Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numismatică

500 de ani de la urcarea pe tron a lui Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Banca Naţională a României a emis şi a pus în circulaţie începând cu data de 25 iunie a.c. o monedă de aur şi una din metal comun pentru a marca împlinirea a 500 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a Sfântului Voievod Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş.

 

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur este de 1.785 de lei/buc.

Moneda de aur, pentru colecţionare, emisă într-un tiraj de 250 de exemplare, cu valoarea nominală de 100 de lei şi greutatea de 6,452 grame, prezintă pe avers valoarea nominală, stema României şi inscripţia în arc de cer “ROMANIA”, anul de emisie 2012, având pe fundal o reprezentare în secţiune a bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş.

Reversul prezintă portretul lui Neagoe Basarab, imaginea bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş, anul 1512 şi inscripţiile cu majuscule “BISERICA MĂNĂSTIRII CURTEA DE ARGEŞ” şi “NEAGOE BASARAB”.

Monedele din aur, pentru colecţionare, cu valoare nominală de 100 de lei, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate a emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 1.785 de lei/buc.

 

Moneda din metal comun va circula în paralel cu monedele de 50 de bani aflate în circulaţie

Moneda din metal comun (alamă), emisă într-un tiraj de 1.000.000 de exemplare, cu valoarea nominală de 50 de bani, prezintă atât pe avers (cu singura excepţie - cea a valorii nominale), cât şi pe revers aceleaşi imagini, având pe cant inscripţionat “ROMANIA” de două ori cu steluţă între cuvinte. Monedele de circulaţie cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani, vor circula în paralel cu monedele de 50 bani, emisiunea 2005, 2010 şi 2011, aflate în prezent în circulaţie. Punerea în circulaţie a monedelor cu valoare nominală de 50 bani dedicate aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a Sfântului Voievod Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500 de ani de la urcarea pe tron a lui Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
500 de ani de la urcarea pe tron a lui Neagoe Basarab şi de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei