Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANP: Un deţinut are dreptul, lunar, la patru vizite şi pachet cu 16 kilograme de mâncare

O persoană privată de libertate beneficiază, până la stabilirea regimului de executare, de patru vizite pe lună şi poate primi, tot lunar, un pachet cu alimente de maximum 16 kilograme, la care se pot adăuga şase kilograme de fructe şi legume, precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform legii, deţinutul mai poate primi, tot lunar, o cantitate de maximum 20 de litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare, se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, ieri, de ANP.

Stabilirea regimului de executare al persoanelor private de libertate se realizează în termen de cel mult 30 de zile de la primirea în locul de deţinere, iar în cazuri excepţionale perioada se poate prelungi cu maximum 10 zile.

În vederea vizitării celor privaţi de libertate, membrii de familie ai acestora sau alte persoane trebuie să-şi anunţe intenţia de a efectua vizita, telefonic, prin email sau direct la sediul penitenciarului, în timpul programului de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizită, înainte de data prezentării, mai spun cei de la ANP.

În cazul în care sunt respectate toate cerinţele legale, lucrătorul desemnat din cadrul sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizite va comunica solicitantului data şi ora pentru efectuarea unei vizite cu durata de până la două ore.

În ceea ce priveşte vizitele cu apărătorul, persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate au dreptul de a primi oricând, în condiţii de confidenţialitate, vizite ale acestuia. ANP precizează că acestea se acordă în afara drepturilor legate de celelalte vizite.

Tot în conformitate cu legea, ascultarea (audierea) persoanelor private de libertate în incinta locurilor de deţinere se poate face de către reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, în baza delegaţiei semnate de procurorul care supraveghează sau efectuează urmărirea penală în cauză ori, după caz, de către şefii Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, inspectoratelor de poliţie judeţene, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, al Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi de conducătorii structurilor teritoriale cu funcţie de reprezentare la nivel de şef birou, avizată de directorul penitenciarului, se mai precizează în comunicat.

"De asemenea, ascultarea persoanelor private de libertate în incinta locurilor de deţinere se poate face şi de către procuror - în exercitarea atribuţiilor de serviciu, senatori sau deputaţi ai Parlamentului României şi europarlamentari - cu împuternicire din partea comisiei din care fac parte, reprezentanţii serviciilor de probaţiune - în exercitarea atribuţiilor de serviciu, avocatul unei alte persoane - care justifică un interes legitim, în baza împuternicirii date în conformitate cu contractul de asistenţă avocaţială. Ascultarea persoanelor private de libertate în aceste situaţii se face în condiţii de confidenţialitate", precizează ANP.

Precizările ANP vin după ce fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost vizitat joi, la Penitenciarul Rahova, de soţie şi de fiul cel mare.

Dana şi Andrei Năstase au venit la penitenciar două valize şi un bax de apă, vizita încheindu-se după aproximativ o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANP: Un deţinut are dreptul, lunar, la patru vizite şi pachet cu 16 kilograme de mâncare.
 Vizualizări articol: 4722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANP: Un deţinut are dreptul, lunar, la patru vizite şi pachet cu 16 kilograme de mâncare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei