Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Peste o mie de locuri cu taxă, rămase neocupate după prima sesiune de admitere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După prima sesiune de admitere la facultate, organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” în luna iunie, au rămas vacante, pentru sesiunea de toamnă, peste 1.000 de locuri cu taxă şi mai mult de 200 de locuri bugetate.

În sesiunea de admitere din iulie 2012, la USV s-au înmatriculat 828 de candidaţi pe locurile bugetate, ocupând 80,4% din totalul locurilor bugetate scoase la concurs, şi 541 de candidaţi pe cele cu taxă, ocupând 31,3% din totalul locurilor cu taxă.

În ceea ce priveşte învăţământul la distanţă, în sesiunea din iulie 2012, pentru programele de studiu la această formă de învăţământ s-au înscris 335 de persoane, din care 327, adică 97,6%, au decis să devină studenţi la USV.

Având în vedere finalizarea procesului de înmatriculare pentru sesiunea din iulie 2012, pentru sesiunea din toamnă, USV scoate la concurs 202 locuri bugetate, din care şase pentru candidaţii romi şi 21 pentru etnici români din Republica Moldova cu bacalaureatul obţinut în România, şi 1.187 de locuri cu taxă la învăţământ de zi, locuri care reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare acreditată de Agenţia Română de Asigurarea a Calităţii în Învăţământul Superior. La programele de studiu la distanţă sunt disponibile 238 de locuri cu taxă.

La acestea se mai adaugă 435 de locuri fără taxă la programele de studii de masterat, dintre care 35 pentru candidaţii din Republica Moldova, absolvenţi ai universităţilor din România sau din alt stat membru UE, şi 1.070 de locuri în regim cu taxă.

 

80% dintre candidaţii înscrişi s-au înmatriculat la o facultate de la USV

Următoarea sesiune de admitere se va desfăşura în perioada 6 – 21 septembrie 2012.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Ştefan Purici, a declarat că „din analizele statistice rezultă că majoritatea celor înscrişi (circa 80%) s-au înmatriculat la USV, fapt care demonstrează că instituţia suceveană a reprezentat prima lor opţiune şi doar mai puţin de 20% s-au orientat şi către alte centre universitare”. Prorectorul Purici este de părere că aceste cifre demonstrează, pe de o parte, menţinerea interesului candidaţilor pentru USV, iar pe de alta, scot în evidenţă tendinţa înregistrată în ultimii ani de reducere a numărului absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat şi, implicit, a numărului de studenţi. „Reamintim că, în acest an, numărul absolvenţilor cu diplome de bacalaureat în judeţele Suceava şi Botoşani, regiune de unde provin majoritatea studenţilor USV, este cu aproape o treime mai mic decât cel din 2011”, a mai declarat prorectorul Ştefan Purici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de locuri cu taxă, rămase neocupate după prima sesiune de admitere la facultate.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o mie de locuri cu taxă, rămase neocupate după prima sesiune de admitere la facultate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei