Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sprijin redus

Suceveanul care pleacă în turul Europei cu cea mai veche Dacie, ajutat financiar mai mult din străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care se pregăteşte pentru un lung tur prin Europa, la volanul unei maşini Dacia 1300 din 1969, primul în care s-a fabricat consacratul model, încă mai aşteaptă sponsorizări pentru a-şi acoperi o parte din costurile deplasării, paradoxal, până acum el fiind ajutat mai mult de străini decât de români.

Dănuţ Crainiciuc este un mare pasionat de Dacii 1300, întreţinând şapte maşini de acest tip, toate modele originale din primii ani de fabricaţie. Invitat la două mari întruniri ale pasionaţilor de automobile retro, una în Anglia şi una în Franţa, suceveanul şi-a propus să ajungă acolo cu poate cea mai valoroasă maşină a colecţiei sale. Dacia 1300 din primul an de fabricaţie, maşina cu numărul 90 din istoria uzinei, un autoturism care, deşi vechi de 43 de ani, arată impecabil atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere estetic.  

 

Ajutor de la străini şi de la câteva firme locale

După ce ştirea legată de turul pe care îl va face suceveanul a apărut în ziare şi la TV, primii care l-au contactat au fost pasionaţi de maşini de colecţie de peste hotare.

„Un cetăţean din Ungaria m-a contactat pe e-mail şi mi-a spus că a citit pe internet materialele despre turul pe care îl fac şi mi-a asigurat cazarea şi masa pe teritoriul Ungariei, la plecare şi la întoarcere, rezervările fiind deja făcute. Un alt pasionat, cetăţean american, mi-a oferit o sumă de bani ca sponsorizare. De asemenea, un român plecat de foarte mulţi ani în Anglia, căruia i-am restaurat un Renault 12, mă va susţine cu masă şi cazare timp de patru zile şi cu o sumă de bani”.

Până acum, suceveanul a mai obţinut o sponsorizare de la un conaţional din Buzău, proprietar al firmei Briana, şi pe plan local de la Savcom, SC Ecuator, Facos şi Monitorul de Suceava.

Poate cel mai aşteptat şi consistent ajutor, de la Grupul Dacia Renault, încă nu a venit, însă Dănuţ Crainiciuc speră ca promisiunile de până acum să se transforme în realitate. El mai speră şi ca autorităţile locale şi cele judeţene să-i ofere sprijin în această temerară iniţiativă, în ideea de a exploata cu această ocazie şi brandul Bucovina.

 

„Ideea acestui proiect este de a populariza imaginea ţării noastre prin ceva cu care orice român se poate identifica”

Dănuţ Crainiciuc a precizat: „Dacia 1300 este un simbol al istoriei recente a României şi ideea acestui proiect este de a populariza imaginea ţării noastre tocmai prin ceva cu care orice român se poate identifica. În afară de prezenţa la cele două întruniri ale automobiliştilor, pe unde va trece, Dacia va stârni admiraţie şi respect pentru România, ţara care a creat-o”.

Suceveanul spune că este pregătit moral, tehnic şi material pentru efectuarea acestui tur prin Europa, care însumează 7.000 de kilometri, şi va pleca la drum indiferent de sponsorizările pe care le va primi. Eventualitatea unor sponsorizări, spune el, reprezintă mai ales o deosebită oportunitate şi mândrie naţională de a purta şi populariza diverse brand-uri româneşti prin Europa.

 

Turul prin Europa cu Dacia 1300

Plecarea din Suceava este programată în intervalul 5-9 iulie. Dănuţ Crainiciuc, alături de soţia sa, Narcisa Irinel Crainiciuc, care îi va fi copilot, vor ieşi din ţară pe la Oradea, vor trece prin Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Franţa, iar de aici, pe feribot, va ajunge la Londra, în Marea Britanie. Aici, pe 15 iulie, Dănuţ va participa la „Uxbridge Auto Show”, o întrunire a pasionaţilor de vehicule istorice. Tot la Londra, pe 16 iulie, suceveanul este invitat la întrunirea colecţionarilor de maşini franţuzeşti, după care se va întoarce în Franţa, unde, pe 21 şi 22 iulie, în oraşul francez La Chatre, va participa la întrunirea Renaultiştilor, unde Dacia 1300 nu poate lipsi.

 

Suceveanul are o „flotă” de nouă maşini de colecţie

Atunci când ajungi la garajele unde Dănuţ Crainiciuc îşi ţine maşinile şi le vezi, impecabile până la ultimul detaliu, îţi dai seama că acesta nu exagerează atunci când spune cu toată convingerea că este cel mai mare colecţionar de Dacii 1300 din ţară. Flota sa, cum îi place să spună, este formată din şapte Dacii 1300 din perioada 1969-1972, anii de glorie ai modelului, când maşinile erau fabricate cu motoare de Renault 12. Pentru că pasiunea pentru autoturisme vechi a devenit un mod de viaţă, suceveanul a mai achiziţionat de curând două maşini de colecţie: un Fiat 850, fabricat în 1967, şi un Renault 12 Gordini, o maşină de curse fabricată în 1973, care dezvoltă 185 de cai putere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care pleacă în turul Europei cu cea mai veche Dacie, ajutat financiar mai mult din străinătate.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Suceveanul care pleacă în turul Europei cu cea mai veche Dacie, ajutat financiar mai mult din străinătate5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 iun 2012, 11:35:53
dane..vezi ca pe ungaria sant planetare de rezerva..si daca nu rezolvi schimbam pe germania cu merzan pe doua rotzi..hai..drum bun..salutari..balena..
2.   Vreau si eu datele de contact ale domnului Danut C trimis de
(20 iun 2012, 11:59:20
Vreau si eu datele de contact ale domnului Danut Crainiciuc!
2.1  RE: Vreau si eu datele de contact ale domnului Danut C trimis de
(20 iun 2012, 16:30:54
Incercati cu un telefon sau mail la redactia ziarului, eu asa am procedathappy
3.   @NELLO & EVILLBOSS trimis de
(20 iun 2012, 18:57:35
...care au postat cu alta ocazie: ma doare efectiv in cot daca domnul Crainiciuc a lucrat vreodata la Politie si daca vrea sau nu sa faca profit! Pentru simplul fapt ca doreste sa
3.1  RE: @NELLO & EVILLBOSS trimis de
(20 iun 2012, 19:08:51
faca turul Europei cu ce? Cu o Dacie? Toti ati facut turul Europei cu bolizi, camioane (vezi Tarzan), cu o Dacie din '69 nu cred c-ati încercat! Cine n-a avut niciodata Dacia sa ridice mâna. Eu am avut si-un Wartburg 353 (pe lânga Dacia parintilor) dar nu mi-a venit ideea sa fac turul Europei cu masina aia. Cum ar spune compatriotii mei : il faut y penser!

Scuze pentru tastatura nervoasa si mesajul precedent care a plecat de la sine...
4.   Excelent! trimis de
(21 iun 2012, 22:22:39
Ce treaba are cu ce a facut inainte-omul are o idee si tot respectul pentru ceea ce va incerca sa faca , sa-l ajute D-ZEU sa si reuseasca.
Bravo Dane si drum bun , fara evenimente!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei