Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program european

O familie de zece sârbi, returnată voluntar din Rădăuţi în ţara de origine, cu bani de la autorităţi să înceapă propria afacere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape cinci ani petrecuţi la Rădăuţi, o familie de refugiaţi sârbi, numărând zece persoane, doi adulţi şi opt copii, doi dintre ei născuţi în România, a ajuns înapoi în ţara din care au plecat în 2007, împinşi de sărăcie şi instabilitatea politică internă şi ameninţările de război.

Soţii Stoicicov s-au întors acasă cu speranţe pentru un nou început, ajutaţi fiind de reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) să-şi înceapă propria lor afacere.

Familia de refugiaţi sârbi face parte dintre cei 45 de migranţi care au primit şi ajutor de reintegrare, după ce au acceptat să fie returnaţi voluntar în ţările lor de origine, în cadrul proiectului „Sprijinirea Programelor de Returnare Voluntară Asistată şi Reintegrare în România”.
Adriana Lungu, reprezentanta Asociaţiei pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA), ONG-ul care asigură componenta de consiliere în NV ţării în cadrul proiectului “Sprijinirea programelor de Returnare Voluntară Asistată şi Reintegrare în România”, ne-a declarat: „La începutul lunii februarie a acestui an, ne-au anunţat prin reprezentanţii Centrului Regional Rădăuţi că vor să se întoarcă acasă. Am luat legătura cu cei de la OIM - Biroul Bucureşti şi am demarat procedurile pentru obţinerea documentelor de călătorie şi organizarea transportului întregii familii înapoi în Serbia. În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii OIM cu cei doi adulţi din familia de sârbi, am decis că cel mai bine pentru ei este să-i ajutăm să-şi achiziţioneze un microbuz cu care să înceapă o afacere cu transport de persoane. Toţi cei zece au plecat spre Serbia pe 28 mai 2012. Acum au un microbuz, iar tatăl a demarat afacerea de transport de persoane”.

 

190 de migranţi, convinşi să se întoarcă voluntar în ţările lor

În cadrul acestui proiect, desfăşurat în perioada octombrie 2011 – iunie 2012, 190 de migranţi au fost ajutaţi să plece voluntar din România (38 în Maroc, 31 în Algeria, 26 în Tunisia, 24 în Nepal, 20 în Afganistan, 16 în Irak şi zece în Serbia, iar restul până la 190 s-au întors în China, Liban, Pakistan, Siria, Iran, Vietnam, Yemen, Bangladeş, Camerun, Gambia, Kenya, Mongolia şi Nigeria).

Într-un comunicat al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie se arată: „Proiectul le-a oferit acestor migranţi – majoritatea din ţări în curs de dezvoltare – posibilitatea să se întoarcă acasă fără escorta poliţiei şi fără ca autorităţile de la ei din ţară să fie informate. Migranţii au primit informaţii despre repatrierea voluntară, iar consilierii din cadrul proiectului au stat de vorbă cu ei şi le-au oferit clarificări despre propria situaţie şi despre opţiunile pe care le au. În plus, celor care au hotărât la final să meargă acasă li s-a asigurat transportul cu avionul până în ţara de origine”.

Aşa cum vă informam anterior, 45 dintre migranţi au beneficiat şi de asistenţă de reintegrare, primind sprijin material fie pentru mobilier de bază, haine, mâncare, veselă şi electrocasnice, fie ca să achiziţioneze instrumente sau echipamente pentru începerea unei mici afaceri, în funcţie de situaţia particulară a fiecăruia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie de zece sârbi, returnată voluntar din Rădăuţi în ţara de origine, cu bani de la autorităţi să înceapă propria afacere.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O familie de zece sârbi, returnată voluntar din Rădăuţi în ţara de origine, cu bani de la autorităţi să înceapă propria afacere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VAI DE NOI trimis de
(29 iun 2012, 17:26:43
Bine ca sunt ajutatistrainii, pe banii cui?
Romanii n-au ce pune pe masa copiilor,ar vrea sa fie ajutati sa pornesca o afacere,dar nu le intinde nimeni o mana de ajutor, din contra, pentru proiectele cu finantare europeana se cer atatea hartii, uneori inutile si de prost gust, ca daca nu dai spaga la firmele de consultanta (care papa banii statului de pomana) te intoarce de o mie de ori,asa ca cei mai multi se lasa pagubasi, atunci AJUTATII PE STRAINI!!!!!!!!!!!!
VAI DE NOI !!!!!!!!!! sARMANA TARA BOGATA PE CE MAINI AI INTRAT SI DE CE CONDUCATORI AI DAT!!!!!!!!!!!!!!!11

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei