Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Doi dintre acoliţii fostului viceprimar din Frătăuţii Noi, condamnaţi la închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alte două persoane din „lotul” fostului viceprimar din Frătăuţii Noi, Mihai Ştefan Babalean, au fost condamnate de instanţele de judecată. Este vorba de sucevenii Dănuţ şi Luminiţa Ursachi, care vor avea de ispăşit câte cinci ani de închisoare. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de magistraţii de la Tribunalul Suceava pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni. Pedepsele pronunţate ieri nu sunt însă definitive şi pot fi atacate la instanţele superioare.

Tot în acest dosar, disjuns din altul mai mare, a fost judecat şi Nicolae Şitca, zis „Colea”, din Iaslovăţ, dar judecătorii au decis să disjungă cauza în ceea ce-l priveşte.

În dosarul principal, Mihai Ştefan Babalean a fost condamnat tot la cimci ani

de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind pronunţată în cazul cumătrului fostului viceprimar din Frătăuţii Noi, Radu Gheorghe Pîslar, zis „Buflea”.

Singura persoană care a scăpat fără a sta efectiv după gratii este Domnica Nadia Galan, din Gălăneşti, fosta soţie a lui „Buflea”. Aceasta a fost condamnată la trei ani cu suspendare pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional şi complicitate la contrabandă.

Mai trebuie spus că fostul viceprimar din Frătăuţii Noi a primit şi o altă condamnare, de patru ani cu executare, pentru dare de mită.

 

Au făcut covor din cartoane şi saltele peste fâşia verde

Faptele pentru care s-au pronunţat condamnările au avut loc la sfârşitul anului 2006. Pe 13 decembrie 2006, în localitatea Vuliva, în apropierea liniei de frontieră dintre România şi Ucraina, mai mulţi indivizi descărcau dintr-un camion, aflat pe teritoriul ucrainean, sute de baxuri de ţigări şi le încărcau într-un microbuz marca Mercedes Sprinter, aflat pe teritoriul românesc. Pentru a nu lăsa urme pe fâşia verde, contrabandiştii au improvizat, din paturi, cartoane şi saltele, un soi de covor peste care transportau ţigările de la camion la microbuz. Viceprimarul Babalean nu a fost prins în flagrant alături de alte persoane din acest dosar, dar în baza interceptărilor telefonice şi a percheziţiilor domiciliare procurorii DIICOT Suceava l-au săltat şi pe el. Prejudiciul adus statului român se cifrează la 1,3 milioane de lei.

Procurorii suceveni au reţinut şi implicarea poliţiştilor de frontieră români: „(...) unii ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava se deplasau în mod frecvent în zona localităţii Vuliva, unde impuneau agenţilor de serviciu să se deplaseze în alte zone decât cele vizate pentru trecerea ţigărilor, li se prelua aparatura de supraveghere pe timp de noapte, astfel încât gruparea organizată care se ocupa de contrabanda cu ţigări să poată acţiona”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dintre acoliţii fostului viceprimar din Frătăuţii Noi, condamnaţi la închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 2338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi dintre acoliţii fostului viceprimar din Frătăuţii Noi, condamnaţi la închisoare cu executare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abureli trimis de
(29 dec 2012, 13:43:36
de ce nu se spun numele celeor implicati in dosar de la politia de frontiera ,cine le tine palma. ori sunt inventii,ale DIICOT ori sunt complici ai acestora,de ce se lasa in ceata ,daca procurorii suceveni stiu ceva si tin pentru ei atunci sunt complici si au aceiasi vina ca si cei implicati...sau sunt rude...cumatrii ...saracu lCRACIUN a ajuns in patria spagarilor de la SIRET, vine el si valul 2...aviz amatorilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei