Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

20 – 29 august

Şcoală de vară pentru tineri, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 20 – 29 august, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni, în colaborare cu Asociaţia „Mereu Tineri”, organizează a III-a ediţie a Şcolii de vară, activitate dedicată tinerilor, care a început în anul 2010, în luna lui gustar.

Preotul Gheorghe Husarciuc, de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, care este şi profesor de religie la Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 10 din Suceava, ne-a spus că „iniţiativa organizării Şcolii de vară pentru tineri este un mod de concretizare a dorinţei noastre de a-i strânge pe tineri împreună, într-o încercare de folosire utilă a timpului lor liber din vacanţă sau concediu, pentru îmbogăţirea cunoştinţelor şi pentru apropierea lor de valorile culturale, religioase şi naţionale”. 

 

Teorie şi practică

În fiecare an, programul Şcolii de vară a cuprins două părţi: una teoretică, constând în prezentarea şi dezbaterea unor teme din diferite domenii: religie, literatură, filosofie, biologie, geografie, comunicare, alimentaţie, educaţie pentru sănătate, şi una practică, care se va concretiza printr-o acţiune de voluntariat şi o excursie tematică.

Anul acesta, parteneri în organizare Şcolii de vară sunt Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Şcoala cu clasele I – VIII Şerbăneşti.

 

Înscrieri, până pe 8 august

Până miercuri, 8 august, tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, interesaţi de activităţile propuse de organizatori, se pot înscrie pentru Şcoala de vară, la sediul parohiei din Burdujeni. Mai multe detalii puteţi obţine la sediul Asociaţiei „Mereu Tineri”(http://asociatiamereutineri.blogspot.ro/), la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” (http://parohia-blog.blogspot.ro/), e-mail parohiaacoperamant@yahoo.com sau la numărul de telefon 0741 020 757.

 

Prezentări, dezbateri

Ediţia din acest an este cofinanţată de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret,prin Direcţia pentru Sport şi Tineret Suceava. Partea teoretică a programului se va desfăşura în anexa Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava. Tinerii participanţi la Şcoala de vară vor merge într-o excursie tematica de trei zile, prin Maramureş şi Bucovina, urmărind două obiective: „Cercetarea urmelor ororilor comunismului” şi „Studiu comparativ asupra arhitecturii bisericeşti din Bucovina şi Maramureş”.

În a doua zi a Şcolii de vară, marţi, pe 21 august, profesoara Mihaela Şalar va susţine tema „Evoluţionismul azi”, iar Ştefana Iosub le va vorbi tinerilor despre „Dumnezeu între Religie şi Filosofie”. Miercuri, 22 august, le vor vorbi participanţilor profesoara Ramona Husarciuc, pe tema „Trăim într-o lume virtuală?”, şi preotul profesor Gheorghe Husarciuc, despre „Arhitectura bisericească în Moldova şi Maramureş”. „Imaginea Fecioarei Maria în lirica românească” este o altă dezbatere propusă tinerilor, joi, 23 august, de la ora 9:30, de profesoara Elena Brădăţan.

 

Excursie în Maramureş şi Bucovina

Vineri, 24 august, organizatorii le vor prezenta cursanţilor un film despre ororile comunismului, urmând ca în zilele de luni, maţi, miercuri, 27, 28, 29 august, tinerii să meargă într-o excursie tematică în ţinutul Maramureşului şi la Piatra Tăieturii (Panaci - Bucovina), sub îndrumarea Laurei Varasciuc. Pe 27 august, tineri au de parcurs următorul traseu: Suceava - M-rea Humor - Mestecăniş - Valea Bistriţei - Prislop - Borşa - Valea Vişeului - Sighetu Marmaţiei (Închisoarea comunistă) - Săpânţa (Cimitirul Vesel) - M-rea Plopiş - M-rea Săpânţa – Peri.

În a doua zi de excursie, sucevenii vor merge pe traseul:Valea Izei - M-rea Bârsana – Biserica Rozavlea - Biserica Bogdan-Vodă – Borşa - Cascada Cailor - Prislop - Vatra Dornei – Panaci - M-rea Piatra Tăieturii.

În ultima zi de călătorie, pe 29 august, tinerii vor participa la Sf. Liturghie oficiată la M-rea Piatra Tăieturii, după care vor urma traseul Panaci- Vatra Dornei – M-rea Corlăţeni – Pojorâta – Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală de vară pentru tineri, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoală de vară pentru tineri, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Burdujeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei