Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2012 - Anul XVII, nr. 246 (5151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest extrem

Asistenta-şefă de la Blocul Operator din Spitalul Municipal Rădăuţi s-a sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie de 48 de ani, din municipiul Rădăuţi, asistentă medicală, a ales să-şi pună capăt vieţii, ieri dimineaţă, motivele care au dus la gestul extrem nefiind încă descoperite. Dorina Leucă, asistentă-şefă la Blocul Operator din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, a fost găsită fără viaţă, cu venele de la mâna stângă tăiate şi strangulată cu o eşarfă, în apartamentul ei dintr-un bloc de garsoniere situat vizavi de Şcoala Nr. 5 „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi.

 

Echipajul SMURD a încercat mai multe manevre de resuscitare, însă nu a reuşit să o readucă la viaţă

Dorina Leucă era cunoscută de colegii săi ca un bun profesionist şi ca un om foarte conştiincios. Din acest motiv, ieri dimineaţă, în momentul când colegii săi au observat că Dorina întârzie la serviciu, au început să-şi facă probleme. După ce a sunat-o pe telefonul mobil, în mai multe rânduri, fără să i se răspundă, o colegă a cerut permisiunea de la managerul unităţii să se deplaseze la locuinţa Dorinei Leucă. Femeia a ajuns în faţa apartamentului din strada Eudoxiu Hurmuzachi şi, după ce a sunat la uşa apartamentului fără nici un rezultat, a apelat-o şi pe telefonul mobil. Imediat a auzit sunetul aparatului, însă nici atunci nu i s-a răspuns.

În aceste condiţii, femeia l-a sunat imediat pe directorul spitalului, care a apelat numărul de urgenţă. Echipajul de pompieri care s-a deplasat la blocul de garsoniere a reuşit, cu ajutorul scării telescopice, să intre în apartamentul de la etajul III după ce a spart un geam, şi acolo, în baie, a găsit corpul Dorinei Leucă, cu venele de la mâna stângă tăiate şi cu o eşarfă strânsă în jurul gâtului. Imediat a intrat în apartament şi echipajul SMURD, care deşi a încercat mai multe manevre de resuscitare, nu a mai reuşit să o readucă la viaţă pe femeia de 48 de ani.

 

Spunea că pentru ea viaţa nu mai are rost, pentru că e singură

Vasile Mironescu, cumnatul Dorinei Leucă, a declarat: „Ne-au sunat colegele şi ne-au întrebat dacă nu avem cheie de la apartament, pentru că cumnata mea nu venise la serviciu şi nici nu răspundea la telefon. Am venit cât am putut de repede de la Vicov, pentru că noi locuim acolo, şi când am ajuns aici, am găsit colege de ale ei, chiar şi directorul de la spital. Am înţeles că au venit pompierii, ei au intrat în apartament şi au găsit-o îmbrăcată în hainele cu care pleca la serviciu...”.

La întrebarea dacă are cunoştinţă despre un motiv care ar fi putut-o determina pe cumnata sa să facă acest gest sau dacă a observat ceva suspect în comportamentul ei din ultima perioadă, bărbatul a răspuns: „De o lună, o lună şi jumătate, era foarte stresată, spunea că vine o comisie la spital, o comisie de la Suceava sau de la Bucureşti. Era foarte preocupată de problema asta, de parcă ea ducea spitalul în spate... În urmă cu aproape zece ani, în anul 2003, a pierdut un copil. A avut un băiat care a murit în incendiul de la Mănăstirea Habâmbu. De multe ori spunea că pentru ea viaţa nu mai are rost, pentru că e singură...”

Imediat ce maşinile serviciilor de urgenţă au ajuns în faţa blocului din strada Eudoxiu Hurmuzachi, o mulţime de curioşi se adunaseră în faţa blocului. Partenie B., vecin al femeii, a spus: ”O cunosc pe doamna pentru că locuim în acelaşi bloc. Mă întâlneam des cu ea, de obicei când dumneaei pleca dimineaţa la serviciu, sau se întorcea de acolo. O ştiu ca pe o femeie liniştită, la locul ei, care nu a deranjat niciodată pe nimeni din scara în care locuim. În această dimineaţă nu am auzit nimic suspect, chiar am rămas mirat când am văzut scara de la pompieri care era îndreptată spre apartamentul ei”.

 

Directorul Spitalului Rădăuţi: „Nu pot să vă spun ce a fost acolo, Medicina Legală se va pronunţa”

Vestea că unul dintre angajaţii spitalului s-a sinucis a îngrozit cadrele de la unitatea rădăuţeană. Dorina Leucă, asistenta-şefă de la Blocul Operator, era apreciată şi considerată un bun profesionist. Medicul Cezar Aurelian Radu, directorul medical de la Spitalul Municipal Rădăuţi, a declarat: „Suntem marcaţi de pierderea unei colege, de un cadru medical din spitalul rădăuţean. Dimineaţă m-am alarmat pentru că un cadru deosebit de punctual, care nu a lipsit niciodată de la serviciu, întârzia la Blocul Operator pe care îl conducea. Acest lucru m-a determinat să ne deplasăm la locuinţa sa, pentru că nu răspundea nici la telefon, şi această situaţie ne-a făcut să credem că s-a întâmplat ceva. Din nefericire, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, nu pot să vă spun ce a fost acolo, Medicina Legală se va pronunţa. Ce pot să vă spun e că în urmă cu mai mulţi ani colega noastră şi-a pierdut fiul într-un incendiu, lucru care a marcat-o... Dar aceasta nu a împiedicat-o să-şi desfăşoare activitatea mai mult decât exemplar”.

Potrivit celor afirmate de agentul principal Leon Schipor, de la Biroul Investigaţii Criminale din Poliţia municipiului Rădăuţi, nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii, însă concluzia finală va fi luată de medicul legist după efectuarea necropsiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenta-şefă de la Blocul Operator din Spitalul Municipal Rădăuţi s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 7735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
Asistenta-şefă de la Blocul Operator din Spitalul Municipal Rădăuţi s-a sinucis3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 oct 2012, 11:07:04
Unii nu văd , unii nu vor să vadă , alţii vor să uite
Cei ce nu vor să vadă sau vor să uite nu vor să ştie sevrajul
Ce cei nu văd nu-s în pericol ,din prostie pot “comite”
Cunoaşterea zilei de mâine ( sau .. să-i “împingă” anturajul )

Realitatea e mereu o iluzie ( nu-s coincidenţe , nu ! )
Singura cunoaştere absolută e că viaţa nu are sens
E plină de “intenţii neplatonice” ce subjugă banu’
Făcând ca maratonul prin viaţă să aib-un scop intens

Viaţa a devenit un joc dialectic între cauză şi efect
Cicluri de evenimente create pentru tine-ţi ocupă tot timpul
Aromele-ţi sunt livrate la preţ de produs concret
Nu vezi că eşti martor la un genocid (şi că plăteşti cu trupul ) ?

Zilnic trebuie să-nveţi să ierţi … deşi n-ai fost iertat
Dai de BOSSESCU oriunde deschizi o uşă sau sapi o groapă
Ce-a omorât România şi-acum o-mbălsămează forţat
Ce-a adus iluzia in minţile noastre că doar cine fuge scapă !!!
1.1  RE: * trimis de
(21 oct 2012, 05:51:39
Vorbesti de anturaj.....Anturajul nu are nici o influentza in deciziile pe care le luam. Cel mai bun exemplu e Iuda: el a avut cel bun anturaj pe care un pamantean si-ar putea dori vreodata...si uite cum a ajuns.
2.   Pacat! trimis de
(20 oct 2012, 11:51:20
Dumnezeu sa ii aiba in paza sufletul!
3.   Pentru ABCDAR trimis de
(21 oct 2012, 14:47:40
si sufletele neodihnite.... Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace!
Un adevar absolut este ca toate lucrurile sunr relative..
3.1  RE: Pentru ABCDAR trimis de
(21 oct 2012, 15:27:01
(agri)cultura noastră umană de gherilă
frecată de stâlpul funerar al falimentului social
rodeşte doar patimi şi acţiuni fără milă
căci nu-i doar relativ ( TOTUL ) ci şi superficial
3.2  RE: Pentru ABCDAR trimis de
(21 oct 2012, 20:13:44
a trebuit sa citesc de 2 ori sa inteleg,tare
4.   SSoldatii SSmurd trimis de
(22 oct 2012, 07:27:27
Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SSMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am cumparat tractoare SSMURD , motorete SSMURD , barci SSMURD si urmeaza sa cumpar submarine SSMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SSMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SSMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SSMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SSMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SSMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SSMURD!!!
5.   Va pare rau la toti... trimis de
(22 oct 2012, 08:24:11
Nu stiu cum se face ca dupa ce nu mai esti in viata toti te plang,te compatimesc,te admira pentru ceea ce ai facut sau nu...traid intr-un mediu medical sau sanitar in anturajul unor medici ,in colectivitate spitaliceasca nu cred ca cineva nu si-ar fi dat seama ca aceasta doamna are cu adevarat o suferinta destul de mare,nu cred ca ea nu a povestit nimanui ce i se intimpla.De asta ma leg eu acum macar ca nu am cunoscut-o, mi se pare si simt ca-i adevarat faptul ca in colectivul de care a avut parte nimeni nu si-a aratat pentru aceasta persoana afectiunea, macar sa-i dea un sfat ,sa o indrume sa faca un control psihologic.Nu invinovatesc pe nimeni dar sa stiti ca invidia ,banii,ranchiunea ,indiferenta si uneori incompetenta va roade pe toti,din pacate.Omenia ,cinstea,corectitudinea,devota a-nceput sa nu mai fie pentru unii din noi.Dumnezeul s-o ierte macar pentru vietile salvate si sa nu o uitati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei