Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cum s-a folosit PSD de un bolnav cerebral grav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă întâlnesc uneori seara în parc cu un academician venerabil, încărcat cu optzeci de ani de viaţă. Fost renumit degustător de vinuri – calitate în care a fost apreciat şi pe plan mondial -, fost profesor universitar, omul îşi face, singur sau însoţit de un prieten, plimbarea de dinaintea somnului.

Nesigur, aproape dezarticulat în mişcări, cu privirea deseori rătăcită, păstrează totuşi un aer nobil, venit parcă din lumea vinurilor vechi pe care le-a degustat de-a lungul vieţii. Îl salut şi aproape întotdeauna mă întreabă dezorientat cine sunt, că nu-şi aminteşte de mine.

Eu îi răspund, domnule profesor, dar ne ştim de ani buni, sunt X. Jenat, el se scuză că e suferind de o năprasnică maladie cerebrală şi că doar medicamentele îi menţin creierul într-o stare onorabilă de funcţiune.

E greu să porţi o convorbire cu el. Rămâne atent doar pe durata unui pospai de câteva fraze, apoi un fel de noapte cerebrală îl înghite în bezna ei inumană. E semnul pentru mine că trebuie să-l las pe domnul academician să-şi continue plimbarea. Într-o ţară civilizată precum Elveţia sau Olanda, unul ca el s-ar gândi foarte serios la o intervenţie ultimă, la eutanasie.

Gândiţi-vă că un om cu un creier paradit ca acest savant a fost folosit în campania electorală de unul din baronii locali ai PSD, candidat la primăria unui mare oraş moldovean. Cu brandul său ştiinţific, dom’ profesor care nu mai recunoaşte lumea pe stradă îndemna lumea să-l voteze pe respectivul şmecher politic, fiindcă altul mai grozav ca el nici că există. Desigur, familia sa a primit ceva la schimb pentru asta, dar incalificabil este că politicianul în cauză nu s-a sfiit să folosească în scopurile sale electorale o fiinţă jalnică. 

Adrian Năstase a intrat în bulău, ajungând chiar vedetă internaţională (l-am văzut prezentat pe larg şi pe „TV5 Monde”). A lăsat în urma lui un partid ticăloşit până în măduvă oaselor.

Nu că celelalte partide ar fi altfel.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum s-a folosit PSD de un bolnav cerebral grav.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Cum s-a folosit PSD de un bolnav cerebral grav2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bleah trimis de
( 1 iul 2012, 16:49:19
Narcis Sireteanu este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei