Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Asociaţia „Produs în Bucovina“ are un nou preşedinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Produs în Bucovina“ are, începând de săptămâna trecută, o nouă structură de conducere. Adunarea Generală a Asociaţiei „Produs în Bucovina“ a ales un nou preşedinte, acesta fiind Cristina Dumitrescu, care deţine SC Zada Prod Com SRL din comuna Horodnic de Jos. Cristina Dumitrescu i-a avut contracandidaţi pe Ion Baciu Ţăran, Gabriel Lemnariu şi Gheorghe Niţă. Cristina Dumitrescu a obţinut 20 de voturi, reuşind astfel să câştige preşedinţia asociaţiei. Ea va ocupa această funcţie pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, vicepreşedinţi ai asociaţiei vor fi Ioan Baciu Ţăran şi Gabriel Lemnariu, iar membri în biroul de conducere vor fi Heinrich Mayer si Grigore Florea.

Fostul preşedinte al Asociaţiei “Produs în Bucovina”, Alexandru Scheul, care a ocupat aceasta funcţie în ultimii trei ani, a ţinut să precizeze că în această perioadă membrii asociaţiei au participat la cel puţin 20 de târguri importante, în Suceava, Bucureşti, Iaşi, Cluj, dar şi în Berlin - Germania sau Bruxelles - Belgia.

“Eu, ca fost preşedinte, sunt bucuros că a fost aleasă Cristina Dumitrescu. Asociaţia este pe mâini bune şi sper din tot sufletul să facă mult mai mult decât am putut să fac eu. Am făcut o muncă cu sufletul, a fost foarte greu pentru că au fost primii trei ani de mandat, şi totdeauna începutul este foarte greu. Sper ca noua conducere să-şi facă datoria, iar Bucovina sa fie promovată mai departe cum a fost şi până acum”, a declarat Alexandru Scheul.

El a ţinut să-i mulţumească fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, precizând că la iniţiativa acestuia a fost înfiinţata Asociaţia “Produs în Bucovina”. “Vreau să-i mulţumesc în nume personal domnului Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat. La iniţiativa domniei sale s-a înfiinţat această asociaţie, care a avut succes. De asemenea, mulţumim tuturor celor care s-au implicat de la Consiliul Judeţean, Ansamblului <Ciprian Porumbescu>, domnului Dragoş Juravle, care s-a implicat foarte mult în organizarea târgurilor, şi Iulius Mall, partenerul nostru în organizarea evenimentelor”, a mai precizat Scheul.

El a ţinut să sublinieze faptul că scopul Asociaţiei “Produs în Bucovina” este de a promova toate produsele din judeţul Suceava, şi nu doar pe cele tradiţionale. Alexandru Scheul a arătat că produsele tradiţionale nu trebuie să fie confundate cu cele de serie. “Fiecare firmă din cadrul asociaţiei are un top al produselor, cu trei-patru produse tradiţionale. Acestea se obţin foarte greu, înglobează foarte multă manoperă, muncă, şi de aceea sunt şi foarte scumpe. Şi din acest motiv, fiecare firmă care este în judeţul Suceava are pe lângă produsele tradiţionale şi produse de serie, acestea din urmă fiind şi ele foarte bune comparativ cu ce există pe piaţă. Cele două tipuri de produse nu trebuie sa fie confundate”, a mai declarat fostul preşedinte al Asociaţiei “Produs în Bucovina”.

De asemenea, noul preşedinte al asociaţiei, Cristina Dumitrescu, a precizat că noua conducere va continua să promoveze Bucovina, o prioritate fiind şi atragerea de noi membri. “Ne dorim să devenim cu adevărat vocea producătorilor şi a procesatorilor din judeţul Suceava. Vrem să integrăm întreg lanţul de producători şi procesatori, iar motto-ul nostru este de la <Furca la furculiţă>. Şi pot să spun că există interes din partea multora să intre în asociaţie. Porţile noastre sunt deschise, noi avem criterii foarte clare de acceptare a noi membri, dar îi primim cu drag pe toţi cei care satisfac aceste criterii”, a declarat Cristina Dumitrescu. Asociaţia “Produs în Bucovina” are 43 de membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Produs în Bucovina“ are un nou preşedinte.
 Vizualizări articol: 3607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Asociaţia „Produs în Bucovina“ are un nou preşedinte2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unii vin ..altii pleaca trimis de
(15 oct 2012, 12:06:57
are dreptate ce spune d-l Alexandru Scheul, il apreciez pt tot ceea ce a facut, il stiu personal, dar sincer ma asteptam sa se intample lucrul acesta( schimbarea presedintelui asociatiei). E bine de stiut pt toti ca D-l Flutur nu mai este, nu mai are putere, iar " oamenii lui " o sa cam isi ia " zborul" din functiile pe care le au . O zi buna TUTUROR!!
2.   "Produs cu „E”-uri în Bucovina" trimis de
(15 oct 2012, 16:21:41
Alexandru Scheul ca presedinte a facut ce trebuia sa faca.Adica si-a vandut produsele firmei lui Killer.Aceste produse sunt cam 99% de serie adica contin
stabilizator (fosfat de sodiu), potenţiator de aromă (glutamat de sodiu), conservant, azotit de sodiu, colorant natural, carmin.Initial Flutur si Scheul bateau toba ca produsele sunt ecologice.Apoi au schimbat discursul dupa ce lumea s-a prins..D-nul Scheul si-a vandut la greu produsele si cu ajutorul Consiliului judetean care a cheltuit sume importante(din banii nostri) pentru organizarea targurilor in tara si in strainatate.Avantaj el.El cu vanzarile si profitul,noi cu E-urile.La fel va face si doamna de la SC Zada Prod Com SRL?

3.   Lasati vrajeala! Incepeeti indecisi! trimis de
(15 oct 2012, 16:24:49
Tocamai faceti ceva ca pe linga produse traditionale sa nu se vinda si cele de serie. Este vorba de sanatatea noastra. Sa fie etichetate cele cu E-uri care provoaca cancerul, ca la pachetele de tigari!
4.   Glückwunsch! trimis de
(17 oct 2012, 19:52:15
Sehr geehrte Frau Dipl.-Ing. Dumitrescu,
liebe Cristina!

Herzlichen Glückwunsch zu Ihrer Wahl zur Vorsitzenden des Verbands „Produs in Bucovina“! Zurzeit befinde ich mich auf einem Forschungsaufenthalt an der Uni Tübingen und hoffe im kommenden Jahr meine sprachwissenschaftliche Doktorarbeit verteidigen zu können. Wie Sie es vielleicht auch erlebt haben, empfindet man die Heimat (nicht das Vaterland!) und Ereignisse aus der Heimat emotional intensiver, wenn man in der Ferne ist.
Nur wenn ich im Ausland bin, lese ich rumänische Zeitungen … und da sind nicht immer erfreuliche Nachrichten. Die Nachricht Ihrer Wahl ist aber eine sehr erfreuliche, denn es ist heutzutage atypisch und keines Falls eine Selbstverständlichkeit, dass die Rumänen die(den) Vorsitzende(n) eines Berufsverbandes (geschweige den politischen Bewerbern für stattlichen Ämtern) nach Kompetenzkriterien zu wählen. Das von Ihnen in Ihrem Interview zitierte (ausgedachte?) Motto „De la furca la furculita“ spiegelt perfekt nicht nur ein Ziel, sondern auch ein Ideal, dem wir alle, bucoviNÄHRISCHE oder nicht-bukowinische Rumänen (egal ob Bauern, Geschäftsleute oder Wissenschaftler) nachgehen sollten. Es ist einfach das GEBOT DER ZEIT! Wünsche Ihnen, nach rumänischer Tradition, beste Gesundheit und viel Erfolg in der Ausübung Ihres Amtes.

Ihr
Carol Mohr

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei