Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tentativă de omor

Individul care şi-a lăsat infirm pe viaţă vărul, condamnat la 15 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un individ cu antecedente penale din satul Lisaura, comuna Ipoteşti, a fost condamnat la 15 ani de închisoare la mai bine de patru ani de zile după ce şi-a lovit vărul cu o lopată în cap, lăsându-l cu infirmitate permanentă. Dosarul acestui grav caz de agresiune a avut un traseu foarte sinuos, iniţial inculpatul fiind condamnat la doar trei ani de închisoare.

 

O lopată în cap l-a nenorocit pe viaţă

Agresiunea care a transformat în coşmar viaţa lui Cristi Hladi s-a produs în ianuarie 2008.  

Pe atunci în vârstă de 37 de ani, bărbatul a mers la locuinţa unui văr de-al său, Puiu Scolobiuc, pentru a ajuta la cărat gunoiul din curtea acestuia.

La un moment dat, cei doi veri s-au luat la ceartă, totul plecând de la banii ceruţi de victimă în contul muncii prestate.

Fire agresivă şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Puiu Scolobiuc l-a lovit cu cantul lopeţii în cap pe cel pe care îl tocmise să-l ajute. Lovitura a fost de o violenţă extremă. Cristi Hladi a stat timp de o săptămână în comă, apoi trei luni în spitale, după care s-a întors acasă în scaunul cu rotile. Rămas cu o placă metalică în cap şi cu infirmitate accentuată la o mână şi un picior, Cristi Hladi a fost practic nenorocit pe viaţă. Nu mai poate lucra, trebuie să ia zilnic medicamente şi în urma loviturii primite suferă şi de epilepsie. Din cauza ameţelilor şi durerilor de cap, mai ales pe timp de vară acesta este obligat să stea mai tot timpul în casă, întins în pat.  

 

Condamnarea de trei ani închisoare, casată de Curtea de Apel Suceava

Vărul agresor, Puiu Scolobiuc, care între timp a petrecut parte din timp în închisoare, pentru fapte de tâlhărie şi ameninţare, a fost iniţial cercetat şi trimis în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă. În 2010 el a fost condamnat de Judecătoria Suceava la trei ani de închisoare, o pedeapsă revoltătoare pentru tânărul rămas infirm. La recurs, Curtea de Apel Suceava a casat însă sentinţa de trei ani de închisoare şi a schimbat încadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală gravă în tentativă de omor. Practic, în 2010, ancheta a fost reluată, de această dată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Retrimis în judecată, Puiu Scolobiuc a fost condamnat ieri de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 15 ani de executare. Cum procesul s-a reluat în 2010, decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa superioară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care şi-a lăsat infirm pe viaţă vărul, condamnat la 15 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Individul care şi-a lăsat infirm pe viaţă vărul, condamnat la 15 ani de închisoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei