Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

În judeţ vor fi amenajate cel puţin trei gropi de deşeuri temporare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema depozitării deşeurilor din localităţile judeţului şi din municipiul Suceava ar putea fi rezolvată prin amenajarea a trei gropi de gunoi temporare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Băişanu, care a spus că această soluţie a fost discutată în cadrul unei întâlniri care a avut loc ieri la Palatul Administrativ, la care au mai participat şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Băişanu a arătat că în urma întâlnirii s-a stabilit identificarea a trei-patru posibile locaţii pentru noile gropi de gunoi. El a spus că primele trei locaţii se vor stabili pentru zonele Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului - Rădăuţi – Siret şi Suceava. „Deocamdată vom încerca să găsim locaţii pentru aceste trei gropi. Dacă va fi nevoie vom identifica o posibilă locaţie şi pentru cea de-a patra groapă de deşeuri temporară”, a declarat Alexandru Băişanu.

El a arătat că noile locaţii pentru cele trei gropi de gunoi temporare trebuie să fie stabilite în maxim două zile, astfel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să emită autorizaţiile necesare pentru funcţionarea lor.

„Este nevoie de trei-patru gropi de gunoi tocmai pentru a da posibilitatea micşorării costurilor de transport al acestor deşeuri. Ceea ce ştim clar este că după anul 2014, când sperăm să fie terminate gropile de gunoi ecologice de la Moara şi Pojorâta, acestea vor fi singurele locaţii în care se vor putea transporta gunoaiele”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Alexandru Băişanu a explicat că după deschiderea celor trei gropi va fi stabilit un grafic cu locul şi cantităţile de deşeuri pe care fiecare localitate din judeţ le va transporta în noile depozite.

Făcând referire la municipiul Suceava, Băişanu a precizat că cel mai probabil noul depozit de gunoi va fi amenajat în apropierea fostei gropi de gunoi din lunca Sucevei. Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că noul depozit ar putea fi amenajat pe o suprafaţă de un hectar de teren, aflat în proprietatea Primăriei Ipoteşti.

„La această dată există deja o hotărâre a Consiliului Local Ipoteşti, care a dat unde verde pentru ca această suprafaţă de un hectar să fie folosită pentru un depozit de deşeuri. Zona va fi împrejmuită pentru a fi delimitată de fosta groapă de gunoi şi urmează să aşteptăm maxim două zile pentru a primi avizele”, a mai declarat Alexandru Băişanu.

Pe de altă parte, el a adăugat că din punctul său de vedere actuala soluţie de a depozita gunoaiele din Suceava pe rampa de sortare a deşeurilor aflată în incinta firmei Diasil este total greşită. „Nu vom putea permite la infinit această situaţie. Cetăţenii din Suceava, mai ales cei din Iţcani, care sunt vizaţi direct de către efectele depozitării gunoaielor acolo, trebuie ajutaţi”, a spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţ vor fi amenajate cel puţin trei gropi de deşeuri temporare.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În judeţ vor fi amenajate cel puţin trei gropi de deşeuri temporare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei