Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie grea

Majorarea taxelor şi impozitelor locale sau menţinerea lor la acelaşi nivel, amânată până joi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea taxelor şi impozitelor locale pe care sucevenii le au de achitat anul acesta rămâne deocamdată un mister, după ce luarea unei decizii în această privinţă a fost amânată în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Aleşii locali s-au întrunit ieri pentru a aproba două proiecte care vizau pe de o parte majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, adică cu rata inflaţiei, conform Hotărârii de Guvern 1309/2012, iar pe de altă parte, modificarea taxei de salubrizare pe care o achită persoanele fizice, de la 4 lei la 3 lei de persoană.

Numai că, chiar de la începutul şedinţei, aleşii locali din ambele tabere, atât cei din opoziţie, cât şi cei care reprezintă formaţiunea politică aflată la guvernare, i-au cerut primarului Ion Lungu să retragă proiectele de pe ordinea de zi.

Prima solicitare în acest sens a venit din partea liderului grupului PDL din Consiliul Local, Lucian Harşovschi:

„Trebuie să-i dăm posibilitatea prim-ministrului României să se ţină de cuvânt. A anunţat în numeroase rânduri că va emite o ordonanţă prin care va da posibilitatea primăriilor să scadă, menţină sau să micşoreze taxa. Într-o declaraţie de luni seara a spus că miercuri va emite această ordonanţă. De aceea propun să amânăm acum luarea unei decizii şi să facem mâine seară o altă şedinţă, extraordinară, să vedem ce facem cu taxele şi impozitele”.

Reprezentanţii USL nu s-au lăsat mai prejos şi au ţinut să-i dea replica colegului democrat-liberal, reproşându-i că „s-a inspirat” din decizia lor şi a vrut să le-o ia înainte.

„Înaintea şedinţei de CL, noi, reprezentanţii USL, am decis acelaşi lucru pe care l-aţi propus, vânând de fapt această informaţie. Solicitarea noastră vizează amânarea ambelor proiecte care vizează taxe şi impozite locale, în aşteptarea apariţiei Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului”, a declarat consilierul local Corneliu Vornicu.

 

Joi se ia decizia finală

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că, în urma consultării cu ambele grupuri de consilieri, este de acord cu amânarea luării unei decizii până la publicarea Ordonanţei de Guvern mult aşteptate în Monitorul Oficial.

„Chiar de apare sau nu o nouă prevedere legislativă, oricum trebuie să ne întâlnim să luăm o decizie, pentru că în lipsa ei nu putem încasa taxele şi impozitele locale”, a precizat Lungu.

Practic, deşi data anunţată pentru începerea încasării taxelor şi impozitelor locale era joi, 10 ianuarie, administraţia locală trebuie să mai amâne cu cel puţin o zi începerea acestei activităţi.

Majorarea sau menţinerea taxelor şi impozitelor locale pe care le au de achitat locuitorii municipiului Suceava se va decide într-o şedinţă extraordinară, care va avea loc joi, 10 ianuarie, la ora 14.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea taxelor şi impozitelor locale sau menţinerea lor la acelaşi nivel, amânată până joi.
 Vizualizări articol: 1443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Majorarea taxelor şi impozitelor locale sau menţinerea lor la acelaşi nivel, amânată până joi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "La nivel european" trimis de
( 9 ian 2013, 19:57:03
Iata dragi cititori cum rotofeiul din Prelipca,intelege sa va multumeasca ptr voturile acordate. Marindu-va taxele si impozitele cu peste 16 %,rotofeiul din Prelipca scade taxa de salubrizare cu fabuloasa suma de 1 leu/persoana. Oare de ce cresc taxele in comuna Suceava,o sa va intrebati ? Pentru un singur motiv acela ca pana in iunie 2012,"furau" doar cei din PDL si rotofeiul prin firmele cu abonament permanent la lucrarile zica-se licitate "corect",astazi "fura"toti,cei din PDL, majoritatea din CL reprezentata de "ciuma rosie USL-ista",rotofeiul si firmele PDL+firmele aciuate pe langa "sleatha USl-ista". "Gheorghe" ce a votat si a asteptat sa se reverse din cornul abundentei,bunastarea promisa de "repetentul lenes si somnoros"-Crin Londacolor si "plagiatorul mincinos cazut in cap la raliu" Poanta,sa mai astepte. Acolitii din teritoriu trebuie sa-si recupereze sumele cheltuite si sau "donate" capilor din partid ptr candidaturi,asadar sunt necesari bani mai multi la buget si "gogosele" de spus lui "Gheorghe " ce a votat. Cum romanul este foarte naiv,poate fi prostit cu oricetongueovesti "a la Ispirescu",minciunele electorale,placinte poale-n brau ,ghiveci "a la Prelipca",etc. Ati votat negativ anti X;Y;Z,nu plangeti,pupati-i si acceptatii pe alesi,va reprezinta cu adevarat in interesul lor. Vivre la Roumanie ! Vivre la pauvre nation vole par les politiciens !
2.   Cine nu stie sa taca! trimis de
( 9 ian 2013, 20:24:45
E vorba de actualizarea la inflatie. Ori castiga PDL sau USL tot aceeasi chestie era, numai ca don' Ponta a tacut din gura pana pe 27 dec 2012 cand a pocnit-o! De 3 ani nu au mai fost majorari. Partea proasta este ca majorarile acestor taxe nu se intorc in infrastructura sau masuri economice, ci in asistenta sociala, adica voturi! Imi pare rau insa ca don' primar Lungu PDL nu a fost in stare sa invete nimic de la colegul sau, tot PDL, de la Arad, don' Falca. Ala nu a dat tichete, cupoane si alte porcarii. Acolo la Arad, vrei asistenta sociala, ok, iesi cu matura si cu pensula la vopsit bordura.winking
3.   Hop si au aparut si lingai trimis de
( 9 ian 2013, 21:15:54
doua cometarii de lingai si politicieni ba ca usl ba ca pdl ba ca unul ba ca altul, da de ce nu actualizeaza si salariile si somajul si pensiile cu inflatia? de ce numaitaxele? astia doi care ati comentat ultimii mai scoateti-va capul din c** reveniti cu picioarele pe pamant si rezolvati situatia prin primarie sau punetii p cei carora le lingeti papucii sa rezolve ce este de rezolvat ca dupa cum spunea cineva mai sus se sta la coada pt a da bani si alte hartii.Si daca tot zici de asistenta sociala si vopsit borduri ce ar fi sa puneti mana voi prima data pe pensule ca din banii nostri sunteti platiti noi va tinem pe voi in carca voi care bateti numai din pi*** furati cat puteti si nu faceti nimic concret pt tara orasul asta. Taxele se maresc pt ca ati ramas fara bani de la bucuresti trebuie sa va descurcati singuri de acum. Asfaltul turnat p artera principala deja are gauri presupun ca e in garantie lucrarea o sa vina ala din austria din puscarie sa o repare sau ii puneti p amaratii astia care cer ajutor social. Nu va e rusine ordinarilor ati ajuns unde ati ajuns pe spatele unei tari intregi si acuma va credeti stapani pe bani poporului voi decideti cine vopseste si cine nu au sa se termine astea odata si odata ca nu putem fi in europa asa de capul nostru si atunci eu o sa va aduc trafaletul la botosani.Mult respect pt oamenii acestui oras ca v-au suportat atat. Care borduri frate ca sunt la doi metri sub zapada de bine ce v-ati facut treaba cu deszapezitul asta la fel tot pe banii nostri ca voi nu aveti nici o activitate productiva mai bine va reorietati si in loc de pensule le luati amaratilor cate o lopata pt zapada dar sa le dati banii care se duc la firma prietenului de deszapezire si nu asistenta sociala. Pun pariu ca ar fi uscate si maturate strazile in oras.Deci spor la treaba

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei