Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ancheta continuă

Încă patru naşi de tren din Suceava au fost duşi la audieri la Braşov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta naşilor de tren acuzaţi că luau mită de la călătorii care circulau pe diferite rute ale CFR s-a extins. Ieri, alţi patru şefi de tren şi conductori din Suceava au fost chemaţi la audieri de procurorii care instrumentează acest dosar. Scenariul a fost identic cu cel de săptămâna trecută. Angajaţii suceveni de la calea ferată au fost chemaţi la sediul Regionalei CFR Iaşi, iar de acolo au fost preluaţi cu dubele poliţiei şi duşi la Braşov. Cel mai probabil, aceştia vor primi ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca mai apoi să fie duşi la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă. Cel mai probabil, cei patru naşi de tren vor fi lăsaţi în libertate, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceilalţi 102 colegi de-ai lor care au fost anchetaţi în acest dosar. Pentru unii dintre ei s-a luat măsura obligativităţii de a nu părăsi ţara, în timp ce altora li s-a interzis să mai practice meseria de şef de tren până la finalizarea cercetărilor judiciare.

Trebuie spus că printre cei patru naşi de tren se numără trei bărbaţi şi o femeie.

Potrivit primelor date, prejudiciul adus de şefii de tren este de 200 de milioane de lei, adică în jur de 50 de milioane de euro. Schema de colectare a banilor era una destul de simplă. Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor. La Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, a descris traseul pe care îl aveau banii de la călători.

"Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contravenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor, aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus Popescu.

În total, ar fi vorba de aproximativ 200 de naşi de tren care au fost filmaţi în timp ce luau şpagă de la călători, sumele primite fiind aproximativ jumătate din preţul unei călătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă patru naşi de tren din Suceava au fost duşi la audieri la Braşov.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Încă patru naşi de tren din Suceava au fost duşi la audieri la Braşov4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(31 oct 2012, 16:57:02
CAND TE GANDESTI SI ,,TROCILE'' CU CARE SE CARA LEMNUL,CATI PORCI AU INGRASAT,CHIAR SI DIN ADMINISTRATIE SI INTERNE!HMMM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei