Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confirmări

A fost depistat tipul de virus care a provocat zeci de cazuri de meningită în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat ieri că a fost confirmat tipul de virus care circulă în judeţul Suceava şi care a dus la apariţia epidemiei de meningită acută virală. Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP), Ludovic Abiţei, „este COXSACKIE B2, un enterovirus nepoliomelitic greu de depistat, dar care se găseşte exclusiv în intestinul uman”.

Virusul este specific colectivităţilor de preşcolari şi şcolari mici, dar mai poate apărea şi la alte vârste, cazurile acestea fiind însă mult mai rare. Virusul nu are transmitere hidrică, deci nu se ia din apă sau din alimente, ci doar prin mâini murdare. „Igiena este principalul factor de prevenire. Mâinile trebuie spălate riguros şi se şterg cu prosop de hârtie de unică folosinţă”, a spus adjunctul DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Până în prezent, în judeţul Suceava au fost confirmate 79 de cazuri de meningită acută virală, în general forme uşoare şi medii, pacienţii fiind externaţi după zece zile de tratament. Adjunctul DSP Suceava a menţionat că există un singur caz mai grav, o elevă de 14 ani internată la Reanimare cu encefalită, având antecedente patologice.

Potrivit directorului DSP Ludovic Abiţei, „în mod sigur vor mai apărea cazuri în continuare, aceste epidemii având o ciclicitate”.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă pentru a preveni transmiterea bolii.  

„Având în vedere că a început vacanţa şi nu mai există pericolul răspândirii virusului în şcoli şi în grădiniţe, facem un apel către părinţi să supravegheze copiii pentru respectarea regulilor minime de igienă. În liceele în care se desfăşoară examenul de bacalaureat s-au luat măsuri speciale de prevenţie”,a precizat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

DSP continuă dezinfecţiile în şcoli şi monitorizează unităţile unde au apărut cazuri. „Ar trebui rezolvată problema apei potabile şi a toaletelor din şcoli”, a mai spus Cătălina Zorescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost depistat tipul de virus care a provocat zeci de cazuri de meningită în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A fost depistat tipul de virus care a provocat zeci de cazuri de meningită în judeţul Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei