Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Liberalii suceveni consideră că Traian Băsescu urmăreşte blocarea instituţiilor statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, consideră că decizia Curţii Constituţionale cu privire la participarea preşedintelui României la reuniunile Consiliului European nu este o surpriză, în condiţiile în care preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, s-a antepronunţat cu privire la acest subiect.

„Nu Guvernul l-a exclus pe preşedintele Băsescu din delegaţia care participă la Consiliul European. Guvernul a pus o decizie clară a Parlamentului României. Premierul Victor Ponta e cel care trebuie să meargă la Bruxelles pentru că a fost mandatat de Parlamentul României”, a spus Marius Zmău. El a mai adăugat că prezenţa lui Victor Ponta la Bruxelles este obligatorie, având în vedere că subiectele discutate sunt de natură economică, pe care premierul, în calitate de şef al Guvernului, trebuie să le implementeze.

„Avem obligaţia să încercăm să deblocăm această situaţie. Ar trebui ca cetăţenii României să fie cei care decid. Cei mai mulţi dintre români susţin USL şi actuala majoritate parlamentară, iar votul din 10 iunie a fost clar. Schimbarea de direcţie din România trebuie acceptată şi de preşedintele ţării. Prin urmare, mandatul acordat de Parlament premierului reprezintă voinţa poporului”, consideră liderul PNL Suceava.

Marius Zmău a mai spus că în momentul de faţă Traian Băsescu şi PDL urmăresc blocarea funcţionării instituţiilor statului, prin contestarea repetată a deciziilor autorităţilor la Curtea Constituţională a României. „Este firesc ca premierul să fie prezent la Consiliul European, având în vedere agenda discuţiilor, şi anume situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi mecanismul financiar multianual 2014 – 2020”, a declarat Marius Zmău. El a mai adăugat că Uniunea Social Liberală nu este interesată de un război cu Traian Băsescu, atât timp cât şeful statului înţelege că mandatul său are anumite limite constituţionale. Zmău a mai spus că premierul Victor Ponta a căutat toate soluţiile posibile pentru a se ajunge la un compromis cu Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii suceveni consideră că Traian Băsescu urmăreşte blocarea instituţiilor statului.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii suceveni consideră că Traian Băsescu urmăreşte blocarea instituţiilor statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei