Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un succes anunţat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-a fost loc de surprize la decernarea Balonului de Aur. Ceea ce era de aşteptat s-a şi petrecut, Messi devenind primul fotbalist din istorie cu patru trofee, ba încă şi consecutive. La doar 25 de ani! Unde se va opri oare băiatul ăsta? Ne place sau nu, alegerea sa a fost făcută pe o bază largă de voturi, căpitanii şi selecţionerii tuturor naţionalelor afiliate la FIFA, la care s-a adăugat şi câte un reprezentat media din fiecare ţară. De la noi, lângă Piţurcă şi Raţ s-a alăturat un ziarist tânăr şi idealist (de aceea se pare că între timp a devenit fost ziarist!), Emanuel Roşu. Interesant, toţi trei l-au pus pe primul loc pe Messi şi pe locul trei pe Ronaldo. Iniesta nu le-a plăcut deloc, pe locul doi Raţ plasându-l pe Ibrahimovic, în timp ce Piţurcă şi Roşu au optat pentru Falcao. Deci fără extravaganţe. A fost şi un vot pentru tehnicieni, unde s-au amestecat antrenorii de zi cu zi cu selecţionerii. Aici, Piţurcă şi Raţ au copiat unul după altul, ordinea fiind Vicente del Bosque, Alex Ferguson şi Pep Guardiola. Mai rebele au fost opţiunile tănărului ziarist, dar deloc neglijabile: Cesare Prandelli (selecţioner Italia), Jurgen Klopp (antrenor Borussia Dortmund) şi Joachim Loew (selecţioner Germania). Dacă la jucători n-am ce comenta, la opţiunile pentru tehnicieni parcă mă apropii mai mult de ultimele. Cu materialul uman avut la dispoziţie, Prandelli a făcut minuni la Euro, iar echipa lui Klopp a încântat ochiul şi când a cîştigat şi când a pierdut. Doar Loew mi se pare o simpatie personală. Câştigător a fost del Bosque, graţie trofeului european obţinut cu Spania, meritul său fiind acela de a îmbina cele două grupuri extraordinare de la Barcelona şi Madrid. Mourinho a fost al doilea, urmat de Guardiola. Destul de forţată prezenţa ultimului pe podium, într-un an în care Barcelona a câştigat doar Cupa Regelui, iar din toamnă s-a văzut că poate juca la fel cu aproape orice antrenor, cu condiţia să fie discret. În ceea ce-l priveşte pe Mourinho, acesta ştia că nu va câştiga pentru că era prea arogant ca să-l suporte ceilalţi aroganţi. Dar, spre deosebire de Piţurcă, are şi de ce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un succes anunţat.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un succes anunţat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei