Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

În Suceava nu au intrat loturi de vodcă şi rom care conţin metanol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Suceava nu au intrat loturi de vodcă şi rom care conţin metanol,este concluzia la care au ajuns inspectorii sanitari după o lună de verificări în bazarul, pieţele, depozitele şi magazinele din judeţ. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Ludovic Abiţei, a informat vineri că, până la ora actuală, produsele alcoolice care au otrăvit zeci de persoane în Cehia şi Polonia, provocând moartea a 24 dintre ele, nu se comercializează pe piaţa suceveană.

„Nu am depistat la vânzare vodcă şi rom cu conţinut de metanol, însă verificările continuă în cadrul acţiunilor noastre de rutină”, a precizat medicul.

La jumătatea lunii septembrie, Direcţia de Sănătate Publică, prin Inspecţia Sanitară de Stat, a anunţat că dacă vor fi descoperite astfel de produse în comerţ se vor face notificări pentru retragerea mărfurilor de la vânzare. Dr. Ludovic Abiţei a arătat că va interzice de la comercializare aceste produse şi a recomandat populaţiei să nu cumpere băuturi alcoolice din surse neautorizate.

Alcoolul contrafăcut a băgat în spital zeci de oameni, omorând 19 persoane în Cehia şi cinci în Polonia. În acest context, Cehia a interzis complet băuturile cu conţinut alcoolic de peste 20%, Slovacia a oprit importul acestora, iar Rusia i-a avertizat pe oameni să nu bea băuturi alcoolice produse în Cehia sau Polonia. Autorităţile au declanşat o anchetă în acest caz, dar sursa de alcool periculos nu a fost confirmată încă. Lista de băuturi cu metanol cuprinde mărcile Lasskz Tuzemak, Svestkova Vodka, Vodka Lunar, Hanacka Vodka,Merunka, Albanska Borovicka, potrivit şefului DSP Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava nu au intrat loturi de vodcă şi rom care conţin metanol.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Suceava nu au intrat loturi de vodcă şi rom care conţin metanol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 oct 2012, 18:27:33
De ce sunteti asa siguri ,cate bauturi contrafacute sunt prin restaurante si magazine indosite fara timbru sau cate otravuri alcoolice aduse din Ukraina si vandute in diferite moduri ? Faptul ca nu s-a intamplat nici o isprava ,nu ne da sentimentul de siguranta; diagnosticele nu sunt atat de precise nici in spitale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei