Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Iulius Mall

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, ediţia a III-a, şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

21 de unităţi şcolare, din 15 localităţi din ţară, au participat, în perioada 22 – 24 iunie, laConcursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, ediţia a III-a, care s-a desfăşurat în spaţiul expoziţional al Iulius Mall Suceava.

În concurs au fost înscrise 33 de lucrări, care s-au încadrat pe trei categorii tematice: Ştiinţe, Ştiinţe aplicate şi Tehnologia informaţiei şi pedouă categorii de vârstă: 12 – 15 ani, 16 – 20 de ani.

Juriul a fost format din profesori universitari de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, un profesor din învăţământul preuniversitar şi un reprezentant al CNR UNESCO.

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, iniţiat în 2010 de Palatul Copiilor Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus - Centrul UNESCO, având expertiza de specialitate a Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezintă etapa de selecţie naţională a echipajelor care vor participa, în luna mai 2013, la Concursul INTEL ISEF, care se va desfăşura în SUA.

 

Vor reprezenta România în America

Pentru Concursul INTEL ISEFdin SUA au fost selectate cinci echipaje din Fălticeni, Botoşani, Bucureşti, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea. Lucrările premiate cu locul I, realizate de cele cinci echipaje, au fost „Evidenţierea efectului de seră prin intermediul valorilor strălucirii Soarelui în municipiul Fălticeni” - Cristina-Mihaela Nedelcu, Diana Pavel, Ciprian Şuiu şi Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni; „Sistem automat folosind Inteligenţa Artificială să recunoască ambuteiaje de maşini şi alte dezastre natural precum uragane, incendii de păduri, pierderi de petrol şi inundaţii” - Ionuţ Alexandru Budişteanu, de la Grupul Şcolar „Oltchim” Râmnicu Vâlcea;„Sistem de producere a energiei termice cu panouri solare termodinamice şi generator Stirling” - Georgiana Silvia Popa, de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa;“Mână robotică” - Constantin Voiniciuc, Palatul Copiilor Botoşani; “Bioscabicid – un bio-remediu alternative la tratamentul chimico-toxic existent pentru scabie” - Alexandra Elisabeta Matea-Moldovan şi Ştefan Florin Neaga, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” Bucureşti.

 

„Sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniul ştiinţific şi tehnic”

Finanţatorii concursului desfăşurat la Suceava au fost Palatul Copiilor Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO.

Directorul Palatului Copiilor Suceava, Victor Şutac, a spus că acest concurs „îşi propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniul ştiinţific şi tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica şi tehnica cercetării, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, ediţia a III-a, şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, ediţia a III-a, şi-a desemnat câştigătorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei