Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 aug 2012 - Anul XVII, nr. 181 (5086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mult

Aproape 500 de victime în accidente, în şase luni, pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 500 de oameni au căzut victime în accidente rutiere pe şoselele judeţului în primele şase luni ale acestui an, aici fiind incluse persoanele rănite uşor, cele vătămate grav şi cele decedate. Uriaşa cifră reiese dintr-o analiză a Serviciului de Poliţie Rutieră care vizează atât accidentele uşoare cât şi cele grave petrecute în primul semestru din 2012.  

În cele şase luni, poliţiştii rutieri au înregistrat 362 de accidente rutiere, soldate cu 34 de morţi, 133 de răniţi grav şi 318 persoane vătămate uşor, în total fiind vorba de 485 de victime. Altfel spus, rezultă că în fiecare zi, în judeţ, o persoană moare sau este rănită grav într-un accident rutier, cifrele fiind asemănătoare cu cele din anii precedenţi.

Faţă de 2011, arată datele contabilizate de Serviciul Rutier, s-au înregistrat mai multe accidente rutiere grave, pozitiv fiind însă că a scăzut numărul decedaţilor.

Principalele cauze ale accidentelor sunt indisciplina în trafic a pietonilor, viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, a treia cauză fiind legată de erorile în trafic ale bicicliştilor.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier, a arătat că „în judeţul Suceava cele mai multe accidente de circulaţie care au vizat pietonii s-au produs ca urmare a traversării neregulamentare. Se remarcă faptul că în zilele de marţi şi în intervalul orar 12.00-18.00 sunt cele mai multe evenimente de acest tip”.

În primul semestru al anului 2012 s-au înregistrat 41 de accidente în care au fost implicate mopede, în care au fost rănite uşor 32 de persoane, 11 au fost rănite grav, iar doi oameni au decedat.

În privinţa şoferilor băuţi, aceştia au provocat 38 de accidente soldate cu un mort, 13 răniţi grav şi 33 de răniţi uşor.

În ceea ce priveşte accidentele produse din cauza vitezei se remarcă o scădere a acestora faţă de anii precedenţi, poliţiştii rutieri punând numărul mai mic de evenimente rutiere de acest gen pe seama înmulţirii numărului de maşini cu radar ce acţionează pe şoselele judeţului într-un ritm forte susţinut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de victime în accidente, în şase luni, pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 500 de victime în accidente, în şase luni, pe şoselele judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei