Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

„Îngerii” au aniversat zece ani în „satul fericirii”, Complexul „Blijdorp – O Nouă Viaţă Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Îngerii”, aşa cum sunt numiţi copiii cu dizabilităţi care de zece ani trăiesc într-o lume aparte, în „satul fericirii”, care pentru ei este Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava, şi-au spus ieri povestea, în faţa a peste 200 de oaspeţi, din ţară şi din străinătate. Nu prin vorbe, ci prin mimică, prin muzică, prin dans şi prin obiectele de artizanat pe care le-au realizat în atelierele ocupaţionale din cadrul complexului au reuşit aceştia să emoţioneze, să trezească în fiecare dintre noi o speranţă că şi aceşti copii nevinovaţi au dreptul şi pot să trăiască în condiţii normale, dacă sunt ajutaţi.

 

„Model de bună practică”, la nivel naţional

Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” a fost numit de către reprezentantul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, director Elena Tudor, „de succes”, dat ca „model de bună practică, mai ales că are şi un Centru de respiro, care funcţionează în locaţia centrului rezidenţial Casa Emmanuel”.

Elena Tudor a completat că acest complex terapeutic este şi un exemplu pentru felul în care funcţionează parteneriatul public - privat.

Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp” România, Ionel Ivan, a declarat, la rândul său: „sunt zece ani de activitate aici la Suceava, sunt zece ani de când noi, echipa Complexului Terapeutic <Blijdorp România – O Nouă Viaţă Suceava>, ne-am străduit să arătăm atât la nivel local, naţional şi internaţional, faptul că merităm să existăm la Suceava. Merităm să fim ridicaţi la rangul de servicii de bune practici la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale”.

 

Jocul de puzzle... al copiilor cu dizabilităţi

Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp” România, Ionel Ivan, a făcut ieri şi o scurtă trecere în revistă a evenimentelor importante care s-au petrecut în cei zece ani de activitate cu copiii la Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava, unde, împreună cu Brînduşa Sorina Bialy, membru voluntar al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Blijdorp România, şef serviciu de recuperare în integrare socială – Complexul Terapeutic Blijdorp România – O Nouă Viaţă Suceava, se ocupă de bunul mers al centrului. Emoţiile au fost mari atunci când câţiva beneficiari ai Complexului Blijdorp, copii cu diabilităţi, au montat pe un panou, asemeni unui joc de puzzle, mici „piese”, chipuri de copii, unii în scaune cu rotile, flori, jucării, icoane, o mică capelă, pentru ca, la final, noi toţi să vedem imaginea Complexului terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava, cu „Casa Emmanuel” şi Centrul de zi Blijdorp. O expunere inedită a evoluţiei de-a lungul anilor de activitate cu copiii şi pentru copii a fost oferită celor prezenţi într-o prezentare power point.

 

Peste 200 de participanţi, din ţară şi străinătate

La eveniment au participat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,

vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, care, văzând lucrurile bune care s-au întâmplat în aceşti ani în centru, a subliniat că şi-a „recăpătat încrederea în viitor”, subprefectul Constantin Harasim, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, o delegaţie numeroasă din Belgia şi Marea Britanie, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, membri ai Clubului Rotary români şi belgieni, reprezentanţi ai ONG-lor, reprezentanţi ai Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, foşti angajaţi, colaboratori.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: „Sunt aici ca să aduc mulţumirile sincere ale locuitorilor din Suceava, la acest proiect de succes. Municipalitatea este partener şi în acelaşi timp beneficiar al acestui proiect. În această perioadă de criză economică se impune să dezvoltăm astfel de parteneriate publice private. Pe viitor, dorim să ne implicăm şi mai mult în proiectul Blijdorp – O nouă viaţă”.

 

Program artistic, licitaţie

Oaspeţii din ţară şi străinătate au asistat ieri la un program artistic oferit de beneficiari ai complexului terapeutic, dar şi invitaţii lor: dansul cărucioarelor, dansuri populare, momente folclorice cu artistul Leonard Zamă, Grupul folcloric “Balada” Fălticeni, condus de profesoara Maria Tanasă şi Manuela Pohoaţă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o licitaţie cu obiecte unicat, realizate în atelierele Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava. Evenimentul a fost sponsorizat de Asociaţia Blijdorp Belgia şi Fundaţia „O Nouă Viaţă”. Cheltuielile de funcţionare, materiale şi pentru personal ale Complexului Terapeutic „Blijdorp – O nouă viaţă Suceava” sunt suportate în totalitate, încă de la înfiinţare, de Consiliul Judeţean Suceava, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

O mare familie!

La aniversarea de ieri au fost prezenţi numeroşi membri ai Cluburilor Rotary Aalst Noord Belgia, Geldern Germania, Bucovina Suceava, ai Asociaţiei Blijdorp Belgia, ai Asociaţiei Blijdorp România, ai Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale, despre care Ionel Ivan a spus: „părinţii cu copii cu nevoi speciale din asociaţie şi-au schimbat viaţa radical în aceşti ani, ne-au schimbat-o pe a noastră şi împreună am format o mare familie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Îngerii” au aniversat zece ani în „satul fericirii”, Complexul „Blijdorp – O Nouă Viaţă Suceava”.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Îngerii” au aniversat zece ani în „satul fericirii”, Complexul „Blijdorp – O Nouă Viaţă Suceava”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei