Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţe

Angajaţii la firmele private produc de două ori mai mult gunoi decât funcţionarii publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O Hotărâre de Consiliu Local din 25 noiembrie 2010 creează o discriminare crasă între firmele private din municipiul Suceava şi instituţiile statului care funcţionează aici. Mai exact, este vorba de sumele plătite pentru taxa de ecologizare şi care creează o discrepanţă majoră între salariaţii de la stat şi cei de la firmele private. Conform HCL 276, cuantumul taxei pe care persoanele juridice trebuie s-o plătească lunar este de 6 lei/angajat/asociat/administrator, în timp ce pentru instituţiile publice cuantumul a fost stabilit la 3 lei/lună/salariat.

La vremea respectivă, hotărârea a fost adoptată cu votul tuturor consilierilor PDL, care deţineau majoritatea absolută în Consiliul Local, în timp ce opoziţia fie a votat împotrivă (doi consilieri), fie s-a abţinut (trei consilieri).

Lucian Harşovschi, fost viceprimar al municipiului Suceava şi unul dintre iniţiatorii acestei hotărâri de Consiliu Local, a explicat că proiectul a ţinut cont şi de celelalte taxe pe care instituţiile publice sunt obligate să le plătească.

„Aşa a fost gândit proiectul la acea vreme şi s-a ţinut cont de faptul că instituţiile publice au contracte separate cu Agenţia de Protecţia Mediului pentru deşeurile reciclabile. Eu cred că s-a procedat corect şi nu putem vorbi de discriminare”, a precizat Lucian Harşovschi.

Nu aceeaşi părere are şi opoziţia de la acea vreme. Neculai Bosancu, fost consilier local din partea PSD în deliberativul din 2008-2012, susţine că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. „Din punctul meu de vedere este o discriminare, iar din acest motiv m-am şi abţinut la acea vreme să votez respectiva Hotărâre de Consiliu Local”, a arătat Neculai Bosancu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii la firmele private produc de două ori mai mult gunoi decât funcţionarii publici.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii la firmele private produc de două ori mai mult gunoi decât funcţionarii publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu ziaristu ar trebui sa detaliezi !!!! trimis de
(16 sep 2012, 16:14:52
Fostul viceprimar Hasovschi se referea exclusiv la gunoiul menajer asa ca fa bine mataluta vezi cam cata neglijenta ,mizerie si dezordine produc functionarii publici blazati plictisiti si sictiriti cu care intra persoana lu matale in fiecare zi in contact. Vorbesti parca nu ai fi fost niciodata prin birourile primariei, ghiseurile politiei, sau nu ai cerut vre-un aviz de mediu sau funciar de cadastru. Vezi matale acolo tonele de mizerii si incearca sa vezi in ce fel s-ar putea introduce o taxa de despagubire a cetateanului frecat pe drumuri cu indolenta si batjocura de acesti functionari nesimtiti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei