Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 aug 2012 - Anul XVII, nr. 181 (5086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Accident

Un paraşutist care participa la mitingul aviatic din Suceava a aterizat pe un copil de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un paraşutist care participa la mitingul aviatic de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea era să provoace o adevărată tragedie, după ce a ratat aterizarea şi a intrat în publicul care asista la demonstraţiile aeriene, în zona de protecţie. La câţiva metri de sol, paraşutistul Dragoş Mureşan a pierdut controlul paraşutei şi a lovit din plin un copil de 12 ani, după care s-a lovit de pământ. Totul s-a întâmplat la câteva zeci de minute după începerea mitingului aviatic de sâmbătă, în timpul demonstraţiei de paraşutism. La un moment dat, unul dintre paraşutişti a pierdut controlul şi a intrat din plin într-un copil din Bistriţa-Năsăud, venit la demonstraţia aviatică împreună cu unchiul şi mătuşa sa. La locul accidentului a sosit imediat ambulanţa SMURD care se afla pe aeroport, celor doi fiindu-le acordat primul ajutor. Copilul şi paraşutistul au fost stabilizaţi la faţa locului de cadrele medicale.

Potrivit primelor declaraţii oferite de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Ion Burlui, se pare că paraşutistul a pierdut controlul vitezei şi a căzut în public. „Paraşutistul a atins un copil de 12 ani. Din primele estimări ale personalului care a acordat primul ajutor medical, cei doi nu arată că ar avea fractură la coloană, deoarece şi-au mişcat singuri gâtul, membrele şi bazinul. Sunt conştienţi și au răspuns la stimuli”, a spus Ion Burlui.

După câteva minute, cei doi au fost preluaţi de ambulanţele din Suceava, fiind transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al spitalului, doctorul Tiberius Brădăţan, starea celor doi este bună în momentul de faţă. Brădăţan a spus că minorul a fost transferat de la Secţia Terapie Intensivă la Secţia Chirurgie Pediatrică, unde va fi monitorizat în următoarele două zile. El a explicat că băiatul are un traumatism cranial minor, care nu necesită o intervenţie neurochirurgicală, dar şi o fractură la nivelul oaselor antebraţului. În ceea ce-l priveşte pe paraşutist, starea acestuia este mai gravă, fiind în continuare internat în Secţia Terapie Intensivă şi monitorizat în permanenţă de medici. În urma căderii, paraşutistul are o fractură de braţ, traumatism cranio-facial cu fracturi ale oaselor feţei, însă fără leziuni cerebrale importante. Tiberius Brădăţat a mai explicat că, în urma impactului cu solul, paraşutistul are şi o contuzie pulmonară dreaptă, însă fără sângerare în cavitatea pleurală.

 

Anchetă pentru stabilirea motivelor care au dus la producerea accidentului

După accidentul de sâmbătă, de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea motivelor care au dus la producerea nefericitului eveniment, aceasta fiind preluată de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

De precizat că paraşutistul care a provocat accidentul are 29 de ani, este membru al Aeroclubului din Braşov şi face parte din lotul naţional de paraşutism. Din spusele colegilor săi, Dragoş Mureşan este un paraşutist experimentat, având peste 1.000 de salturi cu paraşuta. El se pregătea să devină instructor de paraşutism şi urma să participe la campionatele mondiale de paraşutism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un paraşutist care participa la mitingul aviatic din Suceava a aterizat pe un copil de 12 ani.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un paraşutist care participa la mitingul aviatic din Suceava a aterizat pe un copil de 12 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comane!! trimis de
( 6 aug 2012, 12:11:47
...ti-ai mai revenit...insa ai invatat si cate ceva. Usor,usor....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei