Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Cheltuieli cu utilităţile, mai mari decât anul trecut la unităţile de învăţământ din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorge Cătălin Coman, şi viceprimarul Gheorghe Aldea s-au întâlnit ieri cu directorii, contabilii şi administratorii instituţiilor de învăţământ din municipiu. Întâlnirea s-a axat pe discutarea unor aspecte legate de funcţionarea unităţilor de învăţământ, cum ar fi asigurarea şi plata utilităţilor (apă, energie electrică, gaze naturale), respectiv decontarea cheltuielilor de navetă pentru cadrele didactice cu domiciliul în alte localităţi.

Referitor la gestionarea utilităţilor, s-a pus în discuţie creşterea consumurilor  de gaze naturale în primele cinci luni ale anului 2012, în comparaţie cu consumurile facturate în anul 2011. În acest sens, viceprimarul Gheorghe Aldea a solicitat conducătorilor şi administratorilor unităţilor de învăţământ urmărirea la intervale regulate a consumurilor de gaze naturale, apă, energie electrică şi evidenţierea acestora în registre speciale.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a menţionat că prin urmărirea consumurilor, şcolile pot folosi eficient sumele alocate de la bugetul local pentru funcţionare, astfel încât fondurile disponibile la nivelul Primăriei Fălticeni pentru sistemul de învăţământ local să meargă spre acoperirea altor nevoi ale şcolilor. La această dată, Primăria Fălticeni şi unităţile de învăţământ nu înregistrează datorii către furnizorii de utilităţi.

 

Profesorilor nu li se decontează naveta în vacanţă

În ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor de navetă ale cadrelor didactice cu domiciliul în alte localităţi, primarul Gheorghe Cătălin Coman a precizat că efortul financiar pentru acest an este de peste 7.000 de lei pe lună (circa 80.000 de lei pe an), în condiţiile în care Primăria municipiului Fălticeni se numără printre puţinele administraţii locale care decontează sume pentru naveta cadrelor didactice. Primarul a anunţat că municipalitatea nu-şi permite să deconteze sume pentru navetă în perioada vacanţei de vară, chiar dacă cadrele didactice desfăşoară activităţi în şcolile în care predau.

O altă discuţie s-a purtat pe tema investiţiilor şi a curăţeniei de vară în unităţile de învăţământ. În acest sens, conducerea Primăriei Fălticeni aşteaptă propunerile şcolilor în următoarele două săptămâni, pentru a putea sprijini activităţile programate în această vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheltuieli cu utilităţile, mai mari decât anul trecut la unităţile de învăţământ din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheltuieli cu utilităţile, mai mari decât anul trecut la unităţile de învăţământ din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei