Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Un elev cu meningită a dat examenul de evaluare singur într-o sală de clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un elev din judeţul Suceava bolnav de meningită acută virală, care se află internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” a susţinut ieri examenul de evaluare naţională în condiţii speciale. Mai exact, comisia judeţeană de examen, cu acordul medicilor, au aprobat elevului să susţină prima probă a examenului naţional de evaluare într-o sală de clasă de la Şcoala Nr. 4. Elevul a fost izolat, a dat examenul singur în clasă şi a fost supravegheat de o comisie specială care, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, „şi-a asumat riscul de a-l supraveghea pe elevul bolnav de meningită”. Elevul era unul cu o situaţie foarte bună la învăţătură şi nu a dorit să piardă examenul, din acest motiv solicitând susţinerea evaluării în condiţii speciale.

O altă elevă din judeţul Suceava, absolventă de clasa a VIII-a, a pierdut examenul de evaluare naţională, din cauza meningitei. Fata este în stare gravă, se află internată în spital, la secţia de Terapie Intensivă.

Tot în condiţii speciale au dat examenul de ieri şi alţi cinci copiii care aveau fracturi la mâna dreaptă. Elevii au dat examenul prin dictare, în săli de clasă separate de restul candidaţilor.

7.059 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de evaluarea naţională din acest an, 16 dintre ei fiind din seriile anterioare. La prima probă, cea de ieri, examenul scris la limba şi literatura română, au participat 6.933 de absolvenţi.

Examenul continuă mâine cu a doua şi ultima probă, cea la matematică.

Afişarea primelor rezultate, înainte de contestaţii, se va face vineri, 29 iunie. Elevii de clasa a VIII-a au ieşit optimişti de la prima probă a evaluării naţionale şi au spus că subiectele au fost acceptabile. „M-am aşteptat şi nu prea la unele subiecte, dar în mare le-am făcut bine. Mă aştept să iau peste 9”, a declarat un elev care a susţinut examenul la Şcoala Nr. 11 din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev cu meningită a dat examenul de evaluare singur într-o sală de clasă.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elev cu meningită a dat examenul de evaluare singur într-o sală de clasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei