Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dat în urmărire

Unul dintre ucrainenii acuzaţi că au jefuit-o cu pistolul la tâmplă pe primăriţa din Voitinel, prins în PTF Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei trei ucraineni daţi în urmărire, după ce ar fi jefuit-o cu pistolul la tâmplă pe Maria Pleşca, primăriţa din comuna Voitinel, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în timp ce încerca să intre cu o maşină în România.

Toată povestea s-a petrecut luni după-amiază, Stelmakh Dmytro, în vârstă de 34 de ani, din Korovia-Ucraina, fiind reţinut de poliţiştii de frontieră şi predat ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Pe numele ucraineanului exista un mandat de arestare preventivă, emis în lipsă încă de pe data de 15 martie a.c., de Judecătoria Rădăuţi, pentru violare de domiciliu, lipsire de libertate şi tâlhărie.

Stelmakh Dmytro a fost dus în faţa judecătorilor care au confirmat mandatul de arestare preventivă şi l-au trimis pe ucrainean în beciurile IPJ Suceava.

Potrivit anchetatorilor acestui caz, Dmytro a fost unul dintre cei patru autori, alţi doi ucraineni, Avstriievski Ghenadii şi Melnyk Volodymyr, un moldovean, Ivan Strateiciuc, zis „Vanea”,  şi un bărbat din Vicovu de Jos, Costică Niţu. Acesta din urmă a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut fiind acuzat că a fost complicele celorlalţi autori.

Ceilalţi doi ucraineni şi cetăţeanul moldovean sunt daţi în continuare în urmărire.

 

Povestea jafului. Au atacat-o pe primăriţă în casă.

Fapta s-a petrecut pe 3 octombrie 2009. În noaptea jafului, Maria Pleşca era singură acasă, soţul ei, Ilie Pârghie, şef de post la Gălăneşti, fiind plecat într-o misiune a poliţiei. Cu puţin înainte de miezul nopţii, femeia a auzit un zgomot la parterul casei. Nu a avut timp să reacţioneze, indivizi cu cagule năpustindu-se peste ea. Victima a fost trântită în holul casei şi legată cu un prosop. I s-a pus apoi un pistol la tâmplă, atacatorii ameninţând că o omoară dacă nu spune unde sunt banii din casă. Terorizată, victima le-a spus unde găsesc banii şi o cutie cu bijuterii.

Atacatorii au luat suma de 4.500 de lei, un telefon mobil şi câteva sticle de vin, după care au dispărut.

 Conform anchetatorilor în casă au intrat ucrainenii şi cetăţeanul moldovean,  în timp ce Costică Niţu a rămas afară, de şase.

Cu o noapte înaintea jafului, ucrainenii şi moldoveanul au fost cazaţi de Niţu la locuinţa sa, unde toţi cinci au pus la cale jaful. Tot în ziua premergătoare jafului complicele român i-a dus pe cei patru într-o „recunoaştere în teren”, locuinţa vizată fiind supravegheată câteva ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre ucrainenii acuzaţi că au jefuit-o cu pistolul la tâmplă pe primăriţa din Voitinel, prins în PTF Siret.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 10 voturi
Unul dintre ucrainenii acuzaţi că au jefuit-o cu pistolul la tâmplă pe primăriţa din Voitinel, prins în PTF Siret4.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei