Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a VIII-a

Bucate de-ţi lasă gura apă, la Târgul Alimenta Tradiţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii dornici să redescopere gustul produselor tradiţionale sau să-şi încânte papilele gustative cu noi senzaţii sunt aşteptaţi, începând de vineri dimineaţa şi până duminică seara, la Târgul Alimenta Tradiţional, care se desfăşoară în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava.

Peste 25 de producători au dat curs invitaţiei de a fi prezenţi cu delicioase produse din carne, lactate, fructe, miere, produse de brutărie sau naturiste, o parte având standuri în interiorul cortului expoziţional, în vreme ce alţii îşi aşteaptă clienţii afară, unde se servesc preparate calde, direct de pe focul grătarelor sau de la ceaun.

Cea de-a VIII-a ediţie a târgului de produse tradiţionale Alimenta Tradiţional, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava  şi Shopping City Suceava, îşi aşteaptă vizitatorii cu cele mai bune şi mai gustoase produse tradiţionale, 100% naturale.

Expoziţia, care se desfăşoară în perioada 14 – 16 septembrie, poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 19.00.

 

Dulciuri ca la mama acasă

Pentru cei cu poftă de dulce, târgul Alimenta Tradiţional le pune la dispoziţie nu doar faimoasele plăcinte poale-n brâu, cozonacii rumeniţi în cuptor sau gustoase tarte cu mere, ci şi dulciuri mai sofisticate, precum ciocolata de casă, ciocolata albă ori ciocolata cu arome de căpşuni, coşulete de cacao, zahăr caramelizat cu alune, nuci cu rom sau turte dulci făcute cu miere, în fel de fel de combinaţii îmbietoare.

Pentru o gustare uşoară, de seară, sunt fructele confiate, de la tradiţionalele pepene galben, caise, struguri, la fructe exotice, precum papaya, goji, kiwi sau mango.

Cei dornici de senzaţii noi pot încerca alunele cu wasabi, un fel de hrean japonez.

Produsele naturale, de pe meleagurile Bucovinei, nu puteau să lipsească la apel, sub forma dulceţurilor şi sucurilor naturale, preparate de un producător de la Moldova Suliţa.

Dulceţuri de nuci verzi, de cireşe amare, de zmeură, de afine ori trandafiri, sucuri de muguri de brad, de păpădie ori de merişoare te îmbie să le încerci, mai ales că au şi efecte benefice pentru sănătate.

 

Preparatele din carne, cele mai căutate produse

Chiar din prima zi, cea mai mare căutare au avut-o preparatele din carne pregătite după reţete tradiţionale.

Şunculiţă ţărănească, cârnaţi de Pleşcoi, costiţă afumată, pastrama de vită şi de oaie, caltaboş, cârnăciori de oaie, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi de casă, cârnaţi tradiţionali, cârnaţi de vită, ceafă afumată, muşchi file, muşchi împletit, muşchi Montana, slănină afumată, tobă, cârnaţi ţărăneşti, muşchiuleţ de porc, şuncă, şorici, jambon tradiţional, pastramă de vită ori pastramă de oaie şi multe alte preparate care îţi lasă gura apă sunt disponibile la numeroşi producători.

 

Bunătăţi de la stână

Cei care nu au gustat vreodată bunătăţi de la stână au acum ocazia să simtă savoarea bulzului ardelenesc, cu mămăligă coaptă pe foc şi cu miez de brânză de burduf, ori a faimosului balmoş. Fără îndoială, le va lăsa gura apă şi mirosul ademenitor al tocăniţei de berbecuţ la ceaun ori cel de pastramă de oaie la grătar, în vreme ce brânza de burduf în coajă de brad ori urda şi caşul proaspete sau brânză cu chimen, ardei şi busuioc, caşcaval cu chimen şi caşul afumat le vor face cu ochiul.

Pentru că la o asemenea manifestare nu puteau lipsi băuturile, acestea sunt prezente de asemenea într-o gamă largă, de la sucul de mere proaspăt la palincă şi ţuică cu fel de fel de arome naturale.

Produsele din peşte sunt de asemeni prezente, în special prin faimosul păstrăv în cobză de brad, în vreme ce pentru cei interesaţi de produse naturiste, se găsesc ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii şi alte produse bio de leac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucate de-ţi lasă gura apă, la Târgul Alimenta Tradiţional.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bucate de-ţi lasă gura apă, la Târgul Alimenta Tradiţional5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 sep 2012, 12:11:04
azi GUSTUL se poate cumpăra doar pe sub mână
de la un ŢĂRAN ce nu îngurgitează E-uri
reclamele ipocrite sugrumă (şi) naţia română
95% din "alimente" sunt bune la-nfundat WC-uri

Iresponsabilitatea ( adesea vecină cu nesimţirea )
+ lăcomia ce spune : oricât de mult nu-i destul !
mă face ( în mod conştient ) să-mi feresc privirea
de la galantarele colorate ce "maschează"secretul
2.   Comentariu trimis de
(17 sep 2012, 13:45:27
Asta a fost pt. ABCDAR_ul nespalat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei