Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gestionare de fonduri

Unităţile de învăţământ, îndemnate de Lungu să folosească întâi banii de la Guvern şi apoi pe cei de la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de învăţământ sucevene au la dispoziţie peste 9 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Guvern, dar de care nu s-au atins, preferând să folosească banii primiţi de la Primăria Suceava. Acesta este principalul reproş adus de primarul Ion Lungu conducerilor şcolilor sucevene, cărora le-a explicat că acei bani, neutilizaţi, vor trebui returnaţi la finele anului la bugetul de stat, în vreme ce şcolile cheltuiesc banii municipalităţii, de care e mare nevoie pentru susţinerea altor activităţi.

“Este o strategie a directorilor de şcoli. Finanţarea lor din acest an se compune din două părţi – banii alocaţi de la Ministerul Educaţiei, în funcţie de numărul de elevi, şi diferenţa de la Primăria municipiului Suceava. Ei au fost foarte miloşi cu banii de la bugetul de stat, au făcut o strategie să-i păstreze pentru partea a doua a anului, consumând bani pentru utilităţi şi alte cheltuieli de la Primăria Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene le-a cerut directorilor de şcoli prezenţi la întrunire să se folosească de banii primiţi de la Guvern “pentru că există pericolul să nu fie utilizaţi până la finele anului şi să fim nevoiţi să-i returnăm la bugetul de stat, în vreme ce noi ne zbatem să facem rost de bani pentru o mulţime de alte necesităţi”.

Ion Lungu le-a explicat şi de ce primăria trebuie să fie foarte atentă cu fiecare ban şi nu îşi mai permite să pună la dispoziţia şcolilor o mulţime de bani pentru investiţii.

“Prioritatea noastră în această perioadă este să asigurăm funcţionarea Termica, astfel încât aceasta să poată furniza căldură şi apă caldă unităţilor de învăţământ. De aceea este bine ca în această perioadă şcolile să utilizeze întâi banii de la Guvern, iar în măsura în care nu vor fi suficienţi pentru asigurarea utilităţilor, atunci să folosim bani de la bugetul local”, a spus Lungu, care a precizat că până acum au fost daţi 150 de miliarde de lei vechi la Termica şi cel puţin încă 50 de miliarde de lei vechi vor mai trebui daţi până la finele anului, pentru ca societatea să poată funcţiona până la pornirea noii societăţi private de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile de învăţământ, îndemnate de Lungu să folosească întâi banii de la Guvern şi apoi pe cei de la bugetul local.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile de învăţământ, îndemnate de Lungu să folosească întâi banii de la Guvern şi apoi pe cei de la bugetul local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei