Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blocaje în trafic

Lungu le recomandă sucevenilor ca în această perioadă să lase maşinile acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocajele de trafic din municipiul Suceava ar putea fi evitate sau măcar ar avea o amploare mai mică dacă o parte din cei care deţin maşini ar renunţa măcar pentru o perioadă să le folosească zi de zi, dacă nu au nevoie neapărat de ele.

Aceasta este convingerea primarul Sucevei, Ion Lungu, care a declarat ieri, “cu riscul de a deranja”, că blocajele din trafic nu ar avea amploarea din prezent, dacă şi populaţia ar manifesta mai multă înţelegere.

“Spun un lucru care poate va deranja – cei care nu trebuie neapărat să se deplaseze cu autoturismul personal să meargă cu mijloacele de transport în comun, pentru a mai reduce din numărul de maşini din trafic”, a spus Lungu.

Edilul sucevean a explicat că ştie foarte bine cum se circulă în prezent, ca urmare a faptului că traficul este “gâtuit” în trei-patru zone din municipiu, dar că, în afară de a veghea ca lucrările să fie făcute la timp şi bine, nu se poate face altceva în această privinţă.

“Am primit o mulţime de solicitări de la persoane şi de la firme care sunt în zonă, să amânăm lucrările, ori să le facem pe timp de noapte. Nu se poate. Sunt lucrări care pot fi făcute doar într-o anumită perioadă de timp, pe timpul zilei, pentru că dacă nu le facem cum trebuie riscăm să pierdem banii în lucrări care să nu ţină”, a explicat edilul sucevean.

Traficul rutier din municipiul Suceava este afectat de lucrările de la podul de peste râul Suceava, de cele de la pasajul CFR de la Burdujeni, precum şi de asfaltările care se fac pe bulevardul principal, în fiecare din cazuri fiind blocat câte un sens de mers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu le recomandă sucevenilor ca în această perioadă să lase maşinile acasă.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Lungu le recomandă sucevenilor ca în această perioadă să lase maşinile acasă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mhm.. trimis de
(22 aug 2012, 11:30:13
Sucevenii ii recomanda lui Lungu sa o ia la cioc.
2.   Marele santiere... trimis de
(22 aug 2012, 11:41:02
Marele santiere sunt niste be..te de santiere, nu se face nimic special, orasul arata ca o comuna in care se face un podet si se pun borduri in mijlocul satului. Rusine, pana la ora asta in 2012 Suceava nu are un plan de modernizare. Soselele sunt subdimensionate, trotoarele inexistente, parcari ioc, spatii de agrement nici nu se stie ce sunt alea, politie pe strazi - poate la altii, masini lasate la voia intamplarii, mizerie s.a., dar oricum exista un sfat : Lasati masinile acasa - deoarece nu aveti pe unde merge cu ele...... ALO PRIMARIA.......RUSINE ......CHIAR NU VEDETI CUM ARATA ORASUL, mergeti mai oameni buni pe la altii si vedeti cum mai arata lumea, ce mai face lumea..........iesiti din carapace, plimbativa pe jos cateva zile de la un capat la altul al Sucevei si veti vedea ca e JALE.......
3.   Mda trimis de
(22 aug 2012, 11:41:39
Dc nu se asfalteaza noaptea ? eu zic ca 6-7 ore asfaltezi tot bulevardul 1 decembrie...dar nu se vrea...nu trebuie sa castige si astia de la benzinarii cevalaughing
4.   Recomandare trimis de
(22 aug 2012, 11:54:10
Eu as recomanda sa scoteti toate bordurile de pe mijlocul strazii si cu spatiul rezultat sa faceti piste de bicicleta pe langa trotuar. Multa lume ar folosi bicicleta dar pe unde sa mergi daca nu sunt piste ? Pe asazisele piste de pe trotuar imbratisezi stalpii de beton si pietonii iar pe carosabil e oadevarata aventura sa circuli. In toate interectiile noi amenajate facute fara cap o sa vedeti marginile bordurilor harsaite de cauciucuri de masina pentru ca in goana de imbogatire si de a intra cat mai multe borduri au ingustat atat de mult carosabilul de parca am circula cu carturile prin oras.Sunt si masini mai mari si mai late care au drept de circulatie prin oras si se incadreaza mai greu .Cel mai bun exemplu este caricatura de sens giratoriu din fata de la Orange .Cum s-au numit sofroneii asa o sa-i ramana si lui Lungu porecla de Bordureanul sau Paveleanul
5.   CORECT trimis de
(22 aug 2012, 11:55:51
Se poate asfalta si noaptea.Dar acum nu mai vrea taranu,nu mai sunt alegeri decat peste 4 ani.O solutie ar fi sa se mai construiasca un pod peste suceava mai jos de mall.Dar nu sunt bani...stim...e criza...:)))
6.   Tot romani suntem... trimis de
(22 aug 2012, 11:58:48
Ma tot uit la comentariile facute pe articolele de genul asta si ma amuz. Suntem romani pana la capat! Daca nu se face, de ce nu se face?! Daca se face, de ce se face?!

Imi permit sa astern si eu cateva cuvinte... In München, de exemplu. Sunt santiere (mai mari sau mai mici) in foarte multe zone. Chiar in zone extrem de aglomerate. Plus un santier intins pe circa 10 km (DA! 10 km), unde, pe la finalul anului 2014, va fi terminat un pasaj subteran, care sa mai preia din traficul sufocant. Mii de masini trec pe acolo zilnic. Dar n-am auzit pe nimeni sa faca scandal. Toti asteapta cuminti in trafic, deoarece sunt constienti ca fiecare santier, chiar daca pe moment incomodeaza, aduce un plus cetatenilor. Mai mult, o parte dintre localnici folosesc bicicletele, scuterele sau mijloacele de transport. Dar nu auzi claxoane, tipete, nervi, comentarii aiurea in presa etc.. La ei e tot august, tot vara, tot concedii... Lucreaza 24 din 24. Iar numarul masinilor ce tranziteaza orasul nu se poate compara cu cel de la noi din Suceava.

La ei se poate. La noi, nu se va putea niciodata. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, romanul este si va ramane vesnic carcotas! Ne deranjeaza absolut orice, dar nu cautam nicio solutie. Lasa sa vina altii cu solutii. Noi, daca s-ar putea, sa mergem cu masina pana in magazin, pana in banca, sau unde mai avem treaba. Pe cei care blocheaza aiurea intersectiile, trotuarele, strazile, ca deh, au masini de smecheri, nu-i vedem. Dar ii vedem mereu pe cei care vor sa faca ceva.

Si da! Stiu ca Suceava nu are un plan de modernizare, nu are strazi, nu are trotuare, nu are locuri de parcare. Un oras dezvoltat in stil comunist, blocuri multe ca sa aducem lumea de la tara si sa-i punem la munca, este foarte greu sa-l dezvolti. Unde sa largesti strada? Iei din trotuar. La Bibiloteca, dar nu numai, pentru ca s-a putut, s-a largit. Unde sa faci locuri de parcare? Peste tot sunt numai biserici... Doar subteran, dar cine are curaj?!
6.1  RE: Tot romani suntem... trimis de
(22 aug 2012, 12:21:01
Esti foarte "perspicace" sa stii. Imi place mai ales cliseul cu romanul vesnic carcotas. Poate tu nu, dar "romanul carcotas" plateste taxe si impozite si nu vede nimic in schimb. Carcotas poate fi, stiu eu, cineva care lucreaza in strainatate, nu plateste aici nimic, dar vine si arata cu degetul. Noi, cei care vietuim aici, avem TOT dreptul sa fim nemultumiti. Pentru ca astia nu ne fac un favor, dar se comporta ca si cum ne-ar face! La fel ca niste vanzatoare impertinente care sunt deranjate ca vrei sa cumperi ceva in timp ce ele poarta o discutie la telefon. Dupa opinia ta educata asa, cine ar trebui sa ia initiativa in lucrari? Cum ar trebui sa se realizeze? Sa facem si noi ca marginenii? Sa ne apucam sa facem podurile si asfaltarile cu mana noastra? In cazul asta, nu mai platim la stat nimic. Vad ca stai in Nemtia. Ar trebui sa stii care e mersul unui stat happy
6.2  RE: Tot romani suntem... trimis de
(22 aug 2012, 12:34:05
Eu nu cred in clisee, dar istoria noastra o dovedeste. In absolut orice problema, nu noi suntem de vina. Altii!

Eu nu spun ca sistemul romanesc nu e defect. De asta am si ales sa plec, nu pentru ca eram muritor de foame. O duceam mult mai bine pe vremea cand eram in Suceava, doar ca nu mai suportam un sistem bolnav. Plus exemplele tale: o vanzatoare ce se uita in scarba la mine, o functionara ce se scarpina in nas in loc sa-mi dea niste informatii, un smecher de doi bani ce ma sicaneaza in trafic doar pentru ca mi-am permis sa nu fug din calea lui.

Dar trebuie sa fim constienti ca fara un mic sacrificiu nu se poate face nimic. Eu despre asta vorbeam, nu despre faptul c-ar trebui sucevenii sa puna mana pe tarnacoape si sa lucreze cot la cot cu muncitorii.

Si, da! O gramada de bani se duc la stat. Taxe, impozite, alte taxe... Da, lucrurile in Romania par ca stau, nimic nu misca cum ar trebui. Dar cand ceva misca, tot nu-i bun... De asta mi-am permis sa spun ca SUNTEM carcotasi. Si, ma crezi sau nu, sufar in continuare din cauza acestui sistem. Pentru ca in tara am familie, am prieteni care se lovesc zi de zi de aceasta realitate dura. Pentru ca, atunci cand vin in tara, dupa ce trec de Oradea imi vine sa fac cale intoarsa. Pentru ca vad niste sosele infecte, niste dobitoci in trafic, mizerie cat cuprinde... Oare pentru asta tot statul roman e vinovat?!
6.3  RE: Tot romani suntem... trimis de
(22 aug 2012, 13:40:39
Piata e libera si ne asteapta!
7.   .... trimis de
(22 aug 2012, 18:20:28
...TROTINEL are perfecta dreptate.........cine nu e deacord nu are decat sa se convina.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei