Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bătălia preţurilor

Orizont Plaza, cel mai nou centru comercial al Sucevei, se pregăteşte să-şi deschidă porţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu luna cadourilor, un nou centru comercial, situat chiar în inima cartierului Burdujeni, la doar câţiva paşi de cea mai aglomerată staţie de transport în comun - Orizont, îşi va deschide porţile, pentru a pune la dispoziţia clienţilor nu doar o gamă largă de produse autohtone, la preţuri de producător, ci şi diverse servicii, de la cele de înfrumuseţare la cele de petrecere a timpului liber alături de prieteni.

 

Investiţie de 3 milioane de euro, din fonduri proprii

Orizont Plaza reprezintă o investiţie de peste 3 milioane de euro a producătorului autohton Trust Orizont, lider de piaţă la producţia de muştar şi sucuri. Suprafaţa totală a centrului comercial creat prin modernizarea şi extinderea unei vechi clădiri comuniste este de 9.600 de mp, dar, pentru început, vor fi inaugurate doar 60% din spaţiile comerciale.

“Motivul este unul simplu – întreaga investiţie a fost realizată cu fonduri proprii, fără împrumuturi la bănci, şi vrem să continuăm aşa. Mai sunt necesari bani pentru a pune la punct şi etajul II. Dacă am fi făcut mall-ul cu bani împrumutaţi, am fi fost nevoiţi să ridicăm mult nivelul chiriilor, ori noi dorim să dăm producătorilor posibilitatea de a-şi vinde aici marfa la chirii cu mult mai mici decât cele practicate în alte centre comerciale”, mărturiseşte Ioan Iftode, preşedintele Trust Orizont.

Principala sursă de finanţare pentru realizarea Orizont Plaza au fost banii încasaţi de la Billa pentru terenul închiriat pentru o perioadă de 25 de ani, cu banii jos – 2,5 milioane de euro. Restul reprezintă investiţii făcute din activitatea de producţie.

 

Produse la preţ de producător

Pentru început, noul mall sucevean va pune la dispoziţia clienţilor aproximativ 25 de magazine, din care cel mai mare, cu o suprafaţă de desfacere de 1.000 de mp, va fi cel de vânzare a produselor alimentare, în genul unui supermarket, doar că va fi orientat pe desfacerea produselor autohtone, româneşti, şi va funcţiona şi ca un magazin de tip cash&carry.

“Ne adresăm atât clienţilor persoane fizice, în primul rând locuitorilor celui mai mare cartier al Sucevei, cărora acest centru comercial le este foarte aproape, celor din celelalte cartiere, care pot ajunge aici cu uşurinţă, având la dispoziţie şi transportul în comun, cât şi celor care au propria lor afacere şi care vor să se aprovizioneze cu produse. Astfel, cumpărătorul simplu va avea acces la produse la preţ de distribuitor, ocolind astfel taxele suplimentare impuse de cei de pe piaţa de desfacere, iar cumpărătorii angro, care vin şi cumpără produse la bax, vor avea parte de discounturi progresive, ajungând până la achiziţia produselor la preţul de producţie. Astfel, garantăm că preţurile noastre vor fi cu 10–25% mai mici decât în alte magazine”, explică Ioan Iftode.

Inaugurarea noului mall nu va fi făcută în stilul celorlalte mall-uri, cu promoţii pentru o anumită perioadă de timp.

“La noi, tot timpul preţurile vor fi mai mici decât în alte părţi, nu doar la produsele proprii, ci şi la cele ale partenerilor, care, prin contract se vor obliga să menţină o politică corectă de preţuri. Vreau ca oamenii să vină să ne descopere, să vină de bunăvoie la noi, nu să-i atragem agresiv, cu promisiuni valabile câteva ore sau câteva zile”, a adăugat preşedintele Trust Orizont.

 

Spaţii comerciale puse la dispoziţie fără clauze păguboase

O altă noutate pe care o aduce Orizont Plaza pe piaţa centrelor comerciale o reprezintă politica de închiriere a spaţiilor comerciale.

Pe de o parte, acestea sunt puse la dispoziţia partenerilor la cheie, compartimentate după preferinţe, iar în acelaşi timp sunt oferite la preţuri mici şi fără clauze păguboase în caz de afacerea nu le mai merge şi vor să renunţe la spaţiul închiriat.

„Fiind o perioadă de criză şi preţurile vor fi de criză, adică cu 25-30% mai mici decât în alte părţi. În plus, cei care vor deveni partenerii noştri au libertate deplină, adică pot oricând rezilia contractul şi pleca, fără probleme. Celui care vrea să plece, din diferite motive, nu-i vom impune despăgubiri usturătoare sau alte penalităţi, ci vom căuta să-l ajutăm să-şi menţină afacerea sau, dacă doreşte, să o continuăm noi”, spune Ioan Iftode, care, de săptămâna viitoare, va semna primele contracte ferme de închiriere a spaţiilor existente.

În urma discuţiilor purtate până acum, pe lângă magazinul mare de produse alimentare de la parter, unde se vor găsi numeroase alimente ale producătorilor membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, în noul mall vor funcţiona două restaurante, unul la parter şi altul la etaj, un magazin de textile şi confecţii, o farmacie, un magazin de produse naturiste, o cofetărie, spaţii pentru diverse servicii, precum frizerie, coafură, pedichiură, alte magazine urmând să se concretizeze în urma discuţiilor care se vor purta de acum înainte.

Nu în ultimul rând, noul centru comercial va pune la dispoziţia clienţilor 150 de locuri de parcare, din care 15 în faţa magazinului, 25 în laterală şi 110 în spate, în curtea interioară a Trust Orizont.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orizont Plaza, cel mai nou centru comercial al Sucevei, se pregăteşte să-şi deschidă porţile.
 Vizualizări articol: 2091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 16 voturi
Orizont Plaza, cel mai nou centru comercial al Sucevei, se pregăteşte să-şi deschidă porţile3.7516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea multe mall-uri, prea mic oras. trimis de
(31 oct 2012, 12:26:05
cred ca va fi la fel de falimentar ca Billa. sau chiar mai rau ca Galleria.
2.   :)) trimis de
(31 oct 2012, 12:58:08
Auchan , Carrefour , Penny , etc.. pot avea preturi foarte mici..iar daca cei de la Orizont incearca sa le faca concurenta..in cateva luni de zile e inchis.. la fel ca benzina la PECO . te lasa doar la inceput cu preturi mai mici ..pentru a-ti face clientela.. apoi preturile sunt egale.. ca si le ceilalti
3.   ~puterea de cumparare ~ trimis de
( 1 nov 2012, 08:22:43
Acest spatiu comercial este o realizare .Deoarece domnul Ionica este de foarte multi ani administrator in comert , are o experienta bogata , locuieste in suceava, si va adapta preturile la puterea de cumparare . In oras sunt intradevar multe centre comerciale dar ..... fiecare dintre noi este liber sa aleaga .
4.   Intrebare trimis de
(20 nov 2012, 08:39:24
Ziaritule de doi lei, la tine totul este comunist? Oamenii sunt comunisti, institutiile sunt comuniste dar, nu stiam ca si cladire pot avea optiuni politice, Ai crezut ca rupi gura targului cu aceasta expresie? Ai cam dat-o in bara!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei