Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Nu ne număra ca pe oi, Băsescule!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fată dintr-un sat vecin, Ștefania, plecată de câțiva ani în Italia și ai cărei părinți trăiesc cam pe aici, pe unde m-am născut și eu, pe valea Cricovului Sărat din Prahova, îmi trimite un mesaj. E revoltată. Nu împotriva mea, ci a lui Traian Băsescu. Lucrează ca batandă, adică îngrijește niște bătrâni, undeva în sudul Italiei, într-o mică localitate unde trudesc ca menajere și alte românce sau ca muncitoare la o făbricuță de cartoane. Sora mamei, Mirela, în vârstă de 43 de ani, lucrează și ea aici, îmi scrie fata. Am și o verișoară, Claudia. Ne vedem rar, dar ne știm toate. Suntem opt, din Prahova, Suceava, Vâlcea. Am plecat din țară fiindcă nu mai aveam nici-o șansă. Urmăresc ce se petrece în țară. Știu că s-a organizat referendum și am fi vrut să mergem și noi la vot, dar a fost aproape imposibil. Nu-i vorba doar de cei 150 km care trebuiau parcurși până la Florența, ci mai ales de imposibilitatea de a lăsa singuri oamenii vârstnici și bolnavi pe care-i îngrijim. Îți pierzi ușor o slujbă câștigată greu. Imediat îți poate fura locul o bulgăroaică sau o poloneză sau una venită de cine știe unde. Așfi vrut să votez DA, fiindcă îl consider pe Băsescu principalul vinovat pentru situația mea și a sutelor de mii de români care-și caută o pâine departe de casă. De aici însă, îmi scrie Ștefania, până la porcăria de a fi numărată ca votant al lui Traian Băsescu e drum lung. Cum își îngăduie președintele să ne socotească pe noi, și vorbesc în numele celor care suntem în această zonă a Italiei, ca admiratoare ale lui? Rușine să-i fie! Nu-l admirăm, îl detestăm.

Ștefania, care are 25 de ani, spune și alte lucruri, ceva mai dure. Am rezumat esența nemulțumirii ei. E singura în această situație? Nici vorbă. Cei care n-au votat, turuie Emil Boc, au votat evident pentru președintele Băsescu. Măi să fie! Am trecut ieri pe la Spitalul de Urgență Floreasca. La etajul 6, pe coridor, aceleași paturi suplimentare, cu oameni bolnavi. Așteptând-o pe profesoara Daniela Bartoș, care efectua vizita de dimineață, am avut timp să împart același spațiu cu un bolnav vârstnic. Bătrânul respira greu, cu gura deschisă, fața lui, de culoare pământie, cu barba neîngrijită, indica suferință și nu era greu să ghicești că omul este inconștient, aproape muribund. De altfel, vecinătatea unor aparate și firele care-i mai alimentau fârâma de viață confirmau o stare mai mult decât gravă a suferindului. Nici el n-a votat, așa cum n-au votat morții din cimitire. Asta nu-i împiedică pe Băsescu, Blaga, Boc, Videanu, Udrea să urle cu o obrăznicie fără margini că doar (doar?) şapte milioane au votat împotriva președintelui, în timp ce 15 milioane de români (nu ies atâția nici dacă numeri și cei aproape patru milioane de minori) îl susțin prin refuzul de a vota. Rușine, zic, asemeni tinerei din Italia. Niciodată în România n-au votat opt milioane și jumătate de cetățeni, dintre care 88 la sută, majoritate zdrobitoare, să ceară plecarea unui politician de la putere. Absența onoarei de a-și da demisia (demisie de onoare!) e o infirmitate tipică mizeriei morale care îmbracă personajul Băsescu. Sigur, mai sunt unii oameni, chiar de bună calitate, care nu-l știu pe Băsescu. Au apucat să-l creadă o dată și-l cred din inerție, oricâte porcării ar comite. Sunt însă, în raport cu majoritatea covârșitoare a populației și cu gravitatea abuzurilor, furturilor, trădărilor comise de Băsescu, prea puțini. Susținut fățișde guvernul de la Budapesta și de maghiarii din România, care vor o țară ungurească în mijlocul Transilvaniei, Traian Băsescu trădează și insultă sângele martirilor unirii. E prea mult spus trădare? Nu, e prea puțin. Iar Europa, în frunte cu Germania, a început să priceapă ce se petrece aici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu ne număra ca pe oi, Băsescule!.
 Vizualizări articol: 3733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nu ne număra ca pe oi, Băsescule!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 3 aug 2012, 11:02:34

Asta da suceală inedită ce deteră giudecătorii Curții Constituționale.
Și nu știu de ce așa tare-mi priește de-mi vine să zâmbesc.
Dintr-o sumedenie de motive care, în ordinea importanței, ar fi cam așa:
- Prima la mânuță că îmi întărește acel dram de încredere pe care-l mai am în puterea judecătorească. Am văzut ceva hotărâri judecătorești la viața mea și nu pot decât să mă bucur văzând că un judecător își respectă menirea. Adică atâta timp cât ÎNCĂ mai este un amănunt, un fapt, o probă, o informație, un detaliu care să fie de natură să lămurească natura cauzei, atunci acel judecător va amâna pronunțarea până la data prezentării acelei probe.
Judecătorii CCR au fost întrebați dacă s-a realizat 50%+1 din numărul alegătorilor. La care Judecătorii au întrebat și ei „50+1 din CE?” Spuneți exact cât este acel CE după care noi vă spunem dacă referentu’ a fost kosher!”
Este un fapt arhicunoscut că listele electorale începuseră să semene cu acatistele de la slujba duminicală. Adică numele celor trecuți în cartea morților era artificial menținut și pe lista electorală, așa de-al naibii ca să crească numărul de consilieri locali sau ca să fie spațiu de manevră pentru niscai alegeri în colegii uninominale.
Primul semn al anomaliei statistice a apărut imediat după recensământul efectuat (de mântuială) în anul 2011. Acolo, în datele preliminare, apăreau ca populație prezentă în Rromânica vreo 19,5 milioane plus vreo șase-șapte sute de mii peste hotare (?????). Lăsându-i înafara calculului pe cei de peste granițe, al căror număr mi se pare suspect de mic, privesc numărul celor din țară și mă minunez constatând că populația țării este alcătuită numai din cetățeni de vârstă matură. Adică din 19,5 milioane scăzând grosier cei 18,2 milioane de electori rezultă că în țară avem DOAR 1,3 milioane de copii.
1.1  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 3 aug 2012, 11:03:41
Bun! Dar cam care este componența unui … leat școlar (hai să spunem așa chit că e exagerat)?
Păi cam într-un singur an dau capacitatea sau termină liceul undeva la 200 de mii de copchilași. Pe cei ce au abandonat nu îi mai luăm în considerare măcar pentru a valida un calcul superficial efectuat cu aproximare prin lipsă.
Deci 18 naturi x 200 mii = 3, 6 milioane.
19,5 milioane de la recensământ – 3,6 milioane de copchii rezultă….. (sunet de trâmbițe și răpăit de tobe) … 16 milioane de alegători. QED* tovarăși! Spor la treabă, la scuturat listele electorale că încep să miroasă a moaște.

- Apoi alt motiv prin care amânarea mi se pare întemeiată sunt proverbele românești „Noaptea este cel mai bun sfetnic” și „Nu da foc la cojoc pentru un singur păduche”.
Sau cum s-ar zice luna asta a lui Gustar este cel mai bun sfetnic și calmant pentru căpățânile înfierbântate și fumegânde ale iresponsabililor din politichia românească care ar da foc și la cojoc și la casă și la țară numai ca să-și potolească orgoliile lor iritate de ambițiile vreunui păduche politic.
Luna asta de respiro este numai bună ca oamenii să-și ia concediile, să petreacă împreună cu familia, să se aștearnă ceva rutină peste fervoarea încrâncenată a recentei sondări populare.
Valabil chiar și pentru politicieni care sunt rugați să-și bage capetele fumegânde în frigider, în mare, în râu, în piscină, jacuzzi sau în oala toaletei (aia de 500 de euro) ca să-și mai diminueze gradațiile termice ce se apropie periculos de punctul de fierbere al creierilor.

Apoi o să ne revedem sănătoși și cu mintea limpede pe la toamnă, când patina uitării își va fi făcut datoria, iar grijile cotidiene ale Oamenilor se vor îndrepta către subiecte mult mai întemeiate de tipul – gogoșari, murături, cartofi, uniforme școlare, rechizite, lemne, cărbuni, gaze, electricitate, facturi, ș.a.m.v.
1.2  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 3 aug 2012, 11:04:57
Iar până atunci îngrijorările forurilor interne și internaționale referitoare la prelungirea crizei politice și deteriorarea mediului economic să se dovedească a fi simple gulgute isvorâte din mintea esoterică a unor tichiuțe masonice.**
De parcă Oamenii or fi atât de proști să se comporte la fel de imprudent cum le-o previzionează analizele și statisticile gulerelor albe. Haida de! Vedea-l-aș pe cel care la vară, în concediu, o să-l mai frece grija dacă în jilțul de la palatul cu bufnițe e Zeul titular sau Crinulețul interimar. Fix pix!
Sunt sigur*** că toate prognozele nefaste referitoare la țară vor fi date peste cap de atitudinea pragmatică și realistă a Oamenilor simpli. Măcar așa de-al draaqului ca să moară de nervi analiștii, specialiștii și consilierii diversioniști amploiați pe la fiecare stână și târlă politică.

Baftă uăi omuleților și concediu plăcut! Să beți o bere în plus și pentru liderii politici care sunt prea ocupați ca să mai aibă timp de activități lumești.

Iar „politichienilor”, care încă or să se mai agite ca sifonul cu insolație, le rostim cu entuziasm proletar „Tovarăși, ședeți liniștiți la locurile voastre!”
-------------

* QED vrea să însemne o situație faptică reală, indiferent cui folosește sau cui deservește: lui Adonai, lui Lucifer, Zeus, Lilium, + Victoraș, Anhela, Barossano, scutul din Baracka, Putinica sau mai știu eu cui.

** acilea trebuie de subliniat un amănunt interesant: încă de la instalarea în foncție, +Victoraș a fost în mod constant sabotat de către finanțiștii Clubului de la Roma (și asta nu vrea să însemne nici A.S. Roma și nici S.S. Lazio!).
1.3  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 3 aug 2012, 11:10:08
Nu se știe cine mânuiește capătul pârghiei intervenționiste în piața valutară, dar de mai bine de 2 luni BNR a introdus deștul în propriul nas uitându-se și hlizindu-se ca proasta-n târg la cum se duce leul în hău. Asta după ce luni și luni întregi au făcut pe draaqu-n șaispe să-l țină la patru lei juma (adică undeva la 8 BWP).
Cine-o fi dat porunca asta iar nu se cunoaște, poate o fi Florin la rugămintea lui Mugur la rugămintea lui Jefri la rugămintea lui ciufuta aia cu nume de cerber - LaGarde. Da pe baba aia cine-o fi rugat-o să facă pocinogul? Nu cumva unul șpanchiu de pe la noi care se știe că e mai frumos ca Adonis și are un succes teribil la babele menopauzate, femei gravide (din flori) și telespectatoarele OTV și Acasă TV.
Revenind la subectul paralelor: cum s-a terminat referentu’, cum s-au tăbărit câteva vagoane de euroi în piață ca să se dreagă coama leului în semn de stabilitate politico-economică. Cum s-a anunțat decizia CCR – Hopa! La loc comanda! Șo pe el! Pe Leu! Pe el, pe mama lui! Mare lucru dacă BNR nu practică o politică intervenționistă total anapoda față de cerințele logice ale momentului.

Tips: +Victoraș, vezi că după revoluție au fost doar trei oameni perfect inamovibili:
- unul a fost Teoctist Arăpașu da’ aista a renunțat la continuitatea funcției fiindcă l-a chemat Domnul Zeu să-i șoptească niște chestii tainice;
- al doilea e Nașul Sandu de la ferefe dar nici el nu se simte prea bine;
- și al treilea este Mugurel de la benere care nu-ș cum draaqu de s-a priponit cu piroane de 25 în jâlțul de guvernator.
Ia cercetează un picuț aceste legi că-ți promitem noi că n-o să zică nimenea că ești nebun de le-nțelegi. Ia fă-le un pic la băietani vânt în jos pe treptele de la BNR să vezi dacă se zdrăngănesc frumos au ba! ( al doilea băietan fiind Florin, vistiernicul din divanul ce-l conduci!)
1.4  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 3 aug 2012, 11:10:52
*** semnal cert- tot pișulețul de dimineață
1.5  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 5 aug 2012, 22:43:35
... subscriu la tot ce pui in logica fireasca de socoata a lui 50%+1 si oricine care este de buna credinta nu te poate contrazice , numai ca erorile sunt mai inteligente decat noi cum spunea nenea Murphy. Un soarece incoltit de pisici stii ce le spune ?? "aveti o iluzie optica". Romanii ce au votat cu marinerul nu numai ca au suferit o mare deziluziu dar acum se aleg cu explicatia ca situatia referendumului este o iluzie cu damf de lovitura de stat pusa la cale de usl-asii rauvoitori di delatori. Mai sa fie .... mai e nevoie ca cineva sa vina cu discursuri paralele sa ne explice ca avem o iluzie a realitatii ??? Trebuie ca nivelul perceptiei puterii de intelegere a omului de rand neimplicat politic, sa fie considerata de suspendatul si sustinatorii sai, nula sau de batjocura altfel nu se explica ciuleandra asta pe scaunul prezidential. Parerea mea e ca pe judecatorii CCR care intre alte au oblojit multe , acum fortuiti de imprejurari au inceput sa le cam amorteasca mainile sa-l mai tina pe suspendat si i-au oferit asa cum spune autorul o solutie rezonabila de iesire numai ca "absența onoarei de a-și da demisia (demisie de onoare!) e o infirmitate tipică mizeriei morale care îmbracă personajul" clevetitor cu "babe menopauzate" si clocitor de gogonele primministeriale.
Parerea mea !!

1.6  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 6 aug 2012, 09:39:32
Roger, boiarule ce-ai uitat să-l mai vizitezi pe Figaro!hee hee
Iar ca un vechi „combatant” pe meterezele birourilor electorale pot să apreciez cuantumul procentual al erorii electorale: 10%.
Și nu trebuie ditamai autoritatea electorală, mister de interne sau serviciu de neevidență a populației.
Nu! Metoda cea mai simplă este ceea ce stă sub semnul perceptivului „Părerea mea! Hâc!”
Adică dacă din 500 de electori înscriși pe-o listă găsești 5 acatiste e un început de concluzie.
Altădată când plictiseala e mare și omuleții din BESV nu au ce face, se apucă să caute moaște în altă listă de 1000. Rezultat preliminar – 10 boțuri de humă în dreptul cărora ar trebui înscrisă, în rubrica semnătura alegătorului, mențiunea „Veșnica pomenire”.
Și cum 3 este cifra divină (alții ar spune că e cifra fatidică sau cifra care-i di vină), a treia oară se analizează o listă cu 2500 de electori. Rezultat previzibil …. ghici …. 25 de parastase.

Extrapolând grosier la nivel național rezultă așa:
18.292.514 – 1.829.251 = 16.463.263

Ian hai să așteptăm rezultatul din 31 august și să vedem care este eroarea* din calculul meu făcut cu plaivazul pe marginea blancă a unui cotidian local (= fițuică nenorocită).
-----------
* Sigur trebuie să fie o țârucă de eroare și-n calculul meu altminteri Murphy și-ar lua concediu de paternitate iar noi toți vom fi surprinși de ineditul brutal al unei realități nedeteriorate optic.
i dont knowoh go on
1.7  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 6 aug 2012, 09:48:03
Uăi băieti!surprise
Amu văd!rolling eyes
O reparat fițuica nenorocită so ☭ l care punea botniță la culegătorii viei.
ian să vedem:
populație, manipulare, copulativ, irefutabil,  ☭ rist, extra ☭ re,
dancing
Abia de amu se poate scrie neaoș cu tăte cuvintele lexicului uzual! (să moară de șiudă lingviștii pudibonzi, anahoreții și mămucile frigide.)
1.8  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 9 aug 2012, 01:06:30
No stimate Ober numaidecat sa incepi sa pui bani deoparte pentru miel ca m-ai botezat cu "Rojer", fain , probabil e nume de baiat subtire nu de marlan cu pretentii de 'telectual cu brisca in diplomat. No bine bine zic dar cred ca sistemele dumitale de referinta pentru oblojirea eroriilor de calcul a po ☭ tiei potente de a trage un vot la cracana democratiei au oarece betejeli pentru ca nu am inteles eu ceva: oricum ai da-o ies cei 50% de potenti electori trecuti in terfeloagele electorale , dar tot nu inteleg, ala 1 cu plus , cum il dibui ? . Stii ce gandesc eu in ascuns si nu voi a spune ? : cred ca ala 1 e chiar marinerul suspendat cu bracinarii de spatarul scaunului cotrocenesc si tare mi-e frica ca CCR asta o sa gaseasca lipsa in noile liste cu pomelnice . Si fiind-ca pomeneai de Murphy , nene Ober matale care mai ai oarece neamuri pe afara , poate-l incurajezi sa culeaga de pe la noi oarece legi . Uite i-as propune chiar "Legea Marinerului" numita si "Legea penetratiei alternative" care ar zice asa: "Daca nu v-am ciuruit inseamna ca v-am spart. "
1.9  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 9 aug 2012, 15:30:51
Rojer ăsta nu-i numili mic al maurului ce l-o jucat pe James Juruitul ce îmbla cu titluri bancare.
Mai degrabă trebe să fie prescurtarea în alfabetul fonetic internațional de la R – adicătelea „Received”.
M-am grăbit să zâc iute treaba asta, in interiorul termenului legal de prescriere a dreptului de a contesta, ca să nu fiu pe urmă pus cu silința la obligația de a face dania milostivă constând într-un mel baptist, nu de alta dar, la ce sărăcie lucie e prin cătunele Rromâniei, numai popa mai poate să-și permită să dea câte ceva de pomană. Acum, ce-i drept, el e singurul la care-i permite punga să deie ceva la chrestianizare , da asta nu însamnă neapărat că și dă, chitrosul!

Da’ tărășenia e cu dus și-ntors, taman așa cum sunt tricotate căile neînțelese ale Domnului Zeu ce l-o ales drept reprezentant plenipotențiar pe popa - chitrosul.
Adică eu nu-ț dau mielu’ că nu ț-am fost părinte duhovnic, da matale, mămucă, îmi plătești diferența de soldă de la Ober la Standarten. (argumentarea era cu câteva editorial ma-napoi).
Și vezi că-n dziua de azi diferența e cam măricică și nu-i alcătuită numai din paralele alea impozabile ce se adaugă sa solda coloneilor porniți în carieră de la bocăncelul copilului de trupă, lemist, cadet, locotinent, căpitan, maior, lent-colonel și - abiadupă vreo 25-30 de ani de cătănie – COLONEL.
Nuuuu! Am impresia c-o să trebuiască să mă înzestrezi cu vrun ditamai postul de ministru, secretar de stat degeaba sau director general prin vrun AGA falimentar, egzact așa cum o primit maiorii ceia făcuți din răcani neinstruiți și lent-coloneii ce ș-o schimbat tresele de caporal cu altele aurite și mai îngustuțe.
1.10  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 9 aug 2012, 15:33:30
Cât despre matrozul cherchelit, lejile și obiceiurile lui deșucheate, m-am sucit așe dintr-odată și nu mai voiesc să-l conștientizez perceptiv, nu de alta dar orice om are un prag al suportabilității scârbavnice iar la micul tembelizor se dau niște giocuri olimpice așa de captivante că ar fi păcat să-mi întinez cugetul și simțirea cu potlogăriile derbedeilor politici.
Lasă-i pe tăți în pacea cea bună că peste vreo doi-trii anișori nu-și mai amintește nici draaqu de cine-or fost aiștea sau ce anume au binemeritat de la patrie.

Și nu în ultimul rând, m-o îngrețoșat atitudinea lașă a matrozului care n-o respectat nici principiul acela ce ni s-o predat nouă la Școala de ofițeri cadeți a Wehrmachtului și care spunea că dacă tu ești cu un pluton, ai în față un regiment întreg de pizmași, ai șansă de victorie de 1%, atunci ÎȚI JOCI CORECT ȘANSA PĂNĂ LA CAPĂT.
Apoi ce n-o mai respectat matelotul îi un alt îndemn de pe plaiurile voastre care spune ca să lupți numai pe căile onoarei și să lași la alți derbedei căile mișeliei. În momentul când IEL o renunțat să cadă onorabil pe căile dreptății și s-o cotit îndărătul unei mișelii boicotarde, atunci mi-o ieșit definitiv de la afectul inimii, chiar și așa diminuat cum era după pocinogurile ultimilor ani.
Nu în ultimul rând ar mai fi de luat în discuție un articol de codex honorem, enunțat de bunicii latini care spune că un imperator trebe să moară întotdeauna în picioare. N-o mai zis ei care ar fi alternativa rușionoasă la destinul măreț rezervat Caesarilor, dar cred că era ceva cam cum o zâs CojBook după vreo două milenii într-o scriptură ce-l prezenta pe tovarășul de bătălie onorabilă al unui Caesar Roman:
1.11  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
( 9 aug 2012, 15:35:13
„Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar!
Murmurul, azi şi orişicând,
E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!”

Ia cetește matale mămucă ce v-o zâs strămoșul vostru cu cușmă de tarabostes și ce-o ajuns învățătura lui în ziua de azi!
1.12  RE: Fuck ce vreau dar știu ce fuck! trimis de
(11 aug 2012, 23:55:30
Nene Ober , te rog mai lasa-ma sa te numesc "Ober" , numai asa sa-i fac concurenta fabricii de colonei a caporalului marinar , pentru ca e ofticos si bag sama ca cheltuiesti degeaba timp si mijloace sa-i sfredelesti memoria cu citate principii despre onoare si versuri despre mandria invinsului. Stii ce banuiesc eu , cred ca marinerul de care facui vorbire , o fi dat vre-o branca vreunui matroz peste bord si i-a luat identitatea , el fiins de fapt la origine un mus , unul din aia care toata ziua da funiile cu catran si calfatuieste gaurile cu calti , ca e mult prea alunecos , si atunci toate se explica in legatura cu onoarea perdantului. Ca pomenii matale de mielul baptist de aluat banuiesc ,rezon ! incerci variante mai ieftine, eu ma gandeam la vre-un soldan zamislit pe dealurile Bucsoaiei cand orice berbec ii putea face bucuria mioarelor cazute in extaz de vizita matrozuluoi cu tohoarca mioritica in spate si un ochi inchis smechereste spre opozitia bucovineana. Ma gandeam si eu asa , ca veni vorba de numaratul oilor... dar stii ce observ si te indemn si pe dumneata sa faci acelasi lucru.. nesimtirea marinerului , cu ajutorul massmediei ne ocupa timpul si nervii de ceva timp incoace , asa ca musai se cuvine o schimbare ca lumea e suparata rau nene oberule , vezi chiar se striga SA NU NE NUMERE CA PE OI , zic musai CCR sa incerce sa inteleaga asta sa nu ne mai chinuie inca doi ani marinerul , ce zici am dreptate au ba ?
2.   Eii,dar cine e tata oilor? trimis de
( 3 aug 2012, 12:21:20
Asa cum Nastase e intaiul prim ministru care face puscarie,asa Basescu va fi primul presedinte ce va primi a treia cizma in fund.Doar e militar de cariera nu?Dar onoarea ofitereasca,marinareasca sau cum vreti voi unde este?Rusine!Altii pentru mai putin si-au pus puscociul la tampla.Bafta!
3.   Erata trimis de
( 4 aug 2012, 11:10:54
Corect este badanta.Era suficient daca scriai pe goagal chiar cuvantul batanda si te ducea automat la cel corect de badanta.
4.   Principiul al III-lea al mecanicii newtoniene trimis de
( 5 aug 2012, 15:29:09
Aseară, la o televiziune de magiun a fost difuzat filmul Rambo I. Știind acțiunea deoarece am văzut filmul acum 100 de ani la un cinematograf adevărat (între timp au dispărut toate) l-am asociat pe Băse cu șeriful. Amănuntul e suficient deoarece sunteți băieți deștepți să deduceți restul nu ca noi ăștia plecați afară care atunci când am plecat am scuipat în sus și am luat direcția dată de vânt. Așa susține cel puțin un mare cuțitar care NE (Moțoc: "Proști da’ mulți!") așteaptă să-și treacă cuțitul prin burțile noastre. Nu ești tu cumva ăla cu X6 care calcă mai ceva ca un cocoș? Brrr mor de frică... Dar te rog să ții seama și de faptul că TIR-ul meu încărcat la maxim are undeva între 40-46 tone. (depinde de țară) Carapacea ta are o formă excelentă pentru a intra la supt. Atenție când conduci, belește bine ochii în oglinda retrovizoare. Dacă ai în spate un camion cu numere de înmatriculare italiene ai două variante: ori afli pe unde face pipi camionul ori calci pedăluța de accelerație. În primul caz nu-ți va rămâne nici căcutzu de analize. Varianta a doua, fuga e rușinoasă dar e sănătoasă. Numărul de înmatriculare ți-l știu asa că nu-mi rămane decât că sa-ți spun că suntem chit. Între timp mergi și exersează împlântarea cuțitului și călcatul cu mașina în niscaiva bozgurași. Eu conduc un Renault Magnum de culoare neagră. Dacă dorești și numărul de înmatriculare mă poți contacta la adresa de email: vfnc_tuetuamadre@yahoo.it . Ciao bastardo!
4.1  RE: Principiul al III-lea al mecanicii newtoniene trimis de
( 5 aug 2012, 15:30:56
Jos cu usl pentru ultima data trimis de MARTINELEX
(30 iul 2012, 12:03:05 | Romania Romania | UPC Broadband Holding B.V.)
imi place de capsunarii astia de prin tari straine , care castiga cu cateva sute de euro mai mult ca noi si se cred zmei , realizati nu ai treaba cu ei , si lor le pute mana a rahat cate funduri au spalat pe acolo . Vai de capul vostru de minte tiganeasca , mi-as spala cutitul in voi de tarani prosti .
4.2  RE: Principiul al III-lea al mecanicii newtoniene trimis de
( 5 aug 2012, 16:14:02
Când ai scris asta cred că erai beat ca în vara anului 2004 când ai dat bacul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei