Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2012 - Anul XVII, nr. 246 (5151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În parcarea Pieţei Mari

A început Festivalul Mustului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii dornici să se bucure de roadele toamnei, dar şi de bucate tradiţionale sunt aşteptaţi, începând de vineri, la Festivalul Mustului, organizat în parcarea de lângă Piaţa Centrală a Sucevei.

Evenimentul, a cărui desfăşurare a fost organizată pe durata a trei zile, reuneşte atât producătorii de must, vin, ţuică, palincă, suc de mere, cât şi producători de produse de patiserie, brânzeturi şi diverse alimente tradiţionale, dar şi obiecte din lemn, ochioase şi practice.

Deschiderea oficială a avut loc vineri, 19 octombrie, la ora 15.00, cu un concert extraordinar al Orchestrei „Rapsodia Bucovinei”, împreună cu artişti locali dar şi cu un invitat special, Nelu Hongu.

Prezent la inaugurarea primei ediţii a Festivalului Mustului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că îşi doreşte ca acesta să se transforme într-o tradiţie.

„Festivalul este binevenit, având în vedere că anul acesta am deranjat destul de mult sucevenii cu lucrările efectuate pentru modernizarea oraşului. De aceea, cred că trebuie să ne mai şi distrăm, să ne bucurăm de roadele pământului”, a spus Ion Lungu.

De la deschidere nu puteau lipsi reprezentanţii Consiliului Local Suceava, la iniţiativa cărora au fost alocaţi 60.000 de lei pentru organizarea festivalului.

„Încă de când am intrat în politică, unul dintre visele pe care le aveam ca locuitor al acestei zone, din Centru, era să văd din nou prezente stuful şi mustul, la fel ca atunci când eram mic. Iată că din nou acestea sunt prezente, exact acolo unde le este locul, aproape de piaţa alimentară”, a declarat Cornel Grosar, unul dintre iniţiatorii acţiunii.

Ideea de reactivare a centrului Sucevei, ca pe vremuri, a fost expusă de consilierul local Dan Roibu, care îşi doreşte ca în Centru să revină petrecerile de demult, când acolo se organizau festivalul recoltei şi târguri ample, la care participau numeroşi oameni din Suceava şi nu numai.

Astăzi, distracţia continuă tot de la ora 15.00, cu Ansamblul artistic „Flori de Sânziene” din Zahareşti, artişti locali şi un recital extraordinar Benone Sinulescu.

Duminică, mustul şi vinul vor merge numai bine cu un concert extraordinar susţinut de Zinaida Bolboceanu, din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea servi, pe lângă diverse sortimente de must, oaie la proţap, pastramă de oaie, sărmăluţe, plăcinte bucovinene, sucuri naturale, brânzeturi şi alte bucate tradiţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început Festivalul Mustului.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
A început Festivalul Mustului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ,,GARGARITA' PART 8 OF 365 trimis de
(20 oct 2012, 15:36:42
RASPUNDE-MI ,,GARGA''LA O INTREBARE-DOAR ESTI ,,TARE IN PARCARE''
APARI LA TV,PE MAI MULTE CANALE,DREPT ZBURATOAREA CEA MAI VREDNICA
CHIAR DACA POSTURILE SUNT IN ,,REVIZIE TEHNICA'',
DE CAND TI-AI INDEPLINIT ,,MISIUNEA'',IATA A APARUT O INTREBARE:
[NU CEA CU PREMIUL-PESTE HOTARE,CU ,,ZUZULEACU',,DIN PAHARE]
-VENERABILA REZERVA DE CADRE,PATRULE OBSTESTI SI VOLUNTARE,
DE CE ACUM,DE CATEVA ZILE,FACE APROVIZIONAREA
DE PE LA...MAGAZINE???
BRANZA SI LAPTE,SAU TOT CE POFTESC,IAR DE LA ,,CHIOSCULET'',
TOCMAI DE LA SADOVA ADUS SI CATE UN VIN...POPESC!
[SA NU ,,GRESIM'',NU MAI DAM DATE,-SA NU IRITAM, A SPITALULUI CONTABILITATE]

IAR CAND ZBORI IN POIENITA-UN SFAT,NU TE-NVATAM DE RAU
LA,,DECOLARE''SA AI MARE GRIJA,SA NU-L LOVESTI
PE,,NENEA'' IN...,,BORNAU''!
2.   Inselatorie cu ajutorul autoritatilor trimis de
(20 oct 2012, 16:56:36
Am cumparat must, dar cand am ajuns acasa am baut apa cu zahar ars. Cele mai mari inselatorii se fac cu produsele carora li se face reclama ca sunt naturale. Iar cele sub sigla "Produs in Bucovina" sunt sub orice critica.
3.   Pamflet trimis de
(20 oct 2012, 22:24:58
Un festival tipic sucevean. Adica de un ingrozitor prost gust. Nu se mai satura lungu de atata muzica populara. Suntem in mileniul 3. Si produse contrafacute....oribil....rusi muzica de cel mai prost gust interpretata ingrozitor.....
4.   ... trimis de
(21 oct 2012, 13:39:57
Au pus in must substante chimice ca sa tina, plus zaharuri si arome. Cine cunoaste cum arata mustul... stie la ce ma refer. Parca era sirop de struguri ceea ce vindeau ei acolo. In rest... mizerie, muzica proasta, preturi mari, s.a.m.d.
5.   Ce mult nici porcii nu mananca trimis de
(22 oct 2012, 09:58:35
Mai mare prostie ca aceste festivaluri de pe urama carora castiga mai marii orasului , nu cred sa mai fie . In primul rand sunt organizate dezastruos, incurca toata circulatia in oras ...care si asa e aglomerat , preturile sunt astronomice , iar marfa de proasta calitate.Cum mama naibii sa organizezi un festival in parcarea cea mai aglomerata din SV! Pai nu era loc in alta parte? ....si politistii mai au curaj sa urle ca nu parchezi unde trebuie.....L-am fugarit pe Flutur , dar o sa-l plangem

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei