Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medalie

Distincție pentru Gavril Mîrza din partea regiunii Schwaben

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, social-democratul Gavril Mîrza a primit medalia regiunii germane Schwaben, cea mai înaltă distincţie a acestei regiuni cu care judeţul Suceava se află în parteneriat de colaborare din anul 1997. Gavril Mîrza a primit medalia din mâna preşedintelui Consiliului Regional Schwaben, Jürgen Reichert, prezent la Suceava pentru acest eveniment care s-a consumat în sala mare a Palatului Administrativ în prezenţa actualului şef al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a prefectului Florin Sinescu şi a consilierilor judeţeni. Alături de oficialul german s-au mai aflat directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin, şi directorul Direcţiei Relaţii Externe a Consiliului Regional Schwaben, Leis Mercedes.

Gavril Mîrza a primit distincţia pentru meritele sale în dezvoltarea parteneriatului cu regiunea Schwaben, el fiind cel care a parafat protocolul de colaborare la 2 mai 1997, la Augsburg. Gavril Mîrza s-a arătat onorat de gestul celor din Schwaben, subliniind că parteneriatul cu această regiune este cel mai eficient dintre cele pe care Consiliul Judeţean Suceava le are încheiate în plan extern. Mîrza a rememorat momentele importante ale acestui parteneriat şi l-a rugat pe Jürgen Reichert să-i transmită fostului preşedinte al regiunii germane, Georg Simnacher, care a parafat protocolul în 1997, mulţumirile şi aprecierile sale pentru ceea ce a făcut pentru judeţul Suceava. Jürgen Reichart a apreciat modul în care se derulează acest parteneriat, subliniind că deja se văd schimbări pozitive în domeniile care au fost accesate de cele două părţi, în special în domeniul social şi cel de psihiatrie.

Preşedintele Consiliului Regional Schwaben consideră însă că cel mai important este faptul că în aceşti ani s-au pus bazele unor relaţii interumane care s-au transformat ulterior în prietenii. Trebuie spus că în cadrul acestui parteneriat cei din Schwaben au acordat sprijin financiar pentru tratamentul unor persoane bolnave de diabet zaharat, au pregătit personal pentru centrele de plasament şi pentru spitalul de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, au dotat universitatea suceveană cu un robot performant şi au realizat schimburi de experienţă în diverse domenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distincție pentru Gavril Mîrza din partea regiunii Schwaben.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Distincție pentru Gavril Mîrza din partea regiunii Schwaben4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei