Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înghesuială

Ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate, aglomerate de zeci de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă din primele zile ale acestui an, numeroşi suceveni s-au adresat Casei de Asigurări de Sănătate Suceava pentru a solicita adeverinţe care să le ateste calitatea de asigurat.

Potrivit Andei Sălăgeanu, purtător de cuvânt al CAS Suceava, “în această perioadă, instituţiei noastre se adresează, în mod special, persoanele fără venituri, nesalariate sau persoanele fizice autorizate. Din luna iulie a anului trecut contribuţia la sănătate se plăteşte la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar la noi vin persoanele pentru a ridica adeverinţe pe care ulterior le vor prezenta furnizorilor de servicii medicale, respectiv spitale, medici, medici de familie”. Fără aceste acte, pacienţii sunt nevoiţi să plătească consultaţiile.

Conform Andei Sălăgeanu, pentru a face faţă aglomeraţiei, reprezentanţii instituţiei au suplimentat numărul ghişeelor la care sucevenii se pot adresa. Faţă de trei funcţionari care se ocupă de relaţiile cu publicul în mod normal, în această perioadă cinci angajaţi ai CAS preiau solicitările sucevenilor.

Cei mai mulţi dintre suceveni aşteaptă ore bune la rând pentru a-şi ridica adeverinţele, CAS Suceava fiind singura instituţie care eliberează aceste documente. Mai mult de atât, acestora li se mai alătură şi alte persoane care solicită alte servicii, fie carduri sau formulare europene. Cei mai mulţi dintre cei ce aşteptau să le vină rândul au pus aglomeraţia pe baza birocraţiei.

Scenariul este acelaşi la fiecare început de an, excesul de zel al sutelor de contribuabili dornici să se asigure cât mai devreme aglomerând parterul instituţiei. Programul de lucru cu publicul la CAS este de luni până joi, în intervalul orar 9:00 - 11:00.

Pentru persoanele fizice autorizate care realizează venituri impozabile obligaţia de plată este trimestrială, aceştia fiind nevoiţi să-şi achite asigurarea de sănătate în primul trimestru al acestui an. În cazul persoanelor nesalariate, plata asigurărilor se face lunar sau o dată pe an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate, aglomerate de zeci de suceveni.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate, aglomerate de zeci de suceveni4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei