Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acuzaţie

Bătrân bătut măr în sediul primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pensionar din comuna Vicovu de Jos susţine că fost bătut de primarul comunei, Constantin Mutescu, şi de alţi cinci localnici, după un incident petrecut ieri, în jurul orelor prânzului, chiar în sediul primăriei. Conform primelor cercetări efectuate de lucrătorii de poliţie, Vasile Chifan, pensionar în vârstă de 68 de ani, s-a dus la primărie, în calitate de reprezentant al obştii săteşti, pentru a purta o discuţie cu primarul pe tema obştii composesorale Vicovu de Jos, asociaţie care gestionează pădurea din localitate, şi care revendică circa 39 de hectare de pădure, situaţia din urmă fiind tema unui proces care se află în derulare.

 

Incident în sediul primăriei

Cel mai probabil, între primar şi Chifan a avut loc un incident, iar la momentul când a sosit echipajul de poliţie solicitat de primar, poliţiştii l-au găsit pe bătrân căzut la pământ, înconjurat de mai mulţi oameni, în noul sediu al primăriei.

Lucrătorii de poliţie au identificat doi bărbaţi care au susţinut că fuseseră ameninţaţi cu pistolul de bătrân şi care au mai afirmat că bătrânul s-a lovit după ce s-a împiedicat pe scările primăriei.

După ce l-au percheziţionat pe bătrân, poliţiştii au constatat că acesta nu avea nici o armă asupra sa, chiar dacă este posesor de permis portarmă.

Bătrânul intenţionează să facă plângere penală împotriva primarului Mutescu, pe care îl acuză de „tentativă de crimă şi tâlhărie”.

 

Varianta bătrânului de 68 de ani

De partea cealaltă, Vasile Chifan are o altă variantă: „Am mers la primărie să înregistrez nişte cereri pentru obşte, pentru pădurea privată din Vicovu de Jos, pădurea noastră. La un moment dat, m-am trezit cu primarul lângă mine, care mi-a reproşat că l-am ameninţat cu pistolul, iar eu i-am spus că nu am nici un pistol la mine, că e în seif, acasă. După ce am plecat de la registratură, când am ieşit, jos mă aşteptau şase oameni, în frunte cu primarul, care m-au lovit în cap până am căzut. Apoi m-au târâit până în primăria nouă, şi acolo m-au bătut şi m-au călcat în picioare... Mi-au luat sacoşa cu documente, portmoneul cu şapte milioane şi jumătate de lei vechi, bani care trebuia să-i dau pentru carnete de obşte, şi telefonul mobil... Mi s-a făcut rău, însă îmi aduc aminte că a venit poliţia. Prea multe nu îmi mai amintesc...”.

Chifan crede că gestul primarului are ca motiv un incident petrecut în urmă cu patru ani, când i-a interzis lui Mutescu, care era tot primar, să treacă pe un drum amenajat pe una dintre proprietăţile sale: „Atunci a trimis doi oameni care mi-au dat cu o armă în cap până s-a rupt patul acesteia. Dacă atunci i-am iertat, acum nu se mai poate...”.

Bătrânul, care a fost internat în Spitalul Municipal Rădăuţi cu „traumatism cranio-cerebral şi multiple fracturi costale”, a afirmat că intenţionează să facă plângere penală împotriva primarului Mutescu, pe care îl acuză de „tentativă de crimă şi tâlhărie”.

Poliţia a demarat o anchetă şi urmează ca în cursul zilei de astăzi să-l audieze pe Chifan şi pe agresori, pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a petrecut incidentul de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân bătut măr în sediul primăriei.
 Vizualizări articol: 1962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Bătrân bătut măr în sediul primăriei3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei