Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Doar 0,57% dintre culturile agricole şi păşunile calamitate sunt asigurate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puţin de 1% dintre culturile agricole şi păşunile din judeţul Suceava care au fost afectate de calamităţile produse de secetă, grindină şi vijelii au fost asigurate. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, dintr-o informare pe care Direcţia pentru Agricultură Suceava a transmis-o Prefecturii, 1.765 de hectare din cele 307.584 de hectare afectate de secetă, grindină şi vijelii, adică 0,57%, au fost asigurate împotriva calamităţilor.

De precizat că Florin Sinescu a anunţat anterior că în judeţul Suceava au fost afectate 14 tipuri de culturi agricole şi furajere, porumb, cartof, soia, floarea soarelui, fasole, legume, sfeclă de zahăr, lucernă, trifoi, etc. Prefectul a spus că seceta a afectat culturile agricole de pe 300.990 de hectare, precum şi livezile pe rod de pe 2.732 de hectare.

El a mai spus că dintr-o producţie planificată de 4.454.573 de tone de pe suprafeţele cu culturi agricole şi furajere se estimează că se va obţine o producţie de 2.049.103 tone, însemnând aproximativ 46% din producţia planificată. În ceea ce priveşte livezile pe rod, dintr-o producţie planificată de 35.210 tone de fructe, producţia estimată se ridică la 21.126 tone de fructe, adică 60%. Cele mai afectate de secetă au fost culturile de cartof, în proporţie de aproximativ 60%, soia, floarea soarelui şi sfeclă de zahăr, în proporţie de circa 55%.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că 7.810 de hectare de culturi agricole şi furajere au fost afectate în totalitate de secetă, grindină sau vijelii.

Prefectul judeţului a ţinut să precizeze că având în vedere situaţiile prezentate anterior, a făcut demersuri pentru acordarea unui sprijin cultivatorilor din judeţ, persoane fizice şi juridice, în vederea înfiinţării unor culturi pentru toamna anului 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 0,57% dintre culturile agricole şi păşunile calamitate sunt asigurate.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 0,57% dintre culturile agricole şi păşunile calamitate sunt asigurate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei