Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 150 de participanţi

Conferinţa internaţională pentru promovarea economiei sociale s-a deschis ieri la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150 de persoane, din 18 ţări, au participat ieri la deschiderea oficială a celei de-a XXV-a Conferinţe internaţionale pentru promovarea economiei sociale, „Economia socială, Trend sau Realitate”, eveniment organizat de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), membru reprezentativ pentru România în conducerea Confederaţiei Europene a Firmelor Sociale (CEFEC).

Conferinţa a avut loc în Sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ, în prezenţa oficialităţilor: Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Băişanu, vicepreşedinte CJ Suceava, care le-au spus bun venit invitaţilor din Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Slovenia, Spania, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie şi România, şi le-au recomandat să viziteze, în cele trei zile de şedere în Bucovina, câteva obiective turistice: Cetatea de Scaun a Sucevei, muzeele sucevene etc. Invitatul special al conferinţei a fost Oana Ciurea, expert naţional detaşat la Comisia Europeană. Din prezidiu a făcut parte şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boeciko.

 

Schimb de idei

Fiecare delegaţie prezentă la conferinţă a fost prezentată în plen de preşedintele AREAS, Vasile Gafencu, şi salutată prin aplauze de toţi participanţii. Astăzi şi mâine vor avea loc sesiuni plenare, workshop-uri interactive şi atractive la Palatul Administrativ, o sesiune de comunicări ştiinţifice la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, astăzi, începând cu ora 9:00, şi, în premieră pentru Suceava, Târgul Economiei Sociale, deschis în parcul central al Sucevei, unde întreprinderi de economie socială, cooperative, organizaţii active în producţia şi distribuţia de bunuri, cu o componentă de incluziune socială, vor promova economia socială. 

Vasile Gafencu a declarat că organizarea Conferinţei Anuale în România este o premieră pentru Social Firms Europe CEFEC şi va constitui o oportunitate excelentă pentru cei 150 de participanţi să facă schimb de idei şi să analizeze în mod real impactul şi provocările economiei sociale, în contextul Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.

 

Propunere: „plan de acţiune pentru definirea unei legislaţii în economia socială”

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, CFCECAS România, Die Querdenker Austria şi Asociaţia de Psihiatrie Socială din România. Vasile Gafencu a explicat că această conferinţă are loc datorită sprijinului semnificativ primit din partea principalilor sponsori: Compania Die Querdenker-Linz Austria şi Asociaţia Pro Mente Upper Austria, cu care AREAS colaborează încă din anul 2005 şi care oferă sprijin persoanelor cu probleme de sănătate mentală şi grupurilor dezavantajate. „Un sprijin important s-a primit din partea Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei municipiului Suceava, Asociaţiei SEVA, Hachi Motors, Cozonac Bujor Suceava, Asociaţiei <Produs în Bucovina>. Contribuţiile la dezvoltarea de noi idei pentru a stimula această zonă vitală - economia socială şi promovarea de noi abordări în implementarea unei legislaţii în zonele în care aceasta nu există sunt binevenite. Conferinţa va avea şi acest rol, de a pune bazele unui plan de acţiune pentru definirea unei legislaţii în economia socială”, a completat preşedintele AREAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa internaţională pentru promovarea economiei sociale s-a deschis ieri la Suceava.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conferinţa internaţională pentru promovarea economiei sociale s-a deschis ieri la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei