Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie sistată

Lucrările la Centrul Cultural Bucovina, “îngheţate” din lipsă de fonduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transformarea fostului Cinematograf Modern în Centrul Cultural Bucovina, menit să asigure nu doar spaţiile necesare desfăşurării multor activităţi cultural-artistice, ci să fie şi sediu pentru instituţiile şi organizaţiile culturale din judeţ, bate pasul pe loc de câteva săptămâni.

Curtea şantierului din centrul Sucevei stă pustie, absolut orice lucrare fiind sistată, deşi vremea era mai mult decât favorabilă, iar reprezentanţii constructorului nici nu mai vin la comandamentele săptămânale organizate la sediul Primăriei Suceava.

Cauza acestei situaţii neobişnuite, în care în plină vară nu se lucrează la un obiectiv important, când altă dată constructorii erau zoriţi să recupereze din întârzieri, o reprezintă lipsa fondurilor necesare susţinerii investiţiei.

Mai exact, lucrările la viitorul Centru Cultural Bucovina au fost “îngheţate”, până când Primăria Suceava va găsi bani să achite datoriile către constructor şi să susţină efectuarea de noi lucrări.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că Centrul Cultural Bucovina a intrat “în conservare”, explicând şi motivele: “Noi acolo suntem parteneri cu Consiliul Judeţean, căruia îi sunt repartizate două-trei etaje din clădire, unul din ele fiind destinat Ansamblului <Ciprian Porumbescu>. Primăria Suceava a plătit 15 miliarde de lei vechi constructorului de la începutul anului, mai avem de plată vreo 12 miliarde de lei vechi, vom face tot posibilul să ajungem la zi cu plăţile, dar trebuie să clarificăm şi relaţiile cu Consiliul Judeţean, pentru că este un proiect comun”.

Valoarea totală a lucrărilor de realizare a Centrului Cultural Bucovina, prin care vor fi asigurate săli de spectacole, de cinema şi de repetiţii pentru artiştii suceveni, pentru trupe de teatru, dar şi spaţii administrative pentru instituţiile culturale din judeţ, se ridică la 13 milioane de lei (130 de miliarde lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la Centrul Cultural Bucovina, “îngheţate” din lipsă de fonduri.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările la Centrul Cultural Bucovina, “îngheţate” din lipsă de fonduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cultura trimis de
(22 aug 2012, 11:51:08
De ce trebuie un centru din asta???pt ce e bun ???Lasa ca banii pt centru cultural se trimit la catedrala ca acolo vom invata tot ce e bun si frumoslaughing)).Te mai miri de ce sintem asa retrasati in toate .
2.   ... trimis de
(22 aug 2012, 18:25:56
ma asteptam, ba chiar puteam sa pun un pariu, acum nu multa vreme cu un amic, ca se v-a intampla asta...buna vorba ELYAS, lasa ca avem nevoie de o catedrala, ce...centru cultural? sa existe discutii care sa ne elibereze din dogmele actuale? blasfemie! mai bine mai inchidem la minte inca cateva generatii; ii tinem in intuneric si nu-i lasam sa avanseze, sa astepte minuni...de la cel de sus, sa nu isi faca ei propriile lor minuni! sa depinda mereu de o entitate fictiva, nicidecum de propriile puteri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei