Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Într-o lună

Magazine, baruri, un fast-food şi o microfermă, amendate de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

737 de acţiuni de control au fost derulate luna trecută de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în urma verificărilor fiind depistate mai multe abateri de la normele de igienă sanitară, se arată într-un raport al instituţiei, dat publicităţii vineri de directorul executiv Ludovic Abiţei.

Potrivit documentului, în septembrie, responsabilii DSP au efectuat două controale în domeniul apei (fântâni publice), 16 – turism (hoteluri, pensiuni), 36 – mediul de viaţă al populaţiei (zone de locuit, unităţi comerciale, unităţi de prestări servicii, de vânzare haine second-hand etc.), 57 – tutun (controale în unităţi care comercializează tutun sau referitoare la fumatul în spaţii publice în unităţi ca cele de învăţământ sau sanitare), şase – mediu de muncă, 19 – cosmetice (unităţi de desfacere, unităţi de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică), 434 – biocide (controale în unităţi de desfacere, la unităţi sanitare, de învăţământ, turism, saloane de înfrumuseţare), trei – învăţământ, 43 - unităţi sanitare fără paturi (ambulatorii, cabinete de medicină de familie, cabinete de medicină dentară, ambulanţă, laboratoare de analize medicale, cămine pentru bătrâni), şapte – spitale (unde au fost verificate ambulatoriile), 25 – deşeuri cu potenţial contaminant (s-a urmărit modul de colectare şi depozitare) şi 329 de controale în domeniul aliment (au fost verificaţi producători primari, producători şi ambalatori, distribuitori şi transportatori, retaileri etc.).

 

32 de sesizări, rezolvate de responsabilii DSP în septembrie

De asemenea, au fost efectuate controale în vederea rezolvării a 32 de sesizări şi au fost realizate 57 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă. Totodată, inspectorii DSP au efectuat verificări ca urmare a trei alerte transmise de ministerul de resort cu privire la comercializarea unor suplimente alimentare neautorizate pentru punerea pe piaţă şi a unor băuturi alcoolice care conţineau o substanţă interzisă şi foarte nocivă pentru organism.

În urma verificărilor, inspectorii sanitari au dat şase amenzi şi 12 avertismente. Au fost sancţionate pecuniar un magazin mixt din comuna Zamostea (pentru lipsa certificatului de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă de către personalul angajat), o microfermă de taurine din oraşul Salcea (pentru nerespectarea normelor de igienă care reglementează zonele de locuit), un bar din Suceava, un fast-food din Suceava, un magazin mixt din comuna Dorna Arini şi un bar din comuna Vama (toate pentru lipsa certificatului de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă de către personalul angajat).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazine, baruri, un fast-food şi o microfermă, amendate de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Magazine, baruri, un fast-food şi o microfermă, amendate de inspectorii sanitari3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei