Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Depozit temporar

Munţii de gunoaie create de suceveni în două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mormane de gunoaie cu înălţimea unei vile cu două etaje, printre care se strecoară utilaje mari, care par de dimensiunea unor jucării de copii, iar oamenii care robotesc prin gunoaie – furnicuţe, aşa arată locul în care se depozitează temporar deşeurile produse de suceveni, după ce transportul lor la Botoşani nu a mai fost posibil.

Depozitarea gunoiului produs de suceveni în rampa Diasil de selectare a deşeurilor, soluţia de avarie găsită de municipalitate, are zile numărate.

Munţi de gunoaie acoperă o mare parte din suprafaţa disponibilă, printre ei fiind create culoare prin care circulă maşinile de gunoi, buldozerele cu care este clădit gunoiul, să ocupe cât mai puţin spaţiu, dar şi mulţimea de oameni care, cu mâinile afundate în gunoi, scormonesc după materiale reciclabile, care sunt trimise către centrele de recuperare.

Într-o săptămână, camioanele care vin aici încărcate cu gunoiul creat de suceveni nu vor mai avea unde să-l depoziteze.

Dacă nu ar fi fost colectate selectiv deşeurile reciclabile, iar resturile nu ar fi fost bine stivuite cu buldozerele cât e ziua de lungă, sucevenii nu ar mai fi avut unde depozita gunoiul pe care îl produc.

“Aproximativ 30% din gunoiul pe care îl primim zilnic, adică 15 maşini, încărcate cu câte 15 metri cubi de gunoi, este recuperat prin colectare selectivă şi transferat către centrele de recuperare din ţară. De asemeni, volumul ocupat de gunoi s-a redus cu aproximativ 20% prin tasare, altfel nu am mai fi avut unde să-l mai depozităm”, a declarat directorul Diasil, Anton Curelaru.

La un calcul simplu, în cele două săptămâni şi ceva de când gunoiul produs de suceveni nu mai poate fi dus la Botoşani, ca urmare a închiderii gropii de gunoi de acolo, pe 17 iulie, la rampa de selectare a Diasil au ajuns aproape 4.000 de metri cubi de gunoi produs de suceveni.

Întreaga cantitate trebuie să fie luată de acolo imediat ce va fi găsită o altă soluţie de depozitare a deşeurilor.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că se fac eforturi ca de săptămâna viitoare să fie deschis un depozit temporar de gunoi la fosta groapă de gunoi a Sucevei, de la capătul străzii Mirăuţi.

“Am verificat zona, se pretează condiţiilor impuse de normele de mediu pentru un depozit temporar de gunoi, dar trebuie să obţinem avizele de mediu pentru a putea duce gunoiul acolo timp de un an de zile”, a declarat Ovidiu Doroftei.

Chiar de vor obţine acordul de a duce gunoiul acolo, soluţia va fi tot una temporară, rezolvarea fiind doar finalizarea lucrărilor de amenajare a depozitului ecologic de la Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Munţii de gunoaie create de suceveni în două săptămâni.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Munţii de gunoaie create de suceveni în două săptămâni4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Create de suceveni?! trimis de
( 3 aug 2012, 11:44:59
dimensiunea lor reflecta incapacitatea autoritatilor locale de a rezolva aceasta problema care persista de an
i de zile.
2.   Scuze pentru restul satului trimis de
( 3 aug 2012, 19:44:43
eu propun sa ducem deseurile la prelipca, satul care aprodus niste deseuri de calitate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei