (Vatra Dornei) au acţionat, împreună cu lucrători ai formaţiunilor Salvamont, pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane accidentate.

La Gura Humorului, un tânăr de 26 de ani din municipiul Suceava a suferit o plagă la nivelul genunchiului stâng, iar la Vatra Dornei, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Tulcea, a fost diagnosticat cu entorsă la nivelul genunchiului drept.

„În fiecare din aceste cazuri, persoanele au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanţei”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

 

40 de jandarmi montani, zi de zi pe pârtii şi drumurile de munte

În intervalul 21 decembrie 2012 – 7 ianuarie 2013, arată reprezentanţii IJJ,  jandarmii montani din Vatra Dornei şi Gura Humorului au acordat sprijin, împreună cu lucrătorii Salvamont, unui număr de 28 de persoane (14 bărbaţi, 12 femei şi doi copii) care au suferit diverse accidentări pe pârtie.

Dintre acestea, 17 sunt din judeţul Suceava, iar 11 sunt turişti din alte judeţe (Botoşani, Galaţi, Bacău, Bistriţa, Constanţa şi Tulcea).

„Odată cu sosirea turiştilor în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Vatra Moldoviţei, Dorna Candreni, Broşteni şi Gura Humorului, posturile de jandarmi montane din aceste localităţi au intensificat acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale”, se mai arată în comunicatul IJJ Suceava.

 Aproximativ 40 de jandarmi montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

 

Recomandări Jandarmeria Montană

Pentru evitarea situaţiilor nedorite cauzate de căderile abundente de zăpadă şi de temperaturile scăzute,  Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele: să se informeze asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, despre condiţiile climaterice locale, precum şi despre starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii; să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim-ajutor, sac de dormit; să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu; persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire; să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice; să echipeze autoturismele pentru iarnă şi să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit în situaţii de înzăpezire; să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de accidente pe pârtiile din județ.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de accidente pe pârtiile din județ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei