Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Lider alfabetic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sfârşit, ne putem concentra asupra scandalurilor din fotbal, căci scandalul din politică, cel puţin teoretic, ar trebui să cam ia sfârşit. După ce noul-vechiul preşedinte a dat o tură prin secuime ca să le mulţumească pentru faptul că au interpretat cum trebuie îndemnul lui MRU de a fi ungurenii lui, a primit vestea cea mare, că vacanţa s-a încheiat şi trebuie să se întoarcă la muncă. Culmea, tot la muncă ar trebui să se întoarcă şi partea cealaltă, că doar n-o să muncim numai noi, talpa ţării. Şi apropo, intervenţia cu talpa, pe care şi-ar dori-o unii, ştim din fotbal că este joc periculos.

Aşa că să revenim la oile noastre, simplă coincidenţă cu subiectul următor. Steaua a avut parte de titluri exaltante pentru că ajunsese iarăşi pe primul loc după nu ştiu câţi ani. Ironia soartei, n-a durat decât o zi, fiindcă echipa lui Grigoraş a bătut exact cu scorul necesar pentru a deveni lideră pe criteriul... alfabetic! Golurile băiatului ăla din Franţa au fost realmente fabuloase, deşi la primul l-aş suspecta de oarecare nimereală. Nu ştiu cât o va ţine pe echipa olteană această efervescenţă ofensivă, eu mi-aş dori să calce pe urmele învinsei ei de luni seară. În ceea ce-o priveşte pe Steaua, între timp mai mulţi au observat că până acum a avut parte de adversari lejeri, deci poziţia ei actuală în clasament ar fi oarecum conjuncturală. Dar există în fotbal şi un concept conform căruia victoriile aduc victorii. Ele înseamnă mai mult decât puncte înşirate unul după altul, ele pot aduce după sine o coagulare a conştiinţei valorii, tocmai pentru că tartorul-şef nu mai are motive să lovească la rădăcină. Valorificarea unui asemenea parcurs uşor induce o linişte în abordarea ulterioară a meciurilor care contează. Nu mai există presiunea lui „nu trebuie să pierdem meciul ăsta” sau „doar dacă vom câştiga rămânem în cursă pentru titlu”. Să nu uităm că Oţelul a trăit un întreg retur din ceea ce acumulase în tur. Să vedem cum se va reacţiona la Steaua după primul eşec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lider alfabetic.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lider alfabetic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei