Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri mari

Agenţii de poliţie reclamă că nu mai fac faţă singuri la posturile comunale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agenţii de poliţie care au rămas singuri la posturile comunale din judeţ au reclamat, prin intermediul sindicatului din care fac parte, că reorganizarea dispusă anul trecut de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi înfiinţarea de Secţii Rurale nu au adus o îmbunătăţire a activităţii de poliţie în mediul rural, din contră, volumul de muncă rămânând foarte mare, iar eficienţa fiind scăzută.

Vasile Anton, şeful Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a precizat că doleanţele colegilor, alături de ale altora, din ţară, au ajuns deja sub forma unui proiect la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei, existând promisiunea că situaţia va fi analizată în detaliu şi că se vor face schimbări.

Vasile Anton a declarat: „Cerem ca la fiecare post de poliţie comunal şeful să aibă între unul şi trei oameni în subordine, funcţie de necesităţile şi întinderea fiecărei localităţi. S-a dovedit că actuala formă, cu secţiile de poliţie care acoperă mai multe comune, nu este nici eficientă şi totodată este şi păguboasă”.

El a precizat că o maşină de la o secţie rurală de poliţie trebuie să parcurgă uneori  zeci de kilometri pentru a ajunge la o urgenţă semnalată la 112, iar pe de altă parte poliţistul din comună, rămas singur, este pur şi simplu asaltat de plângeri şi petiţii.

Sindicaliştii au venit cu propunerea ca absolvenţii promoţiei 2012 ai şcolilor de subofiţeri să fie repartizaţi la aceste posturi comunale, putându-se astfel rezolva în parte problema lipsei de personal. Vasile Anton a mai spus că secţiile de poliţie ar putea fi păstrate, cu anumite atribuţii, însă posturile comunale au şi acestea nevoie, fără îndoială, de mai mult de un om. 

 

În judeţ au fost înfiinţate 15 Secţii Rurale, fiind păstrat doar un post comunal

În toamna anului trecut, în judeţ au fost înfiinţate 15 Secţii de Poliţie Rurală, fiecare având în medie câte 20 de lucrători, ofiţeri şi subofiţeri. De exemplu, Secţia de Poliţie 3 Marginea are în componenţă nu mai puţin de zece localităţi (Arbore, Burla, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Iaslovăţ, Marginea, Poieni Solca, Satu Mare, Suceviţa, Volovăţ), toate evenimentele importante din aceste comune, semnalate la 112, fiind de competenţa secţiei. 

În afara celor 15 secţii, în judeţ a mai fost păstrat un singur post comunal, în comuna Şcheia, precum şi şase posturi independente (Izvoarele Sucevei, Dorneşti, Ulma, Dumbrăveni, Crucea şi Cârlibaba) cu câte doi oameni, şef de post şi ajutor de şef de post. În rest, în toate celelalte comune, la postul de poliţie mai lucrează un singur om, cu program fix, de bugetar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii de poliţie reclamă că nu mai fac faţă singuri la posturile comunale.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Agenţii de poliţie reclamă că nu mai fac faţă singuri la posturile comunale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine ca recunosc trimis de
(26 iun 2012, 12:11:53
E bine ca sunt sincer si isi recunosc incompetenta, sa-si dea demisia si sa lase pe altii mai competenti in locul lor.
2.   Politia...calare...! trimis de
(26 iun 2012, 13:12:58
Cine nu stie...( numai sefii se fac ca nu stiu)...ca politiile locale sunt Capo de tutti capii , ce-i care conduc si coordoneaza retelele de prostitutie, trafic de tigari, droguri, masini furate, etc. Vorba...colegului,....cine nu face fata...sa-si de-a demisia... mai mult au ajuns si ....agenti eloctorali.... fiins o patre...obligati...insa 80% au facut-o din placere..Si ne intrebam: mai exista DGIPI...?
( doi si un sfert...)!
Rus...deja ai pierdut...nu numai teren
2.1  RE: Politia...calare...! trimis de
(27 iun 2012, 01:32:17
Pt. CRISTIDINVALE.
Doi si un sfert se ocupa cu totul altceva astazi.
Semnez: Un fost combatant al UM 0215 Bucuresti.
3.   URMARILE ACUMA SE VAD trimis de
(26 iun 2012, 13:24:16
Marea reforma(demolare) a statului initiata de PDL acuma se vede.Au dat afara politisti ,au inchis spitale si scoli.Adica se dorea statul minimal.Noroc ca au venit USL sa remedieze situatia.S-au deblocat deja 500 posturi de asistente,s-au redeschis spitale si scoli,s-au deblocat posturi la politie,ISU .Pe primul loc este cetateanul ,drepturile si interesele sale.Asta e rolul statului.
3.1  RE: URMARILE ACUMA SE VAD trimis de
(26 iun 2012, 15:23:55
tu trebuie să fii un papagal de la uşa ospătarului, fiindcă stai tot timpul cu goange pregătite despre marile realizări usl. de fapt faci apologia mulţimii vide. şi fiindcă în cazul de faţă e vorba de poliţie s-o lase mai moale cu plânsul şi mai bine să prindă infractorii. ia uită-te puţin la statisticile miliţiei române, chiar dacă sunt umflate, şi vezi câţi infractori pe cap de miliţian furajat sunt prinşi într-un an? şi zici că s-au deblocat posturi bugetare? eşti cu capul sau îţi place să delirezi pe-aici? auzi la el 500 de asistente.
4.   * trimis de
(26 iun 2012, 13:29:49
închisoarea (ideo)logică autoimpusă a miliţienilor
îi reformează mereu deformându-i ... zilnic
azi alţii arestează parandărătul (de pe urma lor )
d-asta poliţistu' simplu-i umil şi calic

de-ar aresta infractori ar fi bine,n-ar mai fi singuri
în sediile de poliţie cu gratii larg deschise
lor le place-n stradă printre şoferi şi... ciubucuri
d-asta e aşa ! ( "penalele"lor îs prescrise)

5.   Comentariu trimis de
(26 iun 2012, 14:28:53
SA REINFIINTEZE ARMATA CA m.t. LA JANDARMI SI SE VA PUNE ORDINE SUB MULTE ASPECTE IN TARA , INCLUSIV LA SEFII DE POSTURI .
6.   Comentariu trimis de
(26 iun 2012, 15:23:11
sa introduca si jandarmi in comune ca lumea le stie de frica...laughing
7.   Domnule catalin 90 trimis de
(26 iun 2012, 15:55:25
Ai senzatia ca jandarmeria romana e un fel de sperietoare pentru cetateni.......???????
Ideea era alta..........militienii comunitari sa dispara, politistii adevarati de la posturile de politie sa-si faca treaba fara presiunea politica...........politistii astia rurali sa aiba oarece dotare...........sa se instituie acel spirit cetatenesc.......
8.   MESAJ DISCRET CATRE AMARUL trimis de
(26 iun 2012, 15:57:58
in primul rand te rog sa vorbesti decent si civilizat.Nu stiu la ce papagal si la ce ospatar te referi.In al doilea rand in constitutie scrie ca statul trebuie sa asigure fiecarui cetatean un nivel de viata decent,siguranta,sanatate si invatamant.Prin masurile luate de guvernarea PDL s-au adus grave prejudicii functionarii acestor mecanisme.In al treilea rand":Sistemul sanitar din România duce o lipsa acută de medici si asistente. Deşi ministrul Sănătăţii a deblocat 500 de posturi, numărul este foarte mic faţăă de nevoile reale ale spitalelor din România. Doar în Cluj ar fi nevoie de 1.800 de medici şi asistente, care să le asigure pacienţilor un tratament decent, ca în fiecare ţară europeană."
9.   :))) trimis de
(26 iun 2012, 16:08:23
Frica marelaughing
10.   Atentie! trimis de
(26 iun 2012, 16:11:35
Sunt sectii de politie cu sefi infractori,asa k aveti grija....subordonati ai sectiilor puteti fi trasi in capcane cu consecinte grave.
11.   Politia si posturile comunale trimis de
(26 iun 2012, 16:22:54
are dreptate ca se vad roadele USL, însa politistul tot MILITIAN ramâne, cel care a ramas sungur la post saracul a trebuit să facă si campanie electorală, sa fie bodiguardul primarului, să păzeasca şi să acopere traficantii de droguri şi ţigări, când sa mai facă cu adevarat servici în folosul comunităţii ca bugetar. Pentru a fi cu adevărat ai legii acesti simpatici agenti de politie trebuie înlocuiti cu jandarmi care să nu stea într-o localitate mai mult de un an, să fie apolitici si subordonaţi direct ministerului de interne, sau sa fie înlocuiti cu vestiţii miliţieni burduhănoşi şi incoruptibili deoarece cu o samahoancă î-i împăca pe toti.
12.   ATENTIE! trimis de
(26 iun 2012, 16:40:51
Unii indeamna spre dictatura, adica vor Jandarmi, armata, etc, sper ca aceia care vor dictatura, sa beneficieze din plin primii de ea, apoi sunt unii care nu fac decat sa influenteze numai ca sa se bage in seama. Mai bine s-ar gandi la o solutie si ar da si ei un comentariu util, pentru ca toti avem nevoie de liniste publica, apoi de doctori buni, de politisti buni, pt ca in spital la Suceava se cam zice "operatie reusita , pacientul mort" si nu dorim ca pe viitor sa avem si ceva mai prost decat este acum. Avem nevoie sa respectam oamenii care s-au angajat in sectorul bugetar, pentru ca numai asa si ei o sa ne respecte pe noi atunci cand isi vor exercita munca fata de cetateni. Oricum nimic nu se face fara bai si fara oameni, mai ales ca in ultimul timp i-au dat afara ex-partidul . Sa speram ca pe viitor sa se gandeasca ceva pe termen mediu si lung, ca sa avem totusi un traseu al unei dezvoltari care sa asigure un sistem de securitate european. Deci daca vrem dezvoltare economica, trebuie sa fie si cineva care sa ocroteasca acestea. Si de ce nu o politie bine gandita si reformata la nevoile romanilor. Cand dam de necaz chemam politia, avem nevoie de ea, cand nu mai putem de bine ii vorbim ca sunt spagari, ca sunt corupti, etc. Dar de ce nu apelati atunci la dictatura sa va scoata din necaz????
13.   Despre jandarmi trimis de
(26 iun 2012, 17:20:23
Ce va facti sa credeti ca jandarmii o sa faca treaba mai buna?
Cine le stie de frica?
Treaba-i cam la fel,ca doar e aceiasi lege si pentru ei si-s mai putini,ca numar,nu?
14.   "Vor fi deblocate posturile in politie" trimis de
(26 iun 2012, 19:30:40
Premierul Ponta a adaugat ca a discutat si cu ministrul de Interne si ca vor fi deblocate posturile in Politie pentru absolventii de la Academia de Politie.
"Ii angajam pe cei care termina anul asta Academia de Politie. Vorbesc de tineri care merg acolo unde chiar e nevoie de ei", a conchis primul ministru.
15.   Nedumerire trimis de
(27 iun 2012, 07:30:18
Bine, bine, deblochezi posturile de ofiteri si ii angajezi.....oricum sunt mai putine.............dar cu agentii ce faci? De ei nu mai ai nevoie? ai cheltui 20.000 de lei de fiecare cu scolarizarea si acu ii arunci in drum?
Halal act managerial!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei