Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a V-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 6.000 de oameni au participat, în perioada 22 – 24 iunie, la cea de-a cincea ediţie a Zilelor oraşului Siret, din programul cărora nu au lipsit spectacole şi competiţii sportive pentru toate gusturile. Evenimentele artistice au debutat vineri, cu un recital susţinut de Fanfara Siret, urmat de prima parte a Festivalului interjudeţean de folk  „Cetate Veche”, ediţia  a IX-a, la care au luat parte 50 de artişti din Negreşti Oaş, Botoşani, Gura Humorului, Suceava, Rădăuţi, Dorohoi şi Siret.

 

Muzică uşoară, folclor, folk

După ora 19:00, publicul siretean s-a bucurat pentru două ore de spectacolul susţinut de Grupul „Voces” din Dorohoi, coordonat de profesorul Ciprian Paul Mihai, grup care a obţinut locul II la concursul Mamaia Copiilor de anul trecut. Seara s-a încheiat cu prestaţia artistică a unor formaţii locale. În cea de-a doua zi de sărbătoare la Siret, a continuat Festivalul interjudeţean de folk „Cetate Veche”, urmat, după-amiază, de un program de muzică populară, susţinut de Alexandru Recolciuc. Spectacolul tinerelor talente locale a avut mare succes la public. Au evoluat Ansamblul „Zamkova Nadia” - Siret, Ansamblul „Kolomeika” Siret, Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi şi solista Loredana Mândrişteanu din Suceava.

 

Demonstraţii sportive, concert rock

Pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură Siret au recitat poezii, au cântat şi au dansat preşcolari sireteni, premiaţi la concursurile naţionale. Un moment cu totul inedit a fost demonstraţia sportivă a zece membri medaliaţi la diverse concursuri naţionale şi internaţionale, ai clubului local de lupte greco – romane, condus de profesorul Mihai Haiura, fost campion mondial old-boys.

Seara au evoluat artişti din Polonia şi Ucraina, grupurile vocale şi de dansatori Voce „Nieporet” şi „Smile”, din localitatea Wieliszew, şi corul „Dragoş Vodă” al Societăţii pentru Cultură Românească„Mihai Eminescu” Cernăuţi – Ucraina, care a fost însoţit de preşedintele acestei societăţi, Vasile Bâcu. Pentru două ore, în intervalul 20:00 – 22:00, Formaţia de rock „Axiome” din Gura Humorului a concertat în aplauzele publicului.

 

Foc de artificii, în ultima seară

Ziua de duminică a debutat cu muzică instrumentală – Fanfara din „Cândeşti”, urmată de recitalul de muzică populară susţinut de Alexandru Recolciuc. După ora 18:00, au urcat pe scenă formaţiile „Select”, „Sorinii”, „Miraj”, urmate de Ansamblul „Bujorii Bucovinei” din Suceava, care a prezentat un spectacol de muzică şi dans popular. După ora 20:00, a evoluat trupa „Odyssey”, urmată de Emil Lassaria& Caitlyn.

În ultima zi de spectacol, în jurul orei 22:00, primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, viceprimarul Cristian Leonard Mocrei, alături de  membrii noului Consiliu Local au oferit o surpriză participanţilor, un superb foc de artificii. Seara s-a încheiat pe ritmurile Formaţiei „River”, cu o scenă plină de copii.

Tot în aceste zile, s-au organizat la Siret competiţii de şah, pescuit sportiv, tenis de masă, rebus, table, ciclism, fotbal şi cros. Pe placul publicului a fost şi parada de motociclete. În cele trei zile, au participat peste 400 de artişti profesionişti şi amatori. Toate activităţile au fost susţinute cu sprijinul sponsorilor. La Zilele Siretului au fost prezente şi oficialităţi judeţene: Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, şi Alexandru Băişanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a V-a.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a V-a5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Siretet...si atat...! ( fara -a) trimis de
(26 iun 2012, 13:05:27
Oras mediocru, spectacole...mediocre, administratie mediocra...!Noroc de fumul de mici .... si berea.... groaznica de Bermas....!!! Concluzie...anonimat! Noroc de Bermas si Recolciuc...ce canata...degeaba...ptr Bermas. Siret-ul atat are bun...fanfara si ...coruri ...bisericesti, restul...abureala!!!!
Sariti...sacali!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei