Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2012 - Anul XVII, nr. 246 (5151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Nechifor: Greşelile lui Flutur la proiectele europene costă Consiliul Judeţean 2,6 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, l-a acuzat pe liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, că în perioada în care a condus administraţia judeţeană au fost cheltuite ilegal importante sume de bani din proiectele europene implementate în judeţ. Nechifor a declarat, în cadrul unei conferinţă de presă, că la aproape toate proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă au fost constatate nereguli, Consiliul Judeţean fiind obligat să returneze o sumă de aproape 2,6 milioane de lei (26 de miliarde de lei). Şeful administraţiei judeţene a explicat că aceasta este suma cheltuită ilegal la zece proiecte proiecte europene derulate în perioada în care Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean. „Vin din ce în ce mai multe corecţii la proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile pe care Consiliul Judeţean Suceava le-a derulat sub mandatul lui Flutur. Din păcate, aproape la fiecare proiect care s-a implementat apar astfel de corecţii, adică apar sume de bani care trebuie rambursate deoarece au fost cheltuite ilegal de fosta administraţie”, a spus Nechifor.

El a arătat că pentru proiectul „Pelerin în Bucovina” corecţia aplicată este de aproximativ 28.900 de lei (289 de milioane de lei vechi), la „Hora Bucovinei” trebuie rambursată suma de 28.300 de lei, la E-Guvernare – 91.000 de lei, la Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010 – 2020 – 8.600 de lei, la modernizarea drumului Pojorâta – Rarău – 408 de lei, la „Crăciun în Bucovina” - 16.700 de lei şi la „Paşte în Bucovina” - 54.200 de lei. Cătălin Nechifor a subliniat că cele mai mari sume care au fost cheltuite ilegal şi care trebuie plătite în momentul de faţă de administraţia judeţeană s-au înregistrat la proiectele de modernizare a drumurilor Poiana Micului – Suceviţa, 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi), Vatra Dornei – Panaci, aproape 420.000 de lei (4,2 miliarde de lei vechi) şi la drumul Dolhasca – Probota – 212.000 de lei.

 

„De când am venit la CJ Suceava nu am găsit încă milionul de euro adus zilnic de Gheorghe Flutur”

Nechifor a explicat că aceste corecţii au fost aplicate deoarece au fost constatate mai multe nereguli în implementarea proiectelor, cum ar fi creşterea nejustificată a valorii contractului sau desemnarea unor câştigători ai licitaţiilor care nu îndeplineau cerinţele solicitate.

„Este un lucru extrem de neplăcut pentru noi. În fondul de rezervă aveam 2,6 miliarde de lei vechi. Ne trebuie de zece ori mai mult decât avem acum pentru a plăti greşelile făcute de fosta administraţie PDL, cu Gheorghe Flutur preşedinte. Putem să constatăm că la nivelul cheltuirii banului public a existat o lejeritate exagerată. Şi va fi o situaţie extrem de grea pentru noi să găsim fonduri pentru aceste prostii făcute de fosta guvernare. Este incredibil cum s-au putut cheltui fără discernământ sume importante de bani şi fără să se asigure că procedurile sunt respectate în totalitate. Şi cred că fosta conducere a CJ Suceava şi Gheorghe Flutur trebuie să dea explicaţii”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava. El a arătat că este aceste probleme ar putea să fie înaintate Parchetului şi altor instituţii abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Cătălin Nechifor a spus că în cursul săptămânii viitoare va veni cu informaţii suplimentare cu privire la modul în care au fost implementate proiectele europene de către fosta conducere PDL a Consiliului Judeţean. „Asta deoarece de când am venit la Consiliul Judeţean Suceava nu am găsit încă milionul de euro adus zilnic de Gheorghe Flutur. L-am căutat şi nu e pe nicăieri”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Greşelile lui Flutur la proiectele europene costă Consiliul Judeţean 2,6 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 2257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Nechifor: Greşelile lui Flutur la proiectele europene costă Consiliul Judeţean 2,6 milioane de lei1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea Flutur trimis de
(20 oct 2012, 11:15:05
Da,asteptam demult aceste dovezi ale guvernarii corupte ale regimului Basescu implicit Flutur.De fapt asteptam rezultatele auditului care trebuia facut la Primarie si Consiliul Judetean.Rezultatele auditului nu au venit in schimb au venit rezultatele celor de la fonduri europene.Si ele sunt edificatoare.Din analiza motivelor acordarii corectiilor rezulta ca multe licitatii au fost cu dedicatie(prin introducerea unor conditii restrictive de participare)iar altele au fost trucate(prin inaintarea unei oferte de pret mici care apoi a fost marita prin act aditional)
Aceeasi metoda a fost folosita la centura Sucevei unde valoarea contractului a crescut cu 62% fata de valoarea initiala.
1.1  RE: Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea Flutur trimis de
(20 oct 2012, 11:35:44
Câte fonduri europene a accesat/finalizat mârza?

Referitor la centura Sucevei și extrapolând la nivel național, cu cât a fost negociat de năstase kilometrul de autostradă cu Bechtel, câți km s-au executat și care a fost prețul plătit comparativ cu cel negociat?
2.   Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea Flutur II trimis de
(20 oct 2012, 11:20:37
Consiliul Judeţean Suceava trebuie să returneze 2,58 de milioane de lei din proiectele finanţate cu fonduri europene. Este vorba de contracte încheiate în perioada 2008-2011.
Sa trecem la exemple concrete:
Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, Asocierea SC Con Bucovina SA –SC Cominco SA –SC Eurostrade Corectia aplicata :418.375 ron. Motive acordare corectii:s-a apreciat ca lucrarile suplimentare ce au facut obiectul actului adtional nr.2 nu sunt cu caracter imprevizibil.
Pai se poate nea Flutur.Adica firma vine la licitatie cu un pret mic ca sa castige licitatia si apoi se mareste pretul cu act aditional.?E frumos asa?Aceeasi metoda s-a folosit la centura Sucevei unde SCCF-Colas Iasi a castigat licitatia cu un pret iar apoi contractului a crescut cu 62% fata de valoarea initiala.
2.1  RE: Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea Flutur II trimis de
(20 oct 2012, 11:45:48
Menționează, domnule radumamii, și celelate drumuri din județ care au fost modernizate și pentru care nu se cer rambursări. Și spune câte ceva și despre eșecul programului (F)Utilități și mediu al lui mârza.
3.   Imaginea conteaza trimis de
(20 oct 2012, 11:26:53
Priviți-l pe tov. prim-secretar al județului cum arata: supraponderal, nebărbierit, cu o cămașă care nu se potrivește nicicum cu haina de la costum, fără cravată și comparațil cu Gh. Flutur care era întotdeauna îngrijit și cu o ținută elegantă. Când îl văd ăia de la București că cere bani pentru CJ Suceava probabil îl dau afară pentru că prea seamănă a cerșetor.

Ce uită să menționeze tov. prim-secretar (care își petrece mai multe momente de cât ar trebui pe la restaurantul catalan) este că aceste proiecte au fost inițiate pe fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă cei ce s-au ocupat direct de implementarea lor (în nici un caz Gh. Flutur) nu au reușit să încadreze corect toate cheltuilelile la categoriile de buget ale proiectelor, mulți bani din cei alocați au rămas în Suceava, nemaivorbind de banii cheltuiți de turiștii care au fost atrași prin aceste proiecte. Așa că las-o mai moale tov. prim-secretar!
4.   Comentariu trimis de
(20 oct 2012, 11:32:31
Aaaaaaa!!!! Ai vazut comentariile din ziarul de ieri si te-ai gandit sa spui si tu ceva oamenilor care il regreta pe Flutur! Pai bai Nechifore, da-mi voie sa-ti spun ceva. Oamenii aia au dreptate. Flutur a fost si este un om gospodar, iar tu nu stii cum te cheama cu buletinul in mana. Cei ce te-au votat isi mananca unghiile acum, dar asta e. Ce-si face omul cu mana lui...... Stii tu mai bine cum se cheama.
5.   Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea FluturIII trimis de
(20 oct 2012, 11:38:29
DJ208 Dolhasca Probota ; Executant SC Argecom SA Pitesti ;corectii aplicate 212.406 ron ;motivare corectie:s-a apreciat ca nejustificata cresterea valorii contractuului de executie prin incheierea actului aditional nr.1
5.1  RE: Licitatii cu dedicatie si trucate la Nea FluturIII trimis de
(20 oct 2012, 11:41:17
De ce nu a modernizat mârza aceste drumuri (sau oricare alt drum)?
6.   ..... trimis de
(20 oct 2012, 12:00:35
nu il mai bagati fratilor in seama pe nechifor asta....vorbeste vodka din el.....
cei care l-au votat si-au dat seama ca au gresit....mai sunt sanse la parlamentare....
nu o sa ajunga urmele lui Flutur nici in 60 de ani....o haita de betivi...nechifor,baisanu si cei ai lor.....
acu incearca sa traga tare de banii adusi de flutur....chiar daca sunt erori la diferite proiecte....cu siguranta sunt dublate sau mai mult decat....e nevoie de bani si la ei acasa si la cei care ii sustin....
7.   A crapat buboiul trimis de
(20 oct 2012, 12:03:58
Guvernul Ponta are doi superministri:Florin Georgescu(cel mai bun ministru de finante din ultimii 22 de ani) si Mona Pivniceru.Ea a facut o miscare geniala,a exilat-o pe Codruta Kovesi la Bruxelles ca sa scapam de ea.Si ca in poveste,procurorii au rasuflat usurati si eliberati si au inceput sa scoata dosarele dosite si prafuite din fundul sertarelor.Si asa au aparut primele stenograme cu Traian Basescu Asta da eveniment.Stenogramele confirma ceea ce stiam déjà,descopera balta aceea urat mirositoare care duhneste de coruptie si structure mafiote,balta cu Udrea,Basescu,Blejnar,Cocos,pr de sindicat(vasile Marica).O lume halucinanta de mafioti,corupti si hoti.
7.1  RE: A crapat buboiul trimis de
(20 oct 2012, 12:46:59
Guvernul Copy-lotul are mai mulți sperminiștri. Domnul Liviu Pop care a fost interimar la învățământ și care a demis comisia care a decis că ponta a plagiat și care a trecut în CV la aptitudini "mânuirea xeroxului", ministrul Ioan Mang cel care a fost dovedit plagiator, ministresa Corina Dumitrescu -cea care a studiat la "StanDford", ministrul de "excreme" Andrei Marga (ce are o slăbiciune pentru Putin) ajuns acum președinte la Institutul Cultural Român, Ecaterina Andronescu alias "abramburica" - cea care a fost garantată de semianalfabetul Marian Vanghelie care este.
8.   GUVERNATORUL NEMTOAICEI trimis de
(20 oct 2012, 14:43:17
Traian Băsescu, vioi ca o băutură gazoasă sub presiune.Si-a revenit din uppercutul primit de la poporul roman si alearga pe culoarele parlamentului ca un chirias de la spitalul nr.9.Vreau mai multă Europă! – a țipat demisul. Murind, marele clasic german Goethe, a rostit, ca ultime vorbe, „mai multă lumină” și nimeni n-a înțeles dacă pe cealaltă lume era întuneric și el, care deja o văzuse, dorea lumină în plus sau acolo, pe lumea cealaltă, chiar era mai multă lumină. Băsescu – cer iertare culturii universale pentru alăturarea inadmisibilă dintre moluscă și zeu - eliberat de povara de a fi însoțit de popor, văduv de națiune și văduv de sine, singur ca o cucuvea jumulită, vrea mai multă Europă. Ce să faci nene cu ea? Vrei poate mai mulți Barroso, fiindcă unul doar începe să-ți fie puțin? Vrei ceva supliment de Merkel? Poate că vrea – speriat, însingurat și ciufut - partea românească a continentului, România cu români în ea, pe care a pierdut-o ireversibil! Tânjește oare după țara lui, cândva populată? România goală, cea rămasă pustie, e cu el, e cu Blaga, e cu Anca Boagiu, cu Eba. Cine-s ei? Reprezentanți dați afară de popor și legitimați în orfelinatul european. Candidați care fug pe dealuri, îmbrăcați altcum spre a nu fi recunoscuți.
8.1  RE: GUVERNATORUL NEMTOAICEI trimis de
(21 oct 2012, 21:41:01
NU are rost sa comentam!!!
NU SE RIDICA la nivelul domnuli Flutur nici in 1000 de ani!! Cand nu ajungi la struguri .....spui ca sunt acri!!! Cand domnul Nechifor o sa reuseasca sa aiba macar 10% din realizarile echipei Flutur , inteleg sa critice. Pana atunci .....UN DRAM DE DECENTA " Domnule" Nechifor!!!
9.   Macar de termina proiectele,ca bani a avut,dar... trimis de
(20 oct 2012, 16:05:41

Au fost erori si sigur pentru toate greselile facute, Flutur va trebui sa dea explicatii, sau sa le rezolve cumva, dar trebuie sa luam in consideratie dorinta lui launtrica de a face ceva pentru Judetul Suceava. Nu am nimic cu Flutur sau cu Nichifor, n-am nici dorinta de a face politica, ci doar vreau ca orasul meu sa progreseze si sa arate tot atit de frumos ca Piatra Neamt sau Bacau.

Toate proiectele au fost gindite si s-a pus mult suflet pentru a fi puse in aplicare. Doar un sfert din toate acestea daca s-ar continua am avea de cistigat cu totii.

Eu cred ca Flutur a fost bine intentionat si astept ca si Nichifor sa actioneze pentru a fi cel putin la fel de eficient ca antecesorul. Si sa nu uite ca niciodata nu s-au dat bani pentru Suceava, cum s-au dat in mandatul lui Flutur.
10.   Acuzatiile nedovedite in instanta=basini politice trimis de
(20 oct 2012, 16:30:14
acuzatiile care nu se lasa cu condamnari definitive si irevocabile sunt doar acuzatii nedovedite si deci... aproape nefondate!
tovarase nechifor nu ne intereseaza ca va dati in gat unul pe altul! politic vorbind...

daca cineva a comis lucruri ilegale... atunci sa fie anchetat,judecat si condamnat!
vorbele tale din acest articol au produs cumva efecte,tovarase? pana acum... se vede ca nu!

si atunci,nu ne intereseaza gargara politica! ci ne intereseaza ca institutiile statului sa functioneze.
fa bine si adu-i aminte procurorului premier ca pana una alta, guvernul ponta se sterge in dos cu hotararile definitive si irevocabile ale instantelor! adica...

si mai mult decat atat, acest guvern mincinos refuza in continuare sa puna in executare conturile statului in care stau banii bugetarilor ce au fost furati de marsavii basexu-boc!

cu atitudinea si faptele usl de pana acum, dragi tovarasi nechifor,baisanu, ponta and co., nu veti pupa 50 + 1 % cu toata sustinerea lostunilor locali si becalilor nationali.
11.   STENOGRAMELE BUCLUCASE trimis de
(20 oct 2012, 17:14:17
Stenogramele apărute ieri sînt prima crăpătură în zidul instituțional pe care Traian Băsescu l-a creat în jurul său în ultimii opt ani de zile. Ce se vede prin crăpătură?
Un Blejnar slugarnic,un Blejnar căruia Elena Udrea îi zice ”dragule” (adevărul e că niciodată nu a avut gusturi la bărbați), un Blejnar pe care Dorin Cocoș îl sună să-i spună că i-a dat telefon doar așa, ca băieții, să-l întrebe pe unde o mai arde, că el e la un restaurant... Rămîne să se audă mai pe seară. Glumițe ca între tovarăși.Interceptarile convorbirilor dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al ANAF Sorin Blejnar scot la iveala un plan elaborat santajare a grupului Kaz Munai Gaz pentru recuperarea datoriilor Rompetrol. Din convorbiri reiese ca Basescu si Blejnar impreuna cu Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, au stabilit masuri concrete de santajare fiscala a companiei din Kazahstan.Doar idioți fiind am putea crede că discuția despre Tehnologica Radion, firma lui Theodor Berna, susținător al președintelui și unul dintre principalii beneficiari ai banilor sifonați de Liviu Negoiță din bugetul Sectorului 3 și din cel al UE, este o discuție depre Rompetrol.Doar idioți fiind am putea crede că, brusc, după ce dă indicații prețioase despre strategia de discuții cu kazahii, Traian Băsescu, pătruns de duhul sfânt al legalității, își declină competențele în trasul de sfori la orice nivel.
Doar idioți fiind am putea crede că fraza din titlu, “adică le tăiem finanțarea, dar îi ținem așa, cât de cât sub control”, care face parte din discuția lui Blejnar cu Băsescu despre Tehnologica, nu reprezintă un modus operandi. Că nu așa se mișcă lucrurile. Că firmele nu sunt făcute să vină cu sacii spre ieslea prezidențială prin șantaj, tăieri de finanțări și amenințări cu executarea silită.
11.1  RE: STENOGRAMELE BUCLUCASE trimis de
(20 oct 2012, 18:09:18
Ești rău de tot pe arătură. Du-te și te caută la un specialist, poate încă nu e prea târziu. Citindu-ți comentariile nu pt să-ți dau decât un singur indiciu în ceea ce privește afecțiunea pe care este posibil să o ai. PARANOIA! Vezi comploturi, complotiști amantlâcuri, etc. dar nu vezi cruda realitate în care trăim și prin care suntem târâți de cel mai incompetent/ineficient guvern pe care l-a avut România.
12.   Comentariu trimis de
(20 oct 2012, 18:43:10
dute drak de nespalat, nu mai vb tu de  ☭ r ca voi nu faceti ce a facut el nici in o mie de ani
13.   :) trimis de
(20 oct 2012, 21:36:29
RADUMAMII cu cât ești plătit pe comentariu mă activistule de partid?

Să vă aduc aminte de un slogan din trecut 'Iliescu să trăiască că-i ca p..a-n țara noastră'

Dacă tot nu le are cu politica și nu se ține de promisiuni, Nechifor măcar să apară în fața votanților îngrijit, că restul calităților de politician le are (mincinos, burtos, arogant)
14.   Pt Nechifor trimis de
(21 oct 2012, 11:37:25
FONDURI PT SOSEAUA DE CENTURA NU SAU MAI GASIT..FLUTUR A GRESIT CA A FACUT PREA MULTE PT SUCEAVA CE VOI N-ATI FACUT NICI IN TRECUT IAR ACUM CA SUNTETI LA PUTERE S-AU GASIT FONDURI NUMAI PENTRU REINOIREA PARCULUI AUTO DE LA CONSILIU LOCAL.
15.   SSoldatii SSmurd trimis de
(22 oct 2012, 07:28:26
Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SSMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am cumparat tractoare SSMURD , motorete SSMURD , barci SSMURD si urmeaza sa cumpar submarine SSMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SSMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SSMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SSMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD!!!
16.   Salut Mihaela trimis de
(22 oct 2012, 07:58:37
Am mai citit mesajul tau.L-ai postat si in alte zile.El e un pic dezarticulat asa ca fa-ma sa inteleg exact.In mesaj afirmi ca asistam la un monopol Smurd implicit monopol Raed Arafat?Ca Smurd a subminat activitatea Serviciului Judetean de Ambulanta?Ca incearca sa desfiinteze acest serviciu?Ca vrea sa ramana singur pe piata medicinei de urgenta?Adica sa ramana numai el si nimeni altcineva?Lamureste-ma mai clar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei