Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Dosarul minorei care a făcut 70.000 de euro din prostituţie, trimis în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a trei indivizi puşi sub acuzare pentru că ar fi traficat mai multe tinere, cele mai multe minore, şi le-au determinat să se prostitueze în ţară şi în străinătate, printre victime numărându-se şi o adolescentă de 14 ani care a făcut peste 70.000 de euro în bordeluri din Germania.

În boxa acuzaţilor Tribunalului Suceava vor ajunge Cristian Gheorghe Filipciuc (35 de ani), alias „Fila”, din municipiul Suceava, Cristian Irimiciuc (34 de ani), alias „Bambulea”, din comuna Ipoteşti, şi Florin Ciprian Marcu (25 de ani), zis „Bibi”, din comuna Dorneşti, acuzaţi de trafic de minori, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi proxenetism.

„Fila” execută în prezent o pedeapsă de 15 ani de închisoare, 12 ani primiţi într-un dosar cu trafic de droguri, iar trei ani – un rest de pedeapsă de la o faptă anterioară (tâlhărie).

El este acuzat că a recrutat trei minore pe care le-a plasat unor proxeneţi.

De asemenea, susţin anchetatorii, Cristian Gheorghe Filipciuc a fost „peştele” unei alte prostituate, timp de aproape doi ani, după care tânăra cu pricina a fost dată pe mâna unui proxenet care a dus-o să facă sex pe bani în Spania.

Irimiciuc, alias „Bambulea”, este şi el un tânăr certat cu legea, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie, viol şi lipsire de libertate.

El este acuzat că a traficat o adolescentă de 14 ani, pe care a sedus-o, lăsându-i impresia că sunt iubiţi, după care a obligat-o timp de aproape două lună să facă sex pe bani, sumele încasate de la clienţi luându-le el.

„Bambulea”, susţin procurorii DIICOT, a transportat în Spania şi o prostituată pe care a preluat-o, ca şi în primul caz, tot de la celălalt inculpat, „Fila”.
Al treilea inculpat în acest dosar, Florin Ciprian Marcu, are şi el antecedente penale, fiind condamnat cu suspendare pentru violare de domiciliu, furt calificat şi tentativă de furt calificat.

Marcu este acuzat că s-a ocupat de cazarea temporară a două dintre victime, înainte de a fi preluate de proxeneţi pentru a fi duse în străinătate.

 

Calculul unei prostituate: Am „câştigat” aproximativ 73.000 de euro

În acest dosar, procurorii DIICOT au disjuns cercetările faţă de alte şase persoane: Gheorghe Pleşca (33 de ani), Vasile Cătălin Pleşca (21 de ani), George Zlotar (32 de ani), toţi din Dorneşti, un anume Constantin Puiu Dumitrache (38 de ani), din comuna nemţeană Bodeşti, precum şi numiţii Adi-Vasile Băcilă şi Valentin Luca.

Una dintre victimele acestui dosar, aşa cum vă prezentam în ediţiile trecute ale Monitorului, a fost o minoră din Liteni, care a început să-şi vândă corpul pe bani la vârsta de 14 ani. Îndrăgostită de „Bambulea”, a ajuns să se prostitueze pentru acesta în unităţi de cazare de pe raza municipiului Suceava.

Şi-a dat seama că a fost folosită şi s-a întors la părinţii ei, însă după o vreme pe fir a intrat Filipciuc, alias „Fila”, cel prin intermediul căruia avea să-l cunoască pe Gheorghe Pleşca. Aceasta din urmă a folosit aceeaşi metodă, a seducţiei, şi, prostind-o că vrea o relaţie serioasă cu ea, a dus-o în Germania, unde, chipurile, el avea un serviciu decent şi câştiga foarte bine.
A ajuns însă în bordelurile din Germania, fără nici un act, fără să ştie o boabă de germană ori altă limbă străină, şi obligată să facă sex pe bani, fiind supravegheată de alte prostituate, complice ale proxeneţilor.

“Mi-au explicat că trebuie să stau în faţa uşii camerei şi să aştept clienţii. Tariful era de 30 de euro pentru zece minute, 50 de euro pentru 20 de minute, 80 de euro pentru 30 de minute şi 150 de euro pentru o oră. Din calculele mele, scăzând chiria pentru camere, am <câştigat> aproximativ 73.000 de euro. Toţi banii îmi erau luaţi de proxeneţi”, sunt fragmente din declaraţiile tinerei date în faţa anchetatorilor acestui caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul minorei care a făcut 70.000 de euro din prostituţie, trimis în instanţă.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosarul minorei care a făcut 70.000 de euro din prostituţie, trimis în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei