Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Multă evaziune

Control la şapte afacerişti cu lemn, soldat cu cinci dosare penale şi trei amenzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipe mixte formate din poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava şi comisari ai Gărzii Financiare au desfăşurat, săptămâna trecută, controale la mai multe societăţi care desfăşoară activităţi de comercializare a materialului lemnos, întocmind cinci dosare penale, toate pentru evaziune fiscală.

De asemenea, în cadrul controlului au fost aplicate şi trei amenzi pentru nereguli de ordin silvic, totalizând o valoare de 3.500 de lei.

Important de precizat, amenzile şi cele cinci dosare penale au rezultat după controale la doar şapte societăţi comerciale de profil.

La capitolul dosare penale poliţia dă ca exemplu cazul unei societăţi din comuna Sadova, care a înregistrat în evidenţele contabile aferente lunii ianuarie 2011 achiziţia unei cantităţi de 315,75 metri cubi buştean gater răşinoase de la o societate comercială din Suceava, societate care însă nu a desfăşurat activitate comercială cu material lemnos.

„Avizele de însoţire pe care a fost consemnat ca emitent această societate au fost distribuite de Imprimeria Naţională unei societăţi comerciale din judeţul Harghita, iar conform prevederilor legale aceste avize nu sunt transmisibile.În cauză se efectuează cercetări faţă de administratorul firmei din Sadova sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală“, se explică într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control la şapte afacerişti cu lemn, soldat cu cinci dosare penale şi trei amenzi.
 Vizualizări articol: 3071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Control la şapte afacerişti cu lemn, soldat cu cinci dosare penale şi trei amenzi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padurari miliardari trimis de
(15 oct 2012, 20:17:24
sa-i verifice si pe sefii de ocoale silvice sa vada de unde au facut avere. Sunt padurari care se lauda ca sunt miliardari(si se pare ca asa este vazand in ce lux se afiseaza si ce masini conduc). De unde? Din salariul de padurar de 1000-1500 lei? De vazut la ocoalele silvice Malini, Rasca, Adancata, etc Acolo lucrarile silvice se impart politic.
2.   Comentariu trimis de
(16 oct 2012, 10:36:57
Imagini NASA confirma dezastrul din padurile romanesti: o suprafata uriasa de molid a disparut din Harghita in numai trei ani. O suprafata imensa de padure din Muntii Giurgeului, aflata intr-o arie protejata din judetul Harghita, a disparut total in doar trei ani. Situatia ar fi ramas necunoscuta pentru autoritatile romane daca o mana de cercetatori nu ar fi implementat o noua metoda de monitorizare a exploatarii lemnului in Romania. Metoda se bazeaza pe un sistem de supraveghere prin satelit a regiunilor impadurite. Cu toate acestea, atunci cand le-am aratat autoritatilor locale, acestea au ridicat din umeri si au spus ca in zona respectiva nu se intampla nimic deosebit, informeaza

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei